Hotell i La Cala de Mijas

Utvalda golfhotell på Costa del Sol

Den charmiga lilla kustbyn La Cala de Mijas hittar du på Costa del Sol knappt 30 kilometer från Malagas flygplats. Mitt i centrum ligger en välskött vit sandstrand med en livlig strandpromenad som är kantad med massor av mysiga restauranger, barer och kaféer som bjuder på smakupplevelser från världens alla hörn.

Den närmsta golfbanan, La Noria Golf (9-hål), ligger strax utanför staden och ett par kilometer upp i bergen hittar du en av Spaniens största och mest välkända golfanläggningar — La Cala Golf Resort. Det finns 12 bra golfbanor i närområdet och mer än 70 spännande golfbanor på bekvämt bilavstånd.

La Cala de Mijas är en perfekt utgångspunkt för dig som vill utforska den vackra medelhavskusten och spela golf på Costa del Sol.

Läs mer >>

Golfhotell

Spanien, La Cala de Mijas

Apartamentos Torrenueva Park - Sovrum med dubbelsäng

Spanien, La Cala de Mijas

Torrenueva Parks moderna turistlägenheter hittar du mitt i hjärtat av Costa del Sol, en kort promenad  på ca 15-20min från ...

Hotell

La Cala Hotel - Solnedgång

Spanien, La Cala de Mijas

Fyrstjärniga La Cala Hotel är byggt i klassisk spansk stil med en inbjudande atmosfär som gör att man känner sig välkommen ...

Hotell

La Cala de Mijas

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 15° 09° 60mm
Februari 15° 09° 52mm
Mars 17° 11° 53mm
April 19° 12° 45mm
Maj 22° 15° 27mm
Juni 25° 19° 09mm
Juli 28° 21° 02mm
Augusti 28° 22° 05mm
September 25° 19° 26mm
Oktober 22° 16° 58mm
November 17° 12° 72mm
December 15° 10° 76mm

I La Cala de Mijas, som ligger mitt emellan Fuengirola och Marbella på Costa del Sol, råder ett typiskt medelhavsklimat med riktigt varma och torra somrar samt milda och sköna vintrar. På somrarna när det blir riktigt varmt så kan temperaturerna ligga runt 35 grader mitt på dagen. På våren och hösten är klimatet lite mer lagom för oss svenskar, då är det jämförbart med den svenska sommaren...

I oktober brukar temperaturen ligga någonstans mellan 20-25 grader mitt på dagen. Det brukar vara behagliga dagstemperaturer för oss svenskar ända fram till slutet av november. Från mitten av november börjar man dock märka av att det blir lite kyligare på mornar och kvällar. I december och januari brukar temperaturerna variera kraftigt beroende på vilket väderstreck vinden blåser ifrån. Man kan behöva en varm jacka ena dagen och sedan spela golf i t-shirt och kortbyxor dagen efter. Men, normalt sett så håller sig temperaturen mitt på dagen någonstans runt 15-18 grader och på nätterna när det är som kyligast runt 8-10 grader.

December är statistiskt sett den månad som har mest nederbörd. Men det är fortfarande fler soldagar än regndagar under vintermånaderna. Från mitten av februari börjar man ana att våren är på väg och i mars-april har medeltemperaturen redan stigit så att den håller sig kring 18-20 grader mitt på dagen. Vattentemperaturen håller sig runt 20 grader en bra bit in i november för att sedan sjunka till 15 grader under vintern när det är som kallast. Och i maj är temperaturen i vattnet redan tillbaka runt 20 grader igen.

Det milda klimatet på Costa del Sol är helt perfekt för oss golfentusiaster som behöver ta en paus från den kalla och mörka vintern hemma i Sverige...

Varför boka en golfresa till La Cala de Mijas?

La Cala de Mijas ligger vid medelhavskusten och hör till kuststräckan Mijas Costa som är belägen mitt emellan Marbella och Fuengirola på Costa del Sol. Mijas Costa är en kuststräcka på 12 kilometer med ett flertal fina sandstränder och orter som El Chaparral, Miraflores, Riviera del Sol och Calahonda. Stranden i La Cala de Mijas anses dock vara den bästa och har dessutom belönats med EU:s blåa kvalitetsflagga.

Mitt i La Cala de Mijas hittar du en härlig sandstrand, Playa de la Butibamba, och ett centrum som består av små, trånga gator med vackra blomsterarrangemang utanför de vitkalkade husen. Parallellt med stranden och den livliga strandpromenaden går huvudgatan där otaliga barer och kaféer serverar allt från engelsk frukost till traditionell spansk lunch. Den charmiga atmosfären från tiden då La Cala de Mijas var en liten Andalusisk fiskeby sitter kvar än idag i de vitkalkade husväggarna…

Senda litoral de Málaga

Strandpromenaden är en del av”Senda litoral de Málaga”, en 180 kilometer lång vandringsled som sträcker sig längs med kusten ända från Nerja i öster till Manilva i väster. Perfekt för dig som uppskattar en skön promenad i den ljumma havsbrisen…

Mijas

La Cala de Mijas hör till kommunen Mijas som är en av Spaniens till ytan största kommuner och har ca 85.000 invånare. Kommunhuvudorten heter Mijas Pueblo och ligger uppe i bergen, lite drygt 428 meter över havet. Mijas Pueblo är en av Andalusiens berömda vita byar och bjuder på en magnifik utsikt över en stor del av Costa del Sol. Vid gynnsamt väder kan man se ända bort till Gibraltar, afrikanska kusten och Atlasbergen.

Golf i Mijas

Det finns 12 golfbanor i Mijas och valmöjligheterna är oändliga med mer än 70 bra golfbanor på bekvämt bilavstånd om man räknar in hela Costa del Sol. Oavsett om du är en glad nybörjare eller ett rutinerat golfproffs så kommer du säkerligen att hitta en bana som passar din smak och är lagom utmanande. Costa del Sol, eller Costa del Golf som många golfare säger,  är en av Europas absolut hetaste golfdestinationer och La Cala de Mijas är ett perfekt resmål för inbitna golfentusiaster.

Golfbanor i Mijas

Mijas Golf – Los Lagos, Mijas Golf – Los Olivos, Miraflores Golf, El Chaparral, La Cala - Campo America, La Cala - Campo Asia, La Cala - Campo Europa, Calanova Golf, La Siesta Golf, La Noria Golf, Santana Golf och Cerrado del Aguila.

Bilder - La Cala de Mijas

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev