Golfresor till Jerez de la Frontera

Njut av läckra tapas, eldig flamenco, utsökt sherry och mycket golf!

Jerez de la Frontera ligger ca 30 kilometer inåt landet vid den sydspanska atlantkusten - Costa de la Luz. De ca 180 000 invånarna vet hur man ska njuta av livet, det finns dom som påstår att ”Jerezanos” går omkring med ett konstant leende på läpparna tack vare ångorna från den ständigt pågående sherrytillverkningen.

Jerez är en underbar stad med en historia sträcker sig mer än tre tusen år tillbaka i tiden. De gamla kvarteren består av smala kullerstensbelagda gränder, pittoreska små torg, mängder av mysiga tapasbarer, restauranger och otaliga små sherrybodegor.

Strax utanför stan ligger två fantastiska golfbanor; Montecastillo Golf & Sports Resort som var värd för Europatourfinalen Volvo Masters under åren 1997-2001, och Sherry Golf Jerez som var värd åt Europatourkvalets andra steg 2006-2009.

Läs mer >>

Prisvärda Golfpaket

Veckoresor - Spanien, Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 07° 92mm
Februari 17° 08° 75mm
Mars 19° 09° 55mm
April 21° 11° 50mm
Maj 24° 13° 35mm
Juni 27° 16° 16mm
Juli 31° 19° 01mm
Augusti 31° 19° 04mm
September 29° 18° 18mm
Oktober 24° 15° 63mm
November 19° 11° 107mm
December 16° 08° 103mm

Klimatet i Jerez de la Frontera är milt och behagligt på vintern, men kan bli ganska varmt på sommaren.

Från december till februari är vädret helt ok med genomsnittliga temperaturer på morgnarna runt 10°C och allt från 15 till över 20°C på eftermiddagarna. Det bror till stor del på den meteorologiska vindriktningen hur vädret blir. Vädret kan slå om fort den här tiden på året. Man kan gå i t-shirt ena dagen men behöver ta på en varm jacka dagen efter.

Från mars till april slår vädret om och man kan känna att våren är på väg. Det börjar bli riktigt behagligt på eftermiddagarna med temperaturer från 20 till 25°C och någonstans runt 12 grader på morgnarna.

Från maj till juni stiger temperaturerna väsentligt och i juni börjar det bli riktigt varmt och skönt. Räkna med temperaturer på 25 till 30°C på eftermiddagarna och runt 20°C på nätterna.

Juli och augusti är de varmaste månaderna på året och då kan det bli riktigt hett i Jerez de la Frontera. Enligt statistiken är de genomsnittliga temperaturerna runt 31°C mitt på dagen, men under värmeböljorna är det inte ovanligt att temperaturen stiger ordentligt och närmar sig 40°C. På nätterna varierar det mellan 25 och 30°C.

Det behagliga varma vädret fortsätter sedan till och med Oktober, ibland till mitten av november. Från mitten av november börjar man märka av att det blir svalare på morgnarna med temperaturer runt 12°C. Eftermiddagarna brukar dock var fortsatt behagliga med temperaturer uppåt 20 grader.

Varför boka en golfresa till Jerez de la Frontera?

Sherry och Flamenco - Den berömda sherrytriangeln utgörs av städerna Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda och El Puerto de Santa María. Är vinet inte producerat här får det inte kallas för Sherry. De flesta bodegorna som producerar Sherry hittar du i staden som gett vinet dess namn – Jerez. Det är också här i Jerez de la Frontera som flamenco kulturen har sina rötter. Det märks tydligt när du vandrar genom de gamla zigenarkvarteren Santiago och San Miguel. Här träffas folk på lokala barer och peñas flamencas för att spontant sjunga och dansa till flamencons hypnotiska rytmer…

Gamla stan, Casco Antiguo, är som en labyrint av smala kullerstensgator med en atmosfär som härstammar från medeltiden. När du vandrar runt i staden passerar du allt från gamla moriska fort, mäktiga katedraler och imponerande slott. Arkitekturen i Jerez är oerhört intressant med influenser från feniciska, arabiska och kristna kulturer. Men Jerez är också en modern andalusisk storstad med ett rikt uteliv och välkända internationella modebutiker som etablerat sig i antika palats.

Det finns många intressanta platser att besöka under tiden du är i Jerez. I zigenarkvarteret Santiago ligger till exempel Centro Andaluz de Flamenco, där forskare, studenter och entusiaster studerar flamenco. En stor andel av Jerez invånare har fortfarande romska rötter som spelar en viktig roll för den stolta flamencotraditionen än idag.

Spaniens vinhistoria började i Jerez de la Frontera när fenicierna planterade dom första vinrankorna här för mer än 3000 år sedan. Sherry började dock produceras långt senare under 17- och 1800-talen och vid 1800-talets mitt fanns det ca 500 sherrybodegor i området. Idag finns det 18 större bodegor kvar och flera av dem erbjuder guidade rundturer med tillhörande vinprovning som avslutning.

Om du är hästintresserad ska du inte missa att besöka den Spanska Kungliga ridskolan, Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre, med de berömda dansande hästarna. Det är en imponerande vacker show med hästar, ryttare och vagnar. Här finns det dessutom möjligheter att själv vandra runt och se när hästarna tränar, titta på sadeltillverkning och besöka ridskolans museum.

I Jerez tar man sina festivaler på allvar

”Jerezanos” känner en stark passion för hästar och i maj månad varje år arrangeras den berömda festivalen "Feria del Caballo" som en hyllning till Andalusiern. Festivalen drar tusentals hästintresserade besökare från hela världen och gatorna tas över av eleganta hästekipage som paraderar oavbrutet längs gatorna. Kvinnorna klär upp sig i färgsprakande flamencoklänningar och männen i "traje corto", en traditionell dress med midjekort jacka och vit skjorta. Sedan festar alla glatt dygnet runt, flera dagar i sträck...

”Fiesta de la Vendimia y Otoño” äger rum under två veckor i mitten av september. Då välsignar man den kommande druvskörden, dansar sevillanas, sjunger flamenco och dricker mängder med sherry utan en tanke på morgondagen...

Den tredje stora festivalen är den internationella ”Jerez Flamenco Festival” som äger rum i februari/mars varje år. Då samlas kända flamenco artister från hela världen under två veckor för att fira flamenco i en färgstark och temperamentsfull fest.

Jerez festivalkalender >>

Golf i Jerez de la Frontera

Playa Golf arrangerar både long stay golfresor och veckoresor till Jerez de la Frontera. För kortare golfresor bokar vi upp hotell och green fee åt er på de närliggande golfbanorna så att allt är klart när ni kommer.

För längre vistelser ordnar vi med en trevlig lägenhet och inkluderar vårt unika golfkort i paketet. Med golfkortet kan ni spela runt på i stort sett alla golfbanor i området till ett rimligt pris. Läs mer om Playa Golf’s golfkort och vilka golfbanor som ingår under respektive resmål.

Golfbanor nära Jerez de la Frontera

Golfbanor/Avstånd: Arcos Golf (50km, Arcos de la Frontera), Chiclana Family Golf Park (49km, Chiclana de la Frontera), Costa Ballena Ocean Golf Club (27km, Rota), Fairplay Golf & Spa Resort (60km, Benalup-Casas Viejas), Golf Campano (48km, Chiclana de la Frontera), Golf el Puerto (15km, El Puerto de Santa María), Iberostar Real Novo Sancti Petri Golf Club (50km, Chiclana de la Frontera), Golf La Estancia (52km, Chiclana de la Frontera), Barceló Montecastillo Golf & Sports Resort (10km, Jerez de la Frontera), Montenmedio Golf & Country Club (79km, Vejer de la Frontera), Sancti Petri Hills Golf (55km, Chiclana de la Frontera), Sherry Golf Jerez (2km, Jerez de la Frontera), Villa Nueva Golf (23km, Puerto Real), RCG Vistahermosa (18km, Jerez de la Frontera).

Hur tar man sig hit?

Flygplatsen i Jerez de la Frontera (XRY) ligger endast 7km utanför staden. En taxi in till centrum tar ca 5 minuter och kostar runt 15€. Man brukar kunna hitta bra billiga flyg till Jerez om man är flexibel med vilka datum man kan tänka sig att resa på. Det går dock inga direktflyg hit utan man brukar få byta i Madrid.

En del väljer dock att flyga till Malaga på grund av att det är så lätt att hitta billiga direktflyg hit. Här hyr man en bil och sedan tar det knappt två och en halv timme att köra till Jerez de la Frontera. Från flygplatsen i Malaga kör du västerut på motorvägen AP-7. Strax innan Algeciras tar du avfart 110B in på A381 mot Jerez de la Frontera.

Flyg till Sevilla brukar vara lite dyrare, men hittar man ett bra flyg dit är det också ett alternativ.

Flygplatser nära Jerez de la Frontera

Jerez flygplats - 7km, Gibraltar Airport - 115km, Sevilla Flygplats - 98km, Malaga flygplats - 225km, Faro flygplats - 300km

Utflykter och sevärdheter

En golfresa till Jerez de la Frontera innebär så mycket mer än ”bara” golf. Det finns många intressanta utflyktsmål med en spännande historia och en levande kultur. Det är omöjligt att ta med alla här, men vi ska nämna några:

Cádiz

Cádiz anses av många experter vara den äldsta permanent bebodda staden i Europa. Historiens vingslag är påtagliga när du vandrar runt i gamla stan och du kan ana en spännande historia i varje liten gränd. Du hittar en mysig tapasbar i varje kvarter och strandpromenaden är kantad av butiker, restauranger, barer, kaféer och mysiga Chiringuitor. Det går båtar från hamnen i Jerez de la Frontera direkt till Cádiz flera gånger om dagen - resan över Cádiz bukten tar cirka 20 minuter.

Sevilla

Andalusiens huvudstad, Sevilla, är som en fantastisk gryta av kulturella, historiska och gastronomiska ingredienser. Här råder en genuin spansk passion för tapas, flamenco, fotboll och ”La Feria de Abril”. Floden Guadalquivir delar Sevilla i två delar: på den östra sidan floden, mitt i centrum, hittar du stadsdelen Santa Cruz som är känd för sin intressanta arkitektur, vackra innergårdar med doftande blommor, smala gator, gränder och pittoreska torg. På den västra sidan ligger La Isla de la Cartuja, Los Remedios och mysiga Triana. Förr i tiden var det i Trianas skumma kvarter som sjömännen och arbetarna höll till. Men idag är det ett trendigt område som kända flamenco artister, konstnärer och fotbollsspelare gärna söker sig till. I Triana möts du av en vibrerande tapas kultur, mysiga uteserveringar, livliga marknader och autentiska flamencoshower. Många turister som besökt Sevilla beskriver den som en av de mest spanska av alla spanska städer…

Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera är en mysig bergsby nära kusten som ligger högt upp på en kulle med vacker utsikt över dalgången och havet. Staden får sin unika karaktär av att vara sammanbyggd med en gammal slottsruin från 1300-talet, vitkalkade hus och utsökta restauranger längs charmiga kullerstensgränder och vackra torg.

Sierra de Cádiz

De vita byarna – Los pueblos blancos ligger uppe i bergen, Sierra de Cádiz, lite mer än en timmes bilfärd från kusten. Arcos de la Frontera, Ubrique, Olvera, Zahara de la Sierra, Grazalema och Setenil de las Bodegas är några av de vi tycker man ska ta sig tid besöka. Här finns trevliga vandringsleder, färskpressad olivolja när det är säsong, utsökta restauranger och fantastiska vyer. Vill man se något utöver det vanliga kan man åka till Algodonales och se hundratals skärmflygare i luften om väderförhållandena är gynnsamma. Algodonales är nämligen ett av Europas bästa flygställen och här samlas piloter från hela Europa.

Bolonia

När man viker av från motorvägen och kör upp på höjden möts man av det blå havet, en lång vacker sandstrand, sanddyner och konturerna av Marocko på andra sidan Gibraltar sund. Förutom den fantastiska stranden finns här ruinerna av en gammal romersk stad, Baelo Claudia, som grundades för mer än 3000 år sedan. Entrén till utgrävningarna är gratis för europeiska medborgare…

Tarifa

Världens mest kända kiteställe och Europas sydligaste punkt. Staden lever för kitesurf och många proffs kommer hit regelbundet för att träna på grund av det är så vindsäkert. Ibland kan det vara 1000+ kitar i luften samtidigt och se helt omöjligt ut. Fascinerande att titta på…

Bilder - Jerez de la Frontera

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev