Golfbanor i Puerto Real

Utvalda golfbanor på södra Costa de la Luz

Den kungliga hamnstaden

Puerto Real är en gammal hamnstad  på södra Costa de la Luz som grundades 1483 när de spanska monarkerna bestämde sig för att bygga en ny "kunglig" hamnstad för att ta del av den lukrativa handeln med Nordafrika.

Det är få utländska turister som hittar hit och det märks tydligt på den genuint spanska atmosfären i gamla stan med mysiga gränder, vitkalkade hus och historiska byggnader.

Närmsta golfbanan, Villa Nueva Golf, ligger knappt 8 kilometer utanför stan och det finns många fler bra golfbanor i närområdet. Puerto Real är en intressant stad väl värd ett besök om du spenderar din golfsemester i Cádizområdet.

Läs mer >>

Golfbanor

Spanien, Puerto Real

Green 9 - Villanueva Golf

Spanien, Puerto Real

Villanueva Golf är en omväxlande golfbana som öppnade så sent som 2006. Layouten liknar en svensk parkbana och det är nära ...

Golfbana

Puerto Real

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 09° 67mm
Februari 16° 10° 76mm
Mars 18° 12° 87mm
April 20° 13° 48mm
Maj 23° 15° 33mm
Juni 26° 18° 10mm
Juli 29° 20° 00mm
Augusti 29° 21° 02mm
September 28° 20° 18mm
Oktober 24° 16° 77mm
November 19° 12° 80mm
December 16° 10° 99mm

Bästa tiden för golfresor till Puerto Real är egentligen på hösten och våren. Då är det ungefär som en skön sommardag hemma i Sverige här.

Många tror helt felaktigt att vädret på södra Costa de la Luz i sydvästra Spanien är sämre än på medelhavskusten. Men här råder ett subtropiskt, på gränsen till tropiskt klimat, med höga temperaturer året om. En av anledningarna till det är att golfströmmen passerar strax utanför Costa de La Luz, och tack vare den så sjunker temperaturen i vattnet sällan under 16 grader. Atlanten bidrar alltså till att det blir behagligare och mildare temperaturer både på sommaren när det är som varmast, och på vintern när det är som kallast.

Det milda klimatet på södra Costa de la Luz är helt perfekt för oss golfentusiaster som behöver ta en paus från det kalla vintermörkret hemma i Sverige...

Puerto Real - En okänd pärla på södra Costa de la Luz

Puerto Real ligger vid kusten alldeles intill Europas äldsta stad - Cádiz. Översatt till svenska så betyder namnet Puerto Real den kungliga hamnen, vilket härstammar från de spanska monarkerna Ferdinand och Isabella som grundade staden 1483. De bestämde sig för att bygga en ny "kunglig" hamnstad eftersom de ville ta del av den lukrativa handeln med Nordafrika.

Det finns det många gamla byggnader man kan studera om man är intresserad av historia och arkitektur.  Till exempel Klosterkyrkan La Victoria på som byggdes på 1600-talet i vacker barock stil, eller Iglesia de San José som grundades på 1700-talet och ligger i stadens äldre kvarter. Iglesia de San José används idag som kulturcenter där det arrangeras olika evenemang och utställningar.

Strax utanför kusten ligger Isla del Trocadero som är ett skyddat naturområde sedan 1989. Ön är över 500 hektar stor och viktig för den lokala artrikedomen. Isla del Trocadero är ett viktigt habitat för flamingos, och många andra fåglar, som använder ön som häckningsområde.

Det är svårt att hitta turister mellan stånden på den lokala marknaden i Puerto Real. Det är mest lokala bybor som shoppar här bland otaliga marknadsstånd där man säljer allt från blommor, grönsaker, kläder, verktyg, skor, fisk, marinerade oliver, nötter och annat smått och gott. Den lokala marknaden (El Mercadillo) i Puerto Real hålls från 9:00 till 14:30 varje fredag. Du hittar den på strandpromenaden ”El Paseo Marítimo de Puerto Real” nära Ayuntamiento de Puerto Reals huvudkontor.

I Puerto Real hittar du dessutom många vackra, orörda stränder. Bland annat den 500 meter långa Playa de la Cachucha som har allt du kan tänkas behöva för att njuta av en solig dag på stranden.

Golf i Puerto Real

Puerto Real ligger strategiskt vid kusten med många bra golfbanor i närområdet. Villa Nueva Golf är den närmsta golfbanan som ligger i Barrio Jarana strax utanför staden, och sedan det finns en hel del bra golfbanor i grankommunerna att välja på.

Golfbanor nära Puerto Real

Golfbanor/Avstånd: Arcos Golf (54km, Arcos de la Frontera), Chiclana Family Golf Park (33km, Chiclana de la Frontera), Costa Ballena Ocean Golf Club (36km, Rota), Fairplay Golf & Spa Resort (53km, Benalup-Casas Viejas), Golf Campano (30km, Chiclana de la Frontera), Golf el Puerto (15km, El Puerto de Santa María), Iberostar Real Novo Sancti Petri Golf Club (32km, Chiclana de la Frontera), Golf La Estancia (35km, Chiclana de la Frontera), Barceló Montecastillo Golf & Sports Resort (31km, Jerez de la Frontera), Montenmedio Golf & Country Club (60km, Vejer de la Frontera), Sancti Petri Hills Golf (29km, Chiclana de la Frontera), Sherry Golf Jerez (19km, Jerez de la Frontera), Villa Nueva Golf (8km, Puerto Real), RCG Vistahermosa (15km, El Puerto de Santa María).

Utflykter och sevärdheter

Det finns många intressanta utflyktsmål i området runt Puerto Real som erbjuder spännande historia och levande kultur. Det är omöjligt att ta med alla här, men vi ska nämna några:

Cádiz - Europas äldsta stad

Cádiz anses av många experter vara den äldsta permanent bebodda staden i Europa. Historiens vingslag är påtagliga när du vandrar runt i gamla stan och du kan ana en spännande historia i varje liten gränd. Du hittar en mysig tapasbar i varje kvarter och strandpromenaden är kantad av butiker, restauranger, barer, kaféer och mysiga Chiringuitor. Det går båtar från hamnen till Rota och El Puerto de Santa María flera gånger om dagen - båtresan över Cádiz bukten tar cirka 20 minuter.

Jerez de la Frontera

Sherry och Flamenco - Den berömda sherrytriangeln utgörs av städerna Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda och El Puerto de Santa María. Är vinet inte producerat här får det inte kallas för Sherry. De flesta bodegorna som producerar Sherry hittar du i staden som gett vinet dess namn – Jerez. Det är också här i Jerez de la Frontera som flamenco kulturen har sina rötter. Det märks tydligt när du vandrar genom de gamla zigenarkvarteren Santiago och San Miguel. Här träffas folk på lokala barer och peñas flamencas för att spontant sjunga och dansa till flamencons hypnotiska rytmer…

Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera är en mysig bergsby nära kusten som ligger högt upp på en kulle med vacker utsikt över dalgången och havet. Staden får sin unika karaktär av att vara sammanbyggd med en gammal slottsruin från 1300-talet, vitkalkade hus och utsökta restauranger längs charmiga kullerstensgränder och vackra torg.

Sierra de Cádiz

De vita byarna – Los pueblos blancos ligger uppe i bergen, Sierra de Cádiz, lite mer än en timmes bilfärd från kusten. Arcos de la Frontera, Ubrique, Olvera, Zahara de la Sierra, Grazalema och Setenil de las Bodegas är några av de vi tycker man ska ta sig tid besöka. Här finns trevliga vandringsleder, färskpressad olivolja när det är säsong, utsökta restauranger och fantastiska vyer. Vill man se något utöver det vanliga kan man åka till Algodonales och se hundratals skärmflygare i luften om väderförhållandena är gynnsamma. Algodonales är nämligen ett av Europas bästa flygställen och här samlas piloter från hela Europa.

Sevilla

Andalusiens huvudstad, Sevilla, är som en fantastisk gryta av kulturella, historiska och gastronomiska ingredienser. Här råder en genuin spansk passion för tapas, flamenco, fotboll och ”La Feria de Abril”. Floden Guadalquivir delar Sevilla i två delar: på den östra sidan floden, mitt i centrum, hittar du stadsdelen Santa Cruz som är känd för sin intressanta arkitektur, vackra innergårdar med doftande blommor, smala gator, gränder och pittoreska torg. På den västra sidan ligger La Isla de la Cartuja, Los Remedios och mysiga Triana. Förr i tiden var det i Trianas skumma kvarter som sjömännen och arbetarna höll till. Men idag är det ett trendigt område som kända flamenco artister, konstnärer och fotbollsspelare gärna söker sig till. I Triana möts du av en vibrerande tapas kultur, mysiga uteserveringar, livliga marknader och autentiska flamencoshower. Många turister som besökt Sevilla beskriver den som en av de mest spanska av alla spanska städer…

Bolonia

När man viker av från motorvägen och kör upp på höjden möts man av det blå havet, en lång vacker sandstrand, sanddyner och konturerna av Marocko på andra sidan Gibraltar sund. Förutom den fantastiska stranden finns här ruinerna av en gammal romersk stad, Baelo Claudia, som grundades för mer än 3000 år sedan. Entrén till utgrävningarna är gratis för europeiska medborgare…

Tarifa

Världens mest kända kiteställe och Europas sydligaste punkt. Staden lever för kitesurf och många proffs kommer hit regelbundet för att träna på grund av det är så vindsäkert. Ibland kan det vara 1000+ kitar i luften samtidigt och se helt omöjligt ut. Fascinerande att titta på…

Bilder - Puerto Real

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev