Barceló Montecastillo Golf & Sports Resort

Golfresa till Jerez de la Frontera

Montecastillo Golf Resort ligger strax utanför sherryvinets huvudstad Jerez de la Frontera. Det är en imponerande golfanläggning med ett storslaget hotell och en spektakulär mästerskapsbana som varit värd för Volvo Masters på Europatouren.

Redan när man står på första tee får man en känsla av att det här är en speciell golfbana. Jack Nicklaus, som har designat banan, anser själv att det här är en av de bästa golfbanorna han har skapat.

Det femstjärniga golfhotellet ligger i direkt anslutning till golfbanan och du kan med fördel avnjuta en god lunch efter golfrundan på den trevliga uteserveringen som bjuder på en vacker utsikt över fairway på det omtalade 18:e hålet.

Den höga kvaliteten på hotellet, golfbanan, servicen och den sköna atmosfären på anläggningen borgar för en härlig golfupplevelse!

Playa Golf

7N + 5GF fr 460€
Läs mer
golfvardar
Golfvärdar:
Nej
golfvardar
Golftävlingar:
Nej
golfvardar
Avstånd golf:
0km
golfvardar
Närmsta Golfbana:
Montecastillo G&CC
golfvardar
Golfbanor i området:
13
golfvardar
Närmsta flygplats:
12km
golfvardar
Närmsta stad:
7km
golfvardar
Närmsta strand:
35km
locations
Övriga avstånd: Jerez de la Frontera 7km, El Puerto de Santa María 30km, Cádiz 39km, Jerez flygplats - 7km, Gibraltar Airport - 115kmSevilla Flygplats - 98kmMalaga flygplats - 225kmFaro flygplats - 300km, Portugal 222km, Madrid 618km.

Barceló Montecastillo Golf & Sports Resort

Golfresor till femstjärniga Montecastillo Golf Resort

Barceló Montecastillo Golf & Sport Resort är ett femstjärnigt golfhotell av riktigt hög klass. Det ligger i direkt anslutning till golfbanan med en vacker utsikt över fairway på det omtalade 18:e hålet. Hotellet genomförde en omfattande renovering 2013 och har uppgraderat rummen med modern design så att de känns behagligt ombonade och matchar hotellets exteriör samt det speciella klubbhuset - Slottet (El Castillo). Restaurangen, El Lagar, är känd för att hålla hög kvalitet och en god middag här blir en perfekt avslutning på en härlig golfdag. På hotellet finns även en fin spaavdelning och ett gym för dig som vill bygga mer golfmuskler...

Det tar knappt 10 minuter med taxi in till Jerez de la Frontera som är en mysig andalusisk stad med ett stort utbud av caféer, restauranger och charmiga tapasbarer. Jerez de la Frontera är sherryvinets hemstad och det är här som den spanska flamenco kulturen har sina rötter. Det märks tydligt när du vandrar genom de gamla zigenarkvarteren där folk träffas spontant på lokala barer för att sjunga och dansa till flamencons hypnotiska rytmer…

Golfpaket / Veckoresor

I våra golfresor till Barceló Montecastillo Golf & Sport Resort ingår boende inklusive frukost, halv eller helpension samt green fee.

Hur tar jag mig hit?

Det är lätt att ta sig till Barceló Montecastillo Golf & Sport Resort. Flygplatsen Jerez de la Frontera (XRY) ligger bara 7 kilometer bort och en taxi hit kostar ca 25-30€ enkel resa. Flyger man till Sevilla (SVQ) och hyr en bil tar det knappt en timme att köra hit. Det är fin motorväg hela vägen.

term link textholder
» Priser, bokning och villkor
Hotel Barceló Montecastillo Golf Resort - Dubbelrum
Läs mer

Hotel Barceló Montecastillo Golf

Det femstjärniga golfhotellet Barceló Montecastillo Golf håller hög klass och ligger strax utanför den mysiga staden Jerez de la Frontera - ...

Här på södra Costa de la Luz skiner solen 320 dagar per år och Montecastillo Golf Resort är ett prisvärt resmål av högsta kvalitet. Det är bara ett par kilometer in till det mysiga torget Plaza Arenal i Jerez de la Frontera och ändå slås man av lugnet när man kliver ur bilen vid det 5-stjärniga hotellet. Den gröna golfbanan breder ut sig framför hotellet som ligger på en höjd med fantastisk utsikt över det andalusiska landskapet som påminner lite om Toscana. Det är lätt att trivas här - den avkopplande atmosfären, det fantastiska hotellet, golfbanan, servicen och det slottsliknande klubbhuset borgar för en härlig golfupplevelse.

Rum

De 124 hotellrummen på Barceló Montecastillo Golf är rymliga, välutrustade och trevligt inredda i sobra, jordnära färger. Superior rummen som avses i golfpaketen ligger på ca 25 kvadratmeter och det finns dusch/bad, hårfön, TV, telefon, WiFi, värdeskåp och AC med värme. Som tillägg kan man välja Superior Golf View rum med eller utan balkong.

Restaurang

Den trevliga hotellrestaurangen serverar läckerheter från det andalusiska köket samt internationella rätter av hög kvalitet. Restaurangen är välkänd bland lokalbefolkningen och en god middag efter en härlig dag på golfbanan är en upplevelse för sig.

Avkoppling

Strax nedanför klubbhuset finns en stor utomhus pool med tillgång till solstolar samt en mycket trevlig Spaavdelning där man kan koppla av och återhämta sig efter dagens äventyr på golfbanan. Inne på Spaavdelningen finns en uppvärmd pool, Jacuzzi och bastu.

Övriga faciliteter

Montecastillo Golf & Sports Resort är en komplett anläggning med 2 professionella fotbollsplaner, joggingspår, välutrustat gym, tennisbanor, paddeltennis och en 23 m lång utomhuspool. Den höga standarden har fått internationella storlag som Real Madrid, Manchester United och spanska landslaget att förlägga sina träningsläger här.

Montecastillo Golf & Sports Resort är en komplett golfanläggning

Det femstjärniga golfhotellet Barceló Montecastillo Golf håller hög klass och ligger strax utanför den mysiga staden Jerez de la Frontera - sherryvinets hemstad. Hotellet renoverades för ett par år sedan och de 124 rummen är nu moderna och fräscha med sobra, jordnära färger. Det blev en rejäl ansiktslyftning och atmosfären på hotellet matchar det imponerande klubbhuset Castillo de los Condes de Garvey som påminner om ett slott från medeltiden.

Hotel Barceló Montecastillo Golf: Banarkitekt
Reception:
24h
Hotel Barceló Montecastillo Golf: Handikapp damer
Rum / Lägenheter:
124
Hotel Barceló Montecastillo Golf: Handikapp herrar
Internet:
Gratis Wifi
Hotel Barceló Montecastillo Golf: Antal hål
Parkering:
Fri parkering
Hotel Barceló Montecastillo Golf: Drivingrange
Garage:
Nej
Hotel Barceló Montecastillo Golf: Drivingrange
Golfbanor i området:
13
Hotel Barceló Montecastillo Golf: Drivingrange
Närmsta golfbana:
Montecastillo Golf Resort
Hotel Barceló Montecastillo Golf: Drivingrange
Avstånd golfbana:
0km
Hotel Barceló Montecastillo Golf: Drivingrange
GPS (lat, long):
36.702451795858, -6.0380928166413
Hotel Barceló Montecastillo Golf: Drivingrange
Adress:
Carretera de Arcos km 6, 11406 Jerez de la Frontera, Spanien
GOLF
Montecastillo Golf - Green 18 och klubbhuset
Läs mer

Montecastillo Golf

Montecastillo Golf Club är en riktig klassiker som har designats av den stora golflegenden Jack Nicklaus. Det är en spektakulär och ganska kuperad ...
golfbana

1

av 1

Montecastillo Golf

Montecastillo Golf Club är en riktig klassiker som har designats av den stora golflegenden Jack Nicklaus. Det är en spektakulär och ganska kuperad golfbana där varje hål bjuder på något speciellt, och det känns redan när man står på första tee...

En spektakulär mästerskapsbana

Montecastillo Golf Club är en riktig klassiker som har designats av den stora golflegenden Jack Nicklaus. Det är en spektakulär och ganska kuperad golfbana där varje hål bjuder på något speciellt, och det känns redan när man står på första tee. Montecastillo har varit värd för Volvo Masters hela fem gånger (1997–2001) och det känns fortfarande att det är klassisk mark när man kliver ut på banan. Här har många stora spelare kämpat i med- och motgång om en Europa Tour vinst, och vår svenska golfhjälte Pierre Fulke hade glädjen att få lyfta segerpokalen här när han vann Volvo Masters år 2000.

Många utslagsplatser ligger högt ovanför inbjudande fairways med smart utplacerade bunkrar. Golfbanan slingrar sig fram genom ett kuperat landskap med en del vattenhinder att ta hänsyn till. Greenerna är stora, snabba och lätt ondulerade, de kräver att man har full kontroll på både fart och riktning. Hål nummer 18 är Montecastillos signaturhål. Utslaget ligger högt ovanför fairway med en magnifik utsikt över området runt golfhotellet och det imponerande klubbhuset, Castillo de los Condes de Garvey, som påminner om ett medeltida slott.

Vi rekommenderar att man överväger att spela med golfbil om man har svårt att gå. Golfbil är obligatorisk vid start fram till kl 11.00.

Övningsområden

Träningsområdena är väl genomtänkta med en övningsgreen på 750 m² och den 300 meter långa driving rangen alldeles intill första tee. Dessutom finns här ett bra närspelsområde med övningsbunkrar och möjligheten att träna pitch och chipp mellan 30–70 meter.

Montecastillo Golf - FAKTA
Tee
Meter
Par
Slope
Index
Montecastillo Golf: fakta vit tee
Vit:
6461
72
134
74.1
Montecastillo Golf: fakta gul tee
Gul:
6035
72
133
71.9
Montecastillo Golf: fakta röd tee
Röd:
5181
72
134
72.6
Vit
Gul
Röd
Slag: - -
=
Kalkylator : : Erhållna slag
Montecastillo Golf: Banarkitekt
Design:
Jack Nicklaus
Montecastillo Golf: Bankaraktär
Bankaraktär:
Mästerskapsbana
Montecastillo Golf: Handikapp damer
Hcp damer:
36
Montecastillo Golf: Handikapp herrar
Hcp herrar:
36
Montecastillo Golf: Antal hål
Antal hål:
18
Montecastillo Golf: Drivingrange
Driving range:
Ja
Montecastillo Golf: Drivingrange
GPS (lat, long):
36.702758714714, -6.0387111764347
Montecastillo Golf: Drivingrange
Adress:
Carretera de Arcos km 6, 11406 Jerez de la Frontera, Spain

Priser Montecastillo Golf & Sports Resort

Veckoresor till Jerez de la Frontera - Montecastillo Golf & Sports Resort

7N + 5GF
Priserna gäller per person i delat dubbelrum inkl. green fee och frukost.
Std Dubbelrum
16 sep - 31 okt
579 €
Std Dubbelrum
1 - 18 nov
499 €
Std Dubbelrum
19 nov - 24 feb
459 €
Std Dubbelrum
25 feb - 30 apr
589 €
Paket & prisinformation

Paket & Prisinformation

Golfbil

Golfbil är obligatorisk för starttider före kl 11:00. Förbokad golfbil - pris för 5x18 hål 25 feb - 12 maj samt 16 sep - 31 okt : 215 € (Pris på plats 48€ för 18hål). Övriga datum 185€ (Pris på plats 42€ för 18hål).

Flexibla datum

På Montecastillo Golf & Sports Resort kan du fritt boka reslängd, ankomst- och avresedatum som passar dig.

Förbokad green fee ingår

Playa Golf förbokar alla era golftider och meddelar dem i god tid innan resan påbörjas.

Incheckning / utcheckning

Incheckning från kl 15:00 ankomstdagen. Ni checkar själva in i hotellets reception som är öppen dygnet runt. Utcheckning skall ske senast kl 11:00 på avresedagen om inget annat särskilt avtalas med hotellets reception.

Golfvärdar & Service

Playa Golf har ingen egen service eller personal på Montecastillo Golf & Sports Resort.

Golfbanor

Paketen ovan gäller med golf på Montecastillo Golf Resort. Playa Golf har green fee avtal med alla golfbanor i området kring Jerez de la Frontera och kan inkludera fler golfbanor i ert golfpaket mot förfrågan. De närmsta golfbanorna är Sherry Golf Jerez och Costa Ballena Ocean Golf Club.

Boka / Offert

Preliminärboka eller begär offert för exakt pris. Variationer på ovan priser kan förekomma beroende på lokala helgdagar, särskilda arrangemang mm.

När ni skickar in en förfrågan till oss så lägger vi in en preliminär bokning i våra system som vi skickar till er som offert och kostnadsförslag. Samtidigt skickar vi en förfrågan till hotellet för att boka upp er plats med dem. Vänta med att boka flyg, hyrbil eller andra tjänster på resmålet tills vi meddelar att hotellet har bekräftat er bokning. Notera att endast bekräftade bokningar gäller.

Flygresan

Playa Golf bokar inte flygresor - Vi tror att det ger dig mer flexibilitet när du fritt kan kombinera våra prisvärda golfpaket med en billig flygresa som du bokar själv.

Vi rekommenderar att du söker efter ett lämpligt flyg på Google Flights, eller en liknande tjänst, och sedan bokar flygresan som passar dig bäst direkt på flygbolagets egen hemsida. På det viset har flygbolaget ett direkt ansvar gentemot dig om flygresan mot all förmodan skulle bli ändrad eller inställd…

Lokala turistskatter

På vissa resmål förekommer det att myndigheterna tar ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. I dessa fall lägger hotellet till turistskatten på er hotellnota och den skall betalas direkt till hotellet vid utcheckningen. Lokala turistskatter betalas av resenären själv.

Prisinformation

Alla priser gäller per person om inget annat särskilt angivits. Flyg eller hyrbil ingår ej.

Allmän information & Resevillkor

Innan du bokar din resa är det viktigt att du tar del av vår allmänna information, våra resevillkor samt informationen på sidan om resmålet. Om du har fler frågor är du naturligtvis välkommen att kontakta oss.

Vi reserverar oss för eventuella skrivfel, ändringar av skatter, avgifter, moms och dylikt. Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra priser och kostnadsförslag innan avtal träffats.

KLIMAT & TEMPERATUR

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 07° 92mm
Februari 17° 08° 75mm
Mars 19° 09° 55mm
April 21° 11° 50mm
Maj 24° 13° 35mm
Juni 27° 16° 16mm
Juli 31° 19° 01mm
Augusti 31° 19° 04mm
September 29° 18° 18mm
Oktober 24° 15° 63mm
November 19° 11° 107mm
December 16° 08° 103mm
Jerez de la Frontera
playagolf-se-logo