Hotell i Son Servera

Utvalda golfhotell på vackra Mallorca

Son Servera är en liten kommun på Mallorcas östkust med fyra riktigt bra golfbanor inom några kilometers radie. Själva kommunhuvudstaden Son Servera är ganska liten och lugn stad som ligger några kilometer från kusten och de fantastiska stränderna där du hittar de populära semesterorterna Cala Millor, Cala Bona och Costa de los Pinos. Här ute vid kusten är det betydligt livligare med mängder av hotell, barer och restauranger.

Oavsett om du föredrar att bo ett par kilometer inåt landet eller ute vid kusten på din golfsemester så är det aldrig längre än ett par kilometer till närmsta golfbana och du har fyra bra golfbanor att välja på: Pula Golf, Golf Son Servera, Canyamel Golf och Capdepera Golf.

En golfsemester på östra Mallorca bjuder på magiska stränder, vacker natur, ett rikt kultur- och uteliv samt riktigt fina golfbanor. En golfresa till Son Servera glömmer man inte i första taget!

Läs mer >>

Golfhotell

Spanien, Son Servera

Pula Golf Resort - Uteplatser till lägenheterna

Spanien, Son Servera

Här känns det lite som att man hamnat i medeltiden fast med tillgång till dagens alla moderna bekvämligheter. Man har blandat ...

Hotell

Pula Golf Resort - Golf Suite twin beds

Spanien, Son Servera

Här känns det lite som att man hamnat i medeltiden fast med tillgång till dagens alla moderna bekvämligheter. Man har blandat ...

Hotell

Son Servera

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 14° 09° 37mm
Februari 14° 09° 36mm
Mars 16° 10° 28mm
April 18° 12° 35mm
Maj 21° 15° 30mm
Juni 25° 19° 14mm
Juli 28° 22° 05mm
Augusti 28° 23° 14mm
September 26° 21° 43mm
Oktober 22° 18° 58mm
November 17° 14° 63mm
December 15° 11° 45mm

I Son Servera råder ett typiskt medelhavsklimat med varma och torra somrar samt milda och sköna vintrar. Vindarna kommer ofta från nordväst, vilket gör att regionen i allmänhet är lite varmare och torrare. Bergen på Mallorca bidrar till att klimatet varierar beroende på var på ön man befinner sig. Den nordvästliga delen av Mallorca och bergen har generellt sett mer nederbörd än de andra områdena och kustregionerna kan glädja sig åt ca 300 soldagar per år.

Sommarvädret

Under månaderna juni, juli, augusti och september är värmen påtaglig med låg nederbörd och många soltimmar. I början av sommaren ligger den högsta genomsnittliga temperaturen runt 25°C och stiger sedan upp mot 28°C under månaderna juli och augusti, innan den sjunker till 26°C igen i september. Det händer att temperaturen kan stiga en bra bit över 30°C under de varmaste perioderna när Sirocco vindarna blåser in från Afrika.

Höstvädret

Oktober och november är jämförbara med våren och den genomsnittliga dagstemperaturen i oktober ligger på 22°C, och i november 17°C. Man känner av att nätterna börjar bli svalare och temperaturerna kan sjunka ned mot 14°C. November är den blötaste månaden på året, men det är sällan det regnar under en längre period, och det börjar bli lite svalare, men du bjuds fortfarande en hel del fina dagar med strålande sol och blå himmel.

Vintervädret

December, januari och februari är ljusa och milda för att vara på norra halvklotet. Den högsta genomsnittliga temperaturen ligger runt 14°C. På nätterna kan temperaturerna sjunka ned mot 4°C, och även om det är ovanligt så händer det att den sjunker till minusgrader. Uppe i bergen är det inte ovanligt att topparna lyser vita av snö, men det är ovanligt med snö i övrigt. Det regnar sporadiskt, men mindre än på hösten och nederbörden minskar gradvis ju närmare sommaren man kommer. Vintern är en skön period på Mallorca, solen skiner ofta och det milda klimatet passar perfekt för oss vintertrötta skandinaver.

Vårvädret

Mars, april och maj är kanske den bästa årstiden i Son Servera, med låg nederbörd och sköna temperaturer. I mars ligger den högsta genomsnittliga temperaturen på runt 17°C på dagen, 19°C i april och 22°C i maj, men räkna med svala nätter under hela perioden. April bjuder på upp till nio soltimmar per dag och nederbörden är måttlig. Våren är soligare än hösten, men på våren är havet fortfarande lite för kallt för att bada i.

Son Servera bjuder på fina stränder, härlig natur och två riktigt fina golfbanor

Son Servera är både en stad och en kommun i ett område som kallas för Llevant på den nordöstra delen av Mallorca. Själva staden härstammar från 1200-talet och är känd för sin rikliga förekomst av spjutäpplen som på mallorqui kallas för "serverar". Fruktträdet som har bidragit till stadens namn finns också med som symbol på stadens vapensköld.

Fredagsmarknaden i staden Son Servera är välkänd och ett populärt utflyktsmål bland turisterna som annars mest håller till ute vid kusten i de mer populära turistorterna Cala Millor, Cala Bona och Costa de los Pinos.

Golfbanor

Som inbiten golfare associerar man givetvis namnet Son Servera med den lokala golfbanan och inte med kommunen eller staden. Golfbanan Son Servera ligger vid Costa de los Pinos och är Mallorcas näst äldsta bana. Den öppnade på 1960-talet som en niohålsbana men man utökade banan till 18 hål 2012. Pula Golf är ytterligare en fin golfbana i Son Servera, och i grannkommunerna hittar du två golfbanor till som är väl värda ett besök: Canyamel Golf och Capdepera Golf.

Cala Millor

Vid en av Mallorcas absolut bästa stränder hittar du den klassiska semesterorten Cala Millor vars namn betyder "den bästa havsbukten". Sandstranden i Cala Millor är nästan två kilometer lång och mycket populär för utövare av olika vattensporter som du dessutom är välkommen att prova själv — om du vill göra något mer än att ligga på stranden och njuta av solen...

Längs den välbesökta strandpromenaden som kantas av vackra palmer och pinjeträd hittar du flera mysiga barer och restauranger. Lite längre upp, parallellt med strandpromenaden, hittar du den bilfria huvudgatan med mängder av affärer, musikbarer, restauranger och flera trendiga diskotek.

Cala Bona

Från Cala Millor och den långa sandstranden tar det knappt 20 minuter att promenera till den mysiga lilla fiskebyn Cala Bona. Här möts du av ett helt annat tempo och en lite lugnare atmosfär. I Cala Bona finns ingen lång fin sandstrand vi kan rekommendera, i stället finns här en charmig fiskehamn med mysiga kaféer, barer och trevliga restauranger.

Costa de los Pinos

Costa de los Pinos ligger strax norr om Cala Bona och består mest av exklusiva villor och lyxiga urbanisationer. Längs den här bergiga kustremsan hittar du många små vikar och diskreta stränder inklämda mellan klipporna. Costa de los Pinos är bland annat känd för utsiktsplatsen Cap des Pinar med en spektakulär utsikt över hela Cala Millor bukten och det finns fina vandringsleder som sträcker sig från Costa de los Pinos till grannbyn Canyamel.

Bilder - Son Servera

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev