Flygresor till utlandet - flygplan ovanför molnen i solnedgången

Flygresan – Hitta billiga flygbiljetter

En del länkar i våra inlägg är så kallade affiliate länkar och innebär att vi i dessa fall erhåller en partnerprovision. Syftet med inläggen är att tipsa och informera våra läsare om aktuella golf- och reserelaterade ämnen. Vi länkar bara till betrodda och seriösa partners och du betalar inget extra när använder våra länkar.

När är det bäst att köpa flygbiljetter?

Hur långt i förväg ska man egentligen köpa sina flygbiljetter? Det finns tyvärr ingen exakt tidpunkt att gå efter när man letar efter billiga flygbiljetter eftersom det är tillgång och efterfrågan som styr flygpriserna. Men det finns faktiskt statistik som visar på att man bör ha bokat sin flygresa minst 30 dagar innan avgång. Generellt visar statistiken att det är billigast om du bokar flygbiljetterna ca 54 dagar innan avresan. Men, i verkligheten så varierar det givetvis beroende på var du ska åka och vilket flygbolag du tittar på. En vanlig rekommendation är dock att man bör boka flygresan minst två månader i förväg, efter det så blir det sannolikt inte mycket billigare.

Ska man vänta till sista minuten biljetterna släpps?

Nu för tiden sätts flygpriserna långt i förväg och då specificeras samtidigt ett visst antal platser för de olika prisklasserna. Flygstolarna i de lägre prisklasserna brukar ta slut först och därefter stiger priserna vartefter antalet flygstolar som tilldelats respektive prisklass tar slut. Förmånliga sistaminuten biljetter förekommer om det finns ett stort antal platser kvar nära avgångsdatumet, men är det ont om platser är priserna sällan lägre än om du är ute i god tid.

På vilken veckodag är det bäst att boka flygbiljetter?

Undvik att boka flygresan på måndagar som enligt statistiken har de högsta snittpriserna på flygbiljetter. Snittpriset om du bokar en långflygning på en måndag är ca 1500 kronor mer än på till exempel torsdagar. Uppenbarligen är det så att många gör research och letar efter billiga flygresor under helgen, men sedan väljer att boka resan på måndag. Torsdagar är alltså den veckodag som enligt statistiken oftast erbjuder de lägsta priserna.

Hur mycket ändras flygpriser?

Som vi nämnde tidigare är det tillgång och efterfrågan som styr priserna; Ju färre flygstolar det finns tillgängliga för en specifik avgång, desto mer kostar flygbiljetterna. Tumregeln är att de billigaste flygstolarna säljs först. Därefter blir priset på flygbiljetterna högre och högre beroende på hur många flygstolar som finns kvar att sälja.

Vilken veckodag är det billigast att flyga på?

När är det billigast att flyga? Tisdagar är generellt sett den billigaste veckodagen att flyga på. Ett bra tips för att hitta de billigaste flygbiljetterna är att leta efter avgångar under de minst efterfrågade veckodagarna. Normalt sett är det dyrast att flyga på lördagar och söndagar, och den billigaste veckodagen att flyga på är som vi redan har nämnt; tisdagar.

Enkla tips för att hitta den bästa flygresan

Det är inte så komplicerat som du tror att hitta billiga flygbiljetter. Som researrangör får vi ofta frågor om hur man fixar billiga flygresor och därför har vi sammanställt några enkla tips som vi själva följer.

Boka tidigt

Oftast blir det billigare desto tidigare du bokar din flygbiljett. Priserna ändras ofta från dag till dag och de billigaste biljetterna tar slut först.

Undvik att resa när alla andra reser

Det är som sagt tillgång och efterfrågan som styr priserna. Priserna ökar de dagar som många reser på, till exempel lov och helgdagar. Undvik att flyga fredag – söndag eftersom ”alla” vanligtvis vill resa då.

Jämför flygpriserna mellan flera olika sajter

Sök efter flygresan på flera olika jämförelsesajter för att hitta de absolut lägsta priserna. Du kan dessutom spara många tusenlappar om du är flexibel och söker på några olika närliggande datum. Några exempel på bra jämförelsesajter: Kiwi.com | Skyscanner | Flygstolar.se | Seat24

Men, boka direkt med flygbolaget

När du väl hittar en resa som passar är vår rekommendation att du bokar flygresan på flygbolagets egen hemsida om inte priset är väsentligt högre. På det viset är det flygbolaget som har ett direkt ansvar gentemot dig om flygresan mot all förmodan skulle bli ändrad eller inställd.

Direktflyg, tur och retur eller kombinerade enkelresor?

Ibland kan det bli billigare att boka två enkelresor med olika flygbolag än en tur och returbiljett med ett och samma flygbolag. Och om du inte har något emot mellanlandningar kan det vara värt att titta på alternativa flygrutter och kombinera enkelresor från olika lågprisbolag. Det är lite mer jobb och en lite omständigare resa, men kan betyda ett par sparade tusenlappar.

Var skeptisk om priset är orimligt lågt

Olika skatter och avgifter kan variera stort beroende på destinationen. Om priserna som utannonseras för flygbiljetterna är orimligt låga och skatter sedan tillkommer är det kanske inte så billigt som det låter. Var noga med att kontrollera vad som tillkommer om priserna för flygbiljetterna känns orimligt låga.

Betala flygresan med kort

De flesta kontokort erbjuder reseförsäkringar och avbeställningsskydd som kan ge viss ersättning vid inställda avgångar, förseningar samt förlorat eller försenat bagage. Kontrollera exakt vilka försäkringar som ingår med ditt kortföretag.

Med våra enkla tips hoppas vi att du hittar en billig flygresa till någon av våra härliga golfdestinationer! // Playa Golf

Dela artikeln ...
© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev