Portugisisk restaurang på Algarvekusten

Long stay golfresor till Portugal

Golf i Portugal - Långtidsresor till ett underbart klimat

Portugal är ett relativt litet land med många härliga golfbanor och ett stabilt och behagligt vinterklimat som passar oss soltörstande golfentusiaster väldigt bra.

Antalet högklassiga golfbanor och det sköna vädret i kombination med kvaliteten på golfresorts och turistservice har gjort att Portugal har fått World Golf Travel Awards utmärkelse som världens bästa golfdestination fem år i rad (2014-2018).

Portugal är ett omväxlande och inbjudande resmål — när du bokar en longt stay golfresa till Portugal kan du se fram emot en komplett långtidsresa med fantastiska golfanläggningar, charmiga kuststäder, kulinariska upplevelser, ett blomstrande kulturliv och en vacker natur…

Mängder av skandinaviska golfdyrkare vallfärdar varje år till den europeiska kontinentens sydvästra spets för att njuta av en härlig long stay golfsemester — Portugal har utvecklats till ett riktigt golfmecka!

Playa Golf

Portugal
Resmålsfilter - Long stay
Gramacho Golf - Vy över dammen och 10an
3 veckor fr 1159€

Gramacho - Pestana Golf Resort

Gramacho Apartments & Villas ligger i Pestana Golf Resort, nära den charmiga fiskebyn Carvoeiro. I long stay paketet ingår unlimited golf på inte ...
Gramacho Golf - Klubbhuset och green 18
3 veckor fr 999€

Residences - Pestana Golf Resort

Lägenhetshotellet Gramacho Residences ligger i Pestana Golf Resort, nära den charmiga fiskebyn Carvoeiro. I long stay paketet ingår unlimited golf ...

Varför boka en golfresa till Portugal?

Portugal är inte bara bra på golf — Här finns vacker natur, långa fina sandstränder och ett dramatiskt kustlandskap med branta klippor och djupa vikar. Så, om du inte spelar golf varje dag på din golfresa kommer du garanterat att uppskatta Portugals pittoreska små byar, den fantastiska matkulturen, det spännande kultur- och utelivet med massor av trendiga kaféer, barer och restauranger.

De flesta golfbanorna och golfresorterna hittar du längs med den natursköna Algarvekusten och i kustområdena kring huvudstaden Lissabon. Golfanläggningarna ligger som ett pärlband längs med kusterna och vart du än befinner dig så finns det alltid en bra golfbana i närheten.

Strax väster om Lissabon hittar du Estoril och Cascais som lockar med flera fina golfresorts i toppklass. Här kan du med fördel kombinera golfresan med härliga storstadsupplevelser — det går nämligen ett litet lokaltåg till Lissabon som tar knappt en halvtimme.

Algarve är en spännande kuststräcka i södra Portugal med vackra stränder, dramatiska klippor, mysiga pittoreska kustbyar samt mängder av fina golfanläggningar. Här finns allt från krävande mästerskapsbanor till mer turistanpassade golfbanor där man lagt fokus på medelgolfarens förmåga och trivsel.

Det finns totalt cirka 75 golfbanor i Portugal varav nästan hälften av dem ligger längs med Algarvekusten. Resten är koncentrerade till området runt Lissabon och en handfull golfbanor hittar du kring den näst största staden Porto som ligger i norra Portugal. Utöver dessa finns det ytterligare ett fåtal golfbanor på Madeira och Azorerna.

Letar du efter en verkligt exklusiv golfupplevelse så bör du överväga att spela Penha Longa, Monte Rei, West Cliffs, Victoria, The Oitavos, San Lorenzo eller Praia del Rey som allesammans rankas högt varje år när man listar de bästa golfbanorna i Europa.

Våra golfresor till Portugal

I Playa Golfs reseprogram finns ett exklusivt urval av långtidsresor och veckoresor till Portugal med olika karaktär. Vi har kombinerat bra boende och fina golfbanor till prisvärda golfpaket som du kan boka direkt här på vår hemsida. Alla våra hotell och golfanläggningar i Portugal håller hög klass och vi bokar bara resmål som vi själva trivs på. Det finns gott om bra flygförbindelser från Sverige till både Algarve (Faro) och Lissabon som båda har varit populära resmål bland skandinaviska golfturister i många år.

Lite kul fakta om Portugal

Republiken Portugal ligger på den sydvästra delen av Iberiska halvön och har haft oförändrade gränser sedan år 1139, Portugal räknas därmed som den äldsta nationalstaten i Europa. En sträng diktatur styrde landet från 1926 ända fram till 1974 då en grupp unga officerare övertog makten i en oblodig kupp som fick namnet ”de röda nejlikornas revolution”. Portugisiska talas av mer än 240 miljoner människor och är därmed det sjätte största modersmålet i världen, och det största i Sydamerika. Portugal har idag cirka 10,5 miljoner invånare och är en stabil demokrati samt medlem i den Europeiska unionen.

playagolf-se-logo