Golfresor till Algarve

Golf i Algarve — Golfbanor i toppklass

Ett myller av välskötta golfbanor och lyxiga golfresorts på en makalöst vacker kuststräcka i södra Portugal — Algarve är ett paradis för entusiastiska golfare och bör absolut finnas med på listan över intressanta resmål när du planerar inför nästa golfresa.

Algarve har länge varit en av Europas mest eftertraktade golfdestinationer bland skandinaviska golfresenärer och när man tittar närmare på kartan så är det ganska uppenbart varför. Här finns allt som en kräsen golfare tänkas behöva under en lyckad golfsemester — mer än 30 golfbanor av absolut högsta klass, mängder av fina golfhotell och lägenheter, vacker natur, ett härligt klimat och ett inbjudande kultur- och uteliv som väntar på dig om du tar ledigt från golfen en dag…

Läs mer >>

Prisvärda Golfpaket

Veckoresor - Portugal, Algarve

Algarve

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 15° 11° 55mm
Februari 15° 11° 53mm
Mars 17° 12° 37mm
April 18° 14° 43mm
Maj 21° 16° 26mm
Juni 24° 19° 07mm
Juli 27° 20° 02mm
Augusti 27° 21° 02mm
September 25° 20° 17mm
Oktober 22° 18° 51mm
November 18° 15° 70mm
December 16° 13° 75mm

Algarve (Faro) ligger på Portugals sydkust med ett klimat som påminner om resten av sydeuropa. Sommarmånaderna är torra och soliga medan det kommer lite mer regn och moln under vinterhalvåret. Jämfört med Portugals västkust så är det varmare i vattnet och temperaturerna svänger inte lika mycket, där något torrare i Algarve med knappt 10 regndagar per månad.

Vårväder

Dagstemperaturerna kan nå upp mot 25 grader redan i mars månad, även om dagsmedeltemperaturen ligger på 18 grader. Under våren (mars-maj) är nederbörden måttlig och risken för regn minskar dag för dag.

Sommarväder

På sommaren är det mycket torrt och soligt, perfekt för en sol- och badsemester, men kanske lite för varmt för att spela golf mitt på dagen. Den varmaste månaden brukar vara augusti då temperaturerna ofta stiger en bit över 30 grader.

Höstväder

Tidigt på hösten är det fortfarande relativt varm och det är inte ovanligt med temperaturer runt 25 grader i oktober, men i november börjar temperaturen sjunka och risken för nederbörd ökar efterhand. November har genomsnittligen 10 regndagar, så soldagarna är fortfarande fler.

Vinterväder

Under vintermånaderna regnar det i genomsnitt runt 10 dagar per månad. Högsta genomsnittliga dagstemperaturen brukar ligga runt 15 grader, men på nätterna kan temperaturen sjunka ned mot 5 grader, särskilt om det är klart väder och nordliga vindar

Algarve är en omåttligt populär golfdestination

Paradisiska stränder, kristallklart vatten, mystiska grottor, karga klippor och ett myller av fantastiska golfbanor.

Algarve är så mycket mer än sol, strandliv och golf — den här kuststräckan bjuder på ett makalöst vackert kustlandskap, imponerande arkitektur, lokala marknader, charmiga fiskebyar och magiska vyer.

Algarvekusten i Portugal fortsätter att locka mängder av skandinaviska golfturister år efter år, och det är inte svårt att förstå varför. Med en perfekt blandning av golfbanor för alla kategorier golfare, ett härligt klimat och ett pulserande kultur- och nöjesliv är Algarve på många sätt den ultimata golfdestinationen för solsugna golfare som vill komma bort från vardagen och njuta av en skön tillvaro i södra Europa.

Golf i Algarve

Golfbanorna ligger tätt och valmöjligheterna är oändliga med över 30 bra golfbanor samlade på en relativt liten yta. Den portugisiska golfkusten har något att erbjuda alla typer av golfspelare. Oavsett om du är proffs på Europatouren eller en glad nybörjare så kommer du att hitta en golfbana som matchar dina färdigheter. Vill du mäta dina golfkunskaper med de allra bästa så kan du utmana någon av Europatourbanorna Victoria Golf eller Old Course i Vilamoura från backtee, båda har varit värd för Europatourtävlingen Portuguese Open. Eller varför inte unna dig en runda på Portugals högst rankade golfbana Monte Rei som du hittar på östra Algarve, knappt 10 kilometer från den spanska gränsen…

Golfbanor i Algarve regionen

Det finns i skrivande stund totalt 44 golfbanor i Algarve regionen:

Alto Golf (Carvoeiro), Amendoeira Faldo Course (Alcantarilha), Amendoeira O'Connor Jr Course (Alcantarilha), Benamor (Tavira), Boavista (Lagos), Castro Marim Guadiana+Atlântico (Castro Marim), Castro Marim Grouse+Guadiana (Castro Marim), Castro Marim Grouse+Atlantico (Castro Marim), Espiche (Lagos), Golfe de Silves (Lagos), Golfe do Morgado (Portimão), Golfe dos Álamos (Portimão), Gramacho (Carvoeiro), Monte Rei North (Vila Nova de Cacela ), Monte Rei South (Vila Nova de Cacela ), Palmares Golf Alvor/Lagos (Lagos), Palmares Golf Praia/Alvor (Lagos), Palmares Golf Lagos/Praia (Lagos), Penina Resort Course (Portimão), Penina Golf Course (Portimão), Pine Cliffs (Albufeira), Pinheiros Altos Pines/Corks (Almancil), Pinheiros Altos Corks/Olives (Almancil), Pinheiros Altos Olives/Pines (Almancil), Pinta Course (Carvoeiro), Quinta de Cima (Tavira), Quinta da Ria (Tavira), Quinta do Lago  Sul (Almancil), Quinta do Lago  Norte (Almancil), Quinta do Lago Laranjal (Almancil), Quinta do Vale (Castro Marim), Salgados (Albufeira), San Lorenzo (Almancil), Santo António Golf (Lagos), Vale do Lobo Ocean Golf Course (Almancil), Vale do Lobo Royal Golf

Om Algarve provinsen

Faro är provinshuvudstad i Algarve som består av 16 olika kommuner - Albufeira, Alcoutim, Aljezur, Castro Marim, Faro, Lagoa, Lagos, Loulé, Monchique, Olhao, Portimao, Sao Bras de Alportel, Silves, Tavira, Vila do Bispo och Vila Real de Santo António. Cirka 430 000 personer bor här året runt och turism är den största näringen med uppemot 10 miljoner besökare per år, varav en betydande andel är golfturister från Sverige och resten av Skandinavien.

Algarvekusten är omkring 200 kilometer lång och sträcker sig från Costa Vicentina i väst till den spanska gränsen i öster. Den västra delen av kusten består mest av oländig terräng och långa sträckor med vilda sandstränder och skyddade grottor som karvats ut av havet. Den södra kuststräckan är en blandning av vackra klippformationer och gyllene sandstränder, här finns allt från små naturliga stränder som ligger undangömda i djupa vikar till välorganiserade turistorter med enorma badstränder möblerade med solsängar och parasoller. Om du beger dig en bit inåt landet så möts du av en lugn och vacker natur bestående av mäktiga berg och grönskande dalgångar med eukalyptus, korkek och pinjeskog.

Det är lätt att ta sig hit — Flygplatsen ligger strax utanför provinshuvudstaden Faro och det finns ett flertal flygbolag som flyger direkt till Faro från Arlanda, Kastrup och Landvetter.

Algarve är ett riktigt bra val när du vill att golfresan ska innehålla mer än bara golf!

Faro

Huvudstaden har ca 60 000 invånare och är en av Europas absolut äldsta bosättningar. Inne i den gamla stadskärnan råder en genuint portugisisk atmosfär och det är lätt att fascineras av Faros spännande historia. Med sina trånga kullerstensgator, låga gamla hus, små butiker, och mängder med mysiga barer, kaféer och restauranger är Faro en riktigt trevlig upplevelse och väl värd ett besök om du får tid över.

Albufeira

Lagos och Albufeira hör till de absolut största orterna längs Algarvekusten. I Albufeira bor det ca 14 000 invånare och staden är en av Algarves absolut mest populära semesterorter med miljontals besökare varje år. Det är en vacker stad med smala gränder i gamla stan och en fantastisk utsikt ner mot Atlanten och stranden. De flesta kommer hit på sommaren för de omtalade stränderna och det berömda utelivet. Här finns massor med trevliga restauranger, barer, klubbar och diskotek.

Lagos

Lagos påminner lite om Albufeira men är aningen större. Staden har omkring 18 000 invånare och här finns flera stora, fina stränder såsom Meia Praia, Praia do Camilo och Praia de Dona Ana. Stränderna är så generösa att det sällan blir någon trängsel här, inte ens på sommaren när det är högsäsong. Själva staden är trevlig att besöka med ett stort utbud av restauranger, kaféer, och charmiga små butiker. Här finns även flera trevliga marknader som öppnar tidigt på morgnarna med allt från lokala hantverksprodukter av läder och keramik till färsk fisk och grönsaker. Men var ute i god tid, marknaderna stänger oftast strax innan lunch.

Carvoeiro

Den mysiga fiskebyn Carvoeiro med knappt 3000 invånare ligger i västra Algarve mellan Portimão och Albufeira. Carvoeiro är känt för sin dramatiska kuststräcka med små diskreta stränder mellan branta kalkstensklippor och sin vackra natur. Stadens centrum består av två gator som möts vid ett charmigt litet torg, omgivet av vitkalkade små hus och trånga gator utlagda längs med sluttningarna runt staden. Här finns ett begränsat urval av butiker men massor av bra restauranger, barer och mysiga kaféer.

Tavira

Tavira ligger i östra Algarve och är en charmig liten stad med drygt 10 500 invånare. Staden är rik på historia med smala gränder, romerska broar och små, mysiga torg - det känns nästan som om tiden har stått stilla här. Den gamla ruinen Castelo reser sig högt över staden och här finns en fin botanisk trädgård med ett gammalt oktagonalt torn som bjuder på en magisk utsikt över Tavira.

Vilamoura

Vilamoura är den största och livligaste hamnen på Algarvekusten. Här finns ett mellanstort casino, förstklassiga restauranger, nattklubbar och barer som ligger på rad runt den imponerande marinan. Utöver ett potent uteliv finns här massor av hotell och golfbanor koncentrerade på en begränsad yta. Det går till och med gratis transferbussar mellan hotellen och alla golfbanor — Vilamoura är ett riktigt golfparadis.

Portimão

Portimão är den största staden i västra Algarve med strax under 60 000 invånare. Staden har inte samma genuina charm som många andra städer och byar längs med Algarvekusten. Men det finns ändå mycket kultur och historia att ta del av, och i gamla stan finns det fina små torg med barer, kaféer och trevliga gågator. Portimão var en gång centrum för fiskeindustrin i Algarve, men idag är de gamla hamnarna ombyggda till moderna promenadstråk.

Bilder - Algarve

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev