Golfbanor i Rota

Utvalda golfbanor på södra Costa de la Luz

Rota är en pittoresk liten fiskeby på södra Costa de la Luz med relativt få utländska turister. Staden är mest känd för de fantastiska sandstränderna och den gemytliga atmosfären i gamla stan med mysiga kullerstensgränder, vitkalkade hus, barer och restauranger.

När du promenerar längs den vidsträckta stranden så omfamnas du av den vackra utsikten över Atlanten och du ser konturerna av den gamla fyren, den mäktiga hängbron ”Pepa” och den gamla fästningen San Sebastian i Cádiz på andra sidan bukten.

Den närmsta golfbanan, Costa Ballena Ocean Golf Club, ligger knappt 10 kilometer utanför stan och det finns ytterligare 10 bra golfbanor i området.

Läs mer >>

Golfbanor

Spanien, Rota

Rota

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 08° 71mm
Februari 17° 09° 67mm
Mars 18° 10° 63mm
April 20° 12° 44mm
Maj 23° 15° 32mm
Juni 26° 17° 10mm
Juli 29° 20° 00mm
Augusti 29° 20° 02mm
September 27° 18° 18mm
Oktober 24° 15° 73mm
November 19° 12° 83mm
December 16° 10° 93mm

Bästa tiden för golfresor till Rota och Cádiz är på hösten och våren. Då påminner vädret här om en ljummen sommardag hemma i Sverige. Enligt statistiken har den sydvästra delen av spanska Atlankusten inte mindre än 320 soldagar per år, så det är inte så konstigt att den heter Costa de la Luz - ljusets kust.

Många tror helt felaktigt att vädret på södra Costa de la Luz är sämre än på medelhavskusten. Men här råder ett subtropiskt, på gränsen till tropiskt klimat, med höga temperaturer året om. En av anledningarna till det är att golfströmmen passerar strax utanför södra Costa de La Luz, och tack vare den så sjunker temperaturen i vattnet sällan under 16 grader. Atlanten bidrar alltså till att det blir behagligare och mildare temperaturer året runt.

Varför boka en golfresa till Rota?

Rota är en genuint spansk kuststad med cirka 30 000 invånare, vitkalkade hus, trånga kullerstensgränder och två fantastiska sandstränder mitt i centrum. Här råder en avslappnad stämning som liknar 70-talets Costa del Sol. Du slipper inkastare på restaurangerna, nyrika ryssar och fejkade Gucci väskor. Det här är det äkta Spanien...

Golf i Rota

Playa Golf arrangerar både long stay golfresor och veckoresor till Rota. För kortare golfresor bokar vi upp hotell och green fee åt er på de närliggande golfbanorna så att allt är klart när ni kommer.

För längre vistelser ordnar vi med boende en trevlig turistlägenhet i ett paket med vårt unika golfkort som gäller på mer än 10 bra golfbanor i området. Läs mer om hur golfkortet fungerar och vilka golfbanor som är anslutna under informationen för respektive resmål.

Golfbanor nära Rota

Golfbanor/Avstånd: Arcos Golf (68km, Arcos de la Frontera), Chiclana Family Golf Park (60km, Chiclana de la Frontera), Costa Ballena Ocean Golf Club (7km, Rota), Fairplay Golf & Spa Resort (80km, Benalup-Casas Viejas), Golf Campano (55km, Chiclana de la Frontera), Golf el Puerto (16km, El Puerto de Santa María), Iberostar Real Novo Sancti Petri Golf Club (62km, Chiclana de la Frontera), Golf La Estancia (62km, Chiclana de la Frontera), Barceló Montecastillo Golf & Sports Resort (35km, Jerez de la Frontera), Montenmedio Golf & Country Club (95km, Vejer de la Frontera), Sancti Petri Hills Golf (60km, Chiclana de la Frontera), Sherry Golf Jerez (30km, Jerez de la Frontera), Villa Nueva Golf (40km, Puerto Real), RCG Vistahermosa (20km, El Puerto de Santa María).

Hur tar man sig hit?

De flesta väljer att flyga till Malaga på grund av att det är så lätt att hitta billiga direktflyg dit. Där hyr man en bil och sedan tar det ca 3 timmar att köra till Rota. Från flygplatsen i Malaga kör du västerut på motorvägen AP-7. Strax innan Algeciras tar du avfart 110B in på A381 mot Jerez de la Frontera och från Jerez är det bara 30 kilometer ut till kusten och Rota.

Det går också bra att flyga till Jerez de la Frontera. Härifrån är det bara 35 kilometer till Rota. Det går dock inga direktflyg hit och man brukar få byta i Madrid. Den totala restiden blir ungefär densamma som att flyga till Malaga på grund av bytet i Madrid. Flyg till Sevilla brukar vara lite dyrare, men hittar man ett bra flyg hit är det också ett alternativ.

Flygplatser nära Rota

Jerez flygplats - 35km, Gibraltar Airport - 135km,  Sevilla Flygplats - 130km, Malaga flygplats - 270km, Faro flygplats - 310km

Utflykter och sevärdheter

En golfresa till Rota innebär så mycket mer än ”bara” golf. Det finns många intressanta utflyktsmål med en spännande historia och en levande kultur. Det är omöjligt att ta med alla här, men vi ska nämna några:

Cádiz

Cádiz anses av många experter vara den äldsta permanent bebodda staden i Europa. Historiens vingslag är påtagliga när du vandrar runt i gamla stan och du kan ana en spännande historia i varje liten gränd. Du hittar en mysig tapasbar i varje kvarter och strandpromenaden är kantad av butiker, restauranger, barer, kaféer och mysiga Chiringuitor. Det går båtar från hamnen i Rota direkt till Cádiz flera gånger om dagen - resan över Cádiz bukten tar cirka 20 minuter.

Jerez de la Frontera

Sherry och Flamenco - Den berömda sherrytriangeln utgörs av städerna Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda och El Puerto de Santa María. Är vinet inte producerat här får det inte kallas för Sherry. De flesta bodegorna som producerar Sherry hittar du i staden som gett vinet dess namn – Jerez. Det är också här i Jerez de la Frontera som flamenco kulturen har sina rötter. Det märks tydligt när du vandrar genom de gamla zigenarkvarteren Santiago och San Miguel. Här träffas folk på lokala barer och peñas flamencas för att spontant sjunga och dansa till flamencons hypnotiska rytmer…

Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera är en mysig bergsby nära kusten som ligger högt upp på en kulle med vacker utsikt över dalgången och havet. Staden får sin unika karaktär av att vara sammanbyggd med en gammal slottsruin från 1300-talet, vitkalkade hus och utsökta restauranger längs charmiga kullerstensgränder och vackra torg.

Sierra de Cádiz

De vita byarna – Los pueblos blancos ligger uppe i bergen, Sierra de Cádiz, lite mer än en timmes bilfärd från kusten. Arcos de la Frontera, Ubrique, Olvera, Zahara de la Sierra, Grazalema och Setenil de las Bodegas är några av de vi tycker man ska ta sig tid besöka. Här finns trevliga vandringsleder, färskpressad olivolja när det är säsong, utsökta restauranger och fantastiska vyer. Vill man se något utöver det vanliga kan man åka till Algodonales och se hundratals skärmflygare i luften om väderförhållandena är gynnsamma. Algodonales är nämligen ett av Europas bästa flygställen och här samlas piloter från hela Europa.

Sevilla

Andalusiens huvudstad, Sevilla, är som en fantastisk gryta av kulturella, historiska och gastronomiska ingredienser. Här råder en genuin spansk passion för tapas, flamenco, fotboll och ”La Feria de Abril”. Floden Guadalquivir delar Sevilla i två delar: på den östra sidan floden, mitt i centrum, hittar du stadsdelen Santa Cruz som är känd för sin intressanta arkitektur, vackra innergårdar med doftande blommor, smala gator, gränder och pittoreska torg. på den västra sidan ligger La Isla de la Cartuja, Los Remedios och mysiga Triana. Förr i tiden var det i Trianas skumma kvarter som sjömännen och arbetarna höll till. Men idag är det ett trendigt område som kända flamenco artister, konstnärer och fotbollsspelare gärna söker sig till. I Triana möts du av en vibrerande tapas kultur, mysiga uteserveringar, livliga marknader och autentiska flamencoshower. Många turister som besökt Sevilla beskriver den som en av de mest spanska av alla spanska städer…

Bolonia

När man viker av från motorvägen och kör upp på höjden möts man av det blå havet, en lång vacker sandstrand, sanddyner och konturerna av Marocko på andra sidan Gibraltar sund. Förutom den fantastiska stranden finns här ruinerna av en gammal romersk stad, Baelo Claudia, som grundades för mer än 3000 år sedan. Entrén till utgrävningarna är gratis för europeiska medborgare…

Tarifa

Världens mest kända kiteställe och Europas sydligaste punkt. Staden lever för kitesurf och många proffs kommer hit regelbundet för att träna på grund av det är så vindsäkert. Ibland kan det vara 1000+ kitar i luften samtidigt och se helt omöjligt ut. Fascinerande att titta på…

Bilder - Rota

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev