Golfresor till Novo Sancti Petri

En populär sol, bad och golfresort på södra Costa de la Luz

Novo Sancti Petri har länge varit ett populärt resmål för soldyrkande golfentusiaster. Här finns inte mindre än 5 bra golfbanor samt en av de längsta och bästa sandstränderna på hela Costa del la Luz. ”Playa La Barrosa” är en imponerande sandstrand som är 8 kilometer lång och helt perfekt för härliga morgonpromenader eller avkopplande bad - det här är ett riktigt paradis för vintertrötta golfare.

Resorten ligger ca 4 mil från Cádiz och ca 7 kilometer från Chiclana de la Frontera som är en av de kända vita byarna - ”Los Pueblos Blancos”.

I Novo Sancti Petri råder en lite lugnare atmosfär som bjuder på en behaglig tillvaro bestående av golf, vidsträckta sandstränder, havet, god mat och 320 soldagar per år!

Läs mer >>

Prisvärda Golfpaket

Veckoresor - Spanien, Novo Sancti Petri

Novo Sancti Petri

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 09° 67mm
Februari 16° 10° 76mm
Mars 18° 12° 87mm
April 20° 13° 48mm
Maj 23° 15° 33mm
Juni 26° 18° 10mm
Juli 29° 20° 00mm
Augusti 29° 21° 02mm
September 28° 20° 18mm
Oktober 24° 16° 77mm
November 19° 12° 80mm
December 16° 10° 99mm

Bästa tiden för golfresor till Novo Sancti Petri är egentligen på hösten och våren. Då är det ungefär som en skön sommardag hemma i Sverige här. Det milda klimatet på södra Costa de la Luz är helt perfekt för oss golfentusiaster som behöver ta en paus från det kalla vintermörkret hemma i Sverige...

Många tror helt felaktigt att vädret på södra Costa de la Luz i sydvästra Spanien är sämre än på medelhavskusten. Men här råder ett subtropiskt, på gränsen till tropiskt klimat, med höga temperaturer året om. En av anledningarna till det är att golfströmmen passerar strax utanför Costa de La Luz, och tack vare den så sjunker temperaturen i vattnet sällan under 16 grader.

Atlanten bidrar alltså till att det blir behagligare och mildare temperaturer både på sommaren när det är som varmast, och på vintern när det är som kallast.

Ett golfparadis med en av Spaniens vackraste sandstränder hittar ni i Novo Sancti Petri

Novo Sancti Petri ligger nära Cádiz och hör till Chiclana de la Frontera som är en av de kända vita byarna ”Los Pueblos Blancos”. Det här är en sol, bad och golfresort som är mycket populär bland skandinaviska golfturister då det finns inte mindre än 5 bra golfbanor här samtidigt som du har den 8 kilometer långa sandstranden ”Playa La Barrosa”, en av de finaste stränderna på Costa de la Luz, nästan utanför dörren.

Resorten ligger bara ett par kilometer från Chiclana de la Frontera som bjuder på karaktäristiska trånga kullerstensgator och mysiga små gränder kantade av färggranna blomkrukor. Här springer du på en tapasbar som serverar lokala smårätter till spontan flamencosång.

Tempot på södra Costa de la Luz är betydligt lugnare än på Costa del Sol och medelhavskusten, men det finns fortfarande gott om bra restauranger och mycket att se och göra här.

Novo Sancti Petri ligger perfekt till om du vill utforska södra delen av Costa de la Luz. På knappt 30 minuter med bil når du Europas äldsta stad - Cadiz, och inom 1,5 timmar når du till Sevilla, Gibraltar och de berömda vita byarna ”Los Pueblos Blancos” som ligger i bergen ”Sierra de Cádiz”. Vill du utmana äventyrslusten lite extra och se en del av Afrika kan du ta färjan över till Tanger i Marocko. Färjan tar ca 40 minuter och avgår från hamnen i surfparadiset Tarifa.

När du befinner dig på Costa de la Luz, ljusets kust, är du omgiven av historiska platser, mysiga vita byar och fantastiskt vackra stränder. Ja, det finns verkligen många trevliga upplevelser du kan se fram emot när du har bokat en golfresa till Novo Sancti Petri.

Golf i Novo Sancti Petri

Det ligger 4 riktigt bra golfbanor i själva Novo Sancti Petri; Iberostar Real Novo Sancti Petri Golf Club med 2 bra 18-håls slingor, Sancti Petri Hills 18-hål, Golf La Estancia 18-hål och Golf Campano 18-hål. Dessutom kan man nästa räkna in Villa Nueva Golf som ligger i Puerto Real knappt 25 kilometer bort.

Utöver dessa så finns det ytterligare ca 10 bra golfbanor inom 1,5 timmar med bil.

Golfresor till Novo Sancti Petri

Playa Golf arrangerar både long stay golfresor och veckoresor till Novo Sancti Petri. För kortare golfresor bokar vi upp hotell och green fee åt er på de närliggande golfbanorna så att allt är klart när ni kommer.

För längre vistelser ordnar vi med en trevlig lägenhet och inkluderar vårt unika golfkort i paketet. Med golfkortet kan ni spela runt på i stort sett alla golfbanor i området till ett rimligt pris. Läs mer om Playa Golf’s golfkort och vilka golfbanor som ingår under respektive resmål.

Golfbanor nära Novo Sancti Petri

Golfbanor/Avstånd: Arcos Golf (81km, Arcos de la Frontera), Chiclana Family Golf Park (3km, Chiclana de la Frontera), Costa Ballena Ocean Golf Club (64km, Rota), Fairplay Golf & Spa Resort (55km, Benalup-Casas Viejas), Golf Campano (13km, Chiclana de la Frontera), Golf el Puerto (45km, El Puerto de Santa María), Iberostar Real Novo Sancti Petri Golf Club (3km, Chiclana de la Frontera), Golf La Estancia (5km, Chiclana de la Frontera), Barceló Montecastillo Golf & Sports Resort (55km, Jerez de la Frontera), Montenmedio Golf & Country Club (43km, Vejer de la Frontera), Sancti Petri Hills Golf (6km, Chiclana de la Frontera), Sherry Golf Jerez (45km, Jerez de la Frontera), Villa Nueva Golf (25km, Puerto Real), RCG Vistahermosa (48km, El Puerto de Santa María).

Hur tar man sig hit?

De flesta väljer att flyga till Malaga på grund av att det är så lätt att hitta billiga direktflyg dit. Där hyr man en bil och sedan tar det ca 2 timmar att köra till Novo Sancti Petri. Från flygplatsen i Malaga kör du västerut på motorvägen AP-7. Strax innan Algeciras tar du avfart 110B in på A381 mot Jerez de la Frontera. På A-381 tar du avfart 24 mot Medina Sidonia och efter ca 30km så är du framme i Novo Sancti Petri.

Det går också bra att flyga till Jerez de la Frontera. Härifrån är det bara 58 kilometer till Novo Sancti Petri. Det går dock inga direktflyg hit och man brukar få byta i Madrid. Den totala restiden blir ungefär densamma som att flyga till Malaga på grund av bytet i Madrid. Flyg till Sevilla brukar vara lite dyrare, men hittar man ett bra flyg hit är det också ett alternativ.

Flygplatser nära Novo Sancti Petri

Jerez flygplats - 58km, Gibraltar Airport - 110km,  Sevilla Flygplats - 140km, Malaga flygplats - 215km, Faro flygplats - 332km

Utflykter och sevärdheter

En golfresa till Novo Sancti Petri innebär så mycket mer än ”bara” golf. Det finns många intressanta utflyktsmål med en spännande historia och en levande kultur. Det är omöjligt att ta med alla här, men vi ska nämna några:

Cádiz

Cádiz anses av många experter vara den äldsta permanent bebodda staden i Europa. Historiens vingslag är påtagliga när du vandrar runt i gamla stan och du kan ana en spännande historia i varje liten gränd. Du hittar en mysig tapasbar i varje kvarter och strandpromenaden är kantad av butiker, restauranger, barer, kaféer och mysiga Chiringuitor. Det tar knappt en halvtimme att köra till Cádiz från Novo Sancti Petri.

Jerez de la Frontera

Sherry och Flamenco - Den berömda sherrytriangeln utgörs av städerna Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda och El Puerto de Santa María. Är vinet inte producerat här får det inte kallas för Sherry. De flesta bodegorna som producerar Sherry hittar du i staden som gett vinet dess namn – Jerez. Det är också här i Jerez de la Frontera som flamenco kulturen har sina rötter. Det märks tydligt när du vandrar genom de gamla zigenarkvarteren Santiago och San Miguel. Här träffas folk på lokala barer och peñas flamencas för att spontant sjunga och dansa till flamencons hypnotiska rytmer…

Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera är en mysig bergsby nära kusten som ligger högt upp på en kulle med vacker utsikt över dalgången och havet. Staden får sin unika karaktär av att vara sammanbyggd med en gammal slottsruin från 1300-talet, vitkalkade hus och utsökta restauranger längs charmiga kullerstensgränder och vackra torg.

Sevilla

Andalusiens huvudstad, Sevilla, är som en fantastisk gryta av kulturella, historiska och gastronomiska ingredienser. Här råder en genuin spansk passion för tapas, flamenco, fotboll och ”La Feria de Abril”. Floden Guadalquivir delar Sevilla i två delar: på den östra sidan floden, mitt i centrum, hittar du stadsdelen Santa Cruz som är känd för sin intressanta arkitektur, vackra innergårdar med doftande blommor, smala gator, gränder och pittoreska torg. På den västra sidan ligger La Isla de la Cartuja, Los Remedios och mysiga Triana. Förr i tiden var det i Trianas skumma kvarter som sjömännen och arbetarna höll till. Men idag är det ett trendigt område som kända flamenco artister, konstnärer och fotbollsspelare gärna söker sig till. I Triana möts du av en vibrerande tapas kultur, mysiga uteserveringar, livliga marknader och autentiska flamencoshower. Många turister som besökt Sevilla beskriver den som en av de mest spanska av alla spanska städer…

Sierra de Cádiz

De vita byarna – Los pueblos blancos ligger uppe i bergen, Sierra de Cádiz, lite mer än en timmes bilfärd från kusten. Arcos de la Frontera, Ubrique, Olvera, Zahara de la Sierra, Grazalema och Setenil de las Bodegas är några av de vi tycker man ska ta sig tid besöka. Här finns trevliga vandringsleder, färskpressad olivolja när det är säsong, utsökta restauranger och fantastiska vyer. Vill man se något utöver det vanliga kan man åka till Algodonales och se hundratals skärmflygare i luften om väderförhållandena är gynnsamma. Algodonales är nämligen ett av Europas bästa flygställen och här samlas piloter från hela Europa.

Bolonia

När man viker av från motorvägen och kör upp på höjden möts man av det blå havet, en lång vacker sandstrand, sanddyner och konturerna av Marocko på andra sidan Gibraltar sund. Förutom den fantastiska stranden finns här ruinerna av en gammal romersk stad, Baelo Claudia, som grundades för mer än 3000 år sedan. Entrén till utgrävningarna är gratis för europeiska medborgare…

Tarifa

Världens mest kända kiteställe och Europas sydligaste punkt. Staden lever för kitesurf och många proffs kommer hit regelbundet för att träna på grund av det är så vindsäkert. Ibland kan det vara 1000+ kitar i luften samtidigt och se helt omöjligt ut. Fascinerande att titta på…

Bilder - Novo Sancti Petri

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev