Long stay golfresor till Spanien

Tempramentsfull long stay golf i Spanien

Spanien har alltid varit ett populärt resmål bland oss skandinaviska golfare och visst är det härligt att kunna dra i väg på en long stay golfresa till lite varmare breddgrader när golfbanorna hemma i Sverige är stängda!

Här finns mer än 400 bra golfbanor och golfsäsongen pågår året runt. Spanien har varit ett av Europas största golfresmål i flera årtionden, och tack vare det soliga vädret kommer golfintresserade nordbor att fortsätta resa till Spanien för att spela golf i många år till.

När du har bokat long stay golf i Spanien kan du börja se fram emot en temperamentsfull tillvaro i ett underbart klimat med gröna golfbanor och en skön spansk mañana atmosfär. Här finns alla förutsättningar du behöver för en skön och behaglig long stay golfsemester.

Här i Spanien finns det alltid ett härligt resmål som erbjuder sol, värme och fantastisk golf oavsett vilken tid på året du planerar din long stay golfresa till Spanien.

Läs mer >>

Prisvärda Long Stay Golfresor

Long Stay - Spanien

Spanien, Rota

1MÅN + Golfkort fr 949€
Apartamentos La Baílla's lyxiga "boutique" lägenheter ligger mitt i gamla stan med hamnen, gågatan, stranden, restauranger, ...

Long Stay Golf

Los Patios - Vardagsrum

Spanien, Rota

1MÅN + Golfkort fr 849€
Apartamentos Los Patios moderna lägenheter ligger mitt i gamla stan med hamnen, gågatan, stranden, restauranger, affärer och ...

Long Stay Golf

Spanien

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 08° 75mm
Februari 17° 09° 69mm
Mars 19° 11° 55mm
April 21° 12° 40mm
Maj 24° 15° 25mm
Juni 27° 19° 11mm
Juli 30° 21° 02mm
Augusti 30° 22° 04mm
September 28° 19° 14mm
Oktober 24° 16° 53mm
November 20° 12° 89mm
December 17° 09° 83mm

I Södra Spanien råder ett typiskt medelhavsklimat med riktigt heta och torra somrar samt milda och sköna vintrar. På somrarna när det blir riktigt varmt så ligger temperaturerna runt 30-45 grader mitt på dagen lite beroende på var i södra Spanien man befinner sig. Innåt landet till exempel, i Sevilla eller Córdoba, kan det bli nästan 50 grader under de värsta värmeböljorna. Längs kusterna är det inte riktigt lika hett, där brukar det sällan bli varmare än 35 grader. Augusti är den absolut varmaste månaden på året och det är då spanjorerna har sin industrisemester och då reser nästan alla som bor inåt landet ut till kusten för att undkomma den värsta hettan. På våren och hösten är klimatet lite mer lagom för oss svenskar, då är det jämförbart med den svenska sommaren...

I oktober brukar temperaturen ligga någonstans mellan 20-26 grader mitt på dagen. Det brukar vara behagliga dagstemperaturer för oss svenskar ända fram till slutet av november. Från mitten av november börjar man dock märka av att det blir lite kyligare på mornar och kvällar. I december och januari brukar temperaturerna variera kraftigt beroende på vilket väderstreck vinden blåser ifrån. Man kan behöva en varm jacka ena dagen och sedan spela golf i t-shirt och kortbyxor dagen efter. Men, normalt sett så håller sig temperaturen mitt på dagen någonstans mellan 15-18 grader och på nätterna runt 6-8 grader.

Februari är statistiskt sett den månad som har mest nederbörd. Men det är fortfarande fler soldagar än regndagar under vintermånaderna. Från mitten av februari börjar man ana att våren är på väg och i mars-april har medeltemperaturen redan stigit så att den håller sig kring 20-22 grader mitt på dagen. Vattentemperaturen håller sig runt 20 grader en bra bit in i november för att sedan sjunka till 15 grader under vintern när det är som kallast. Och i maj är temperaturen i vattnet redan tillbaka runt 20 grader igen.

Det milda klimatet i södra Spanien är helt perfekt för oss golfentusiaster som behöver ta en paus från den kalla och mörka vintern hemma i Sverige...

Long Stay Golf och golfresor till  Spanien

Spanien är definitivt ett av de mest populära länderna när det gäller golfresor och long stay golf. Här finns det alltid ett soligt och varmt resmål med gröna golfbanor oavsett vilken tid på året du planerar din golfresa. Vintertid bjuder södra Spanien på ett perfekt klimat för golf med vacker natur, bra hotell, moderna lägenheter och inspirerande golfbanor till rimliga priser.

När det är dags att ranka de bästa golfbanorna i Europa brukar det alltid finnas flera spanska golfbanor med i toppen. Men det är egentligen inte så konstigt eftersom Spanien har haft fokus på golfturism en längre tid och många golfanläggningar har följdaktligen designats med det i åtanke.

Många av de bästa golfbanorna hittar du längs med kusterna. Costa del Sol och Costa Blanca har sedan länge lockat många golfturister från hela världen, och på lite senare tid har många golfare upptäckt att det dessutom finns en hel del fina golfbanor på atlantkusten - Costa de la Luz. Golfresor till södra delen av Costa de la Luz, provinsen Cádiz, brukar dessutom ligga lite lägre i pris. Visst, det är lite krångligare att ta sig hit, men det är absolut värt besväret. Inte bara för att prisnivån generellt sett är lägre här, det finns oftast mer plats på golfbanorna också...

När är det bäst att boka golfresan till Spanien?

Golfsäsongen i södra Spanien har inga fasta perioder, den pågår året runt, sommar som vinter, men de mest efterfrågade perioderna när det gäller golfresor till Spanien brukar vara från början av oktober till mitten av november samt mars och april. När det gäller long stay golf brukar de flesta tycka att november, februari och mars är de bästa månaderna för long stay i Spanien.

Vi på Playa Golf har noga valt ut hotell, lägenheter och golfbanor på härliga resmål som erbjuder de förutsättningar som vi tror behövs för att du ska få uppleva den bästa long stay golfresan till Spanien.

Bilder - Spanien

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev