Long Stay Golf i Islantilla

Islantilla - Härlig long stay som bjuder på strandliv, relax och mycket golf

Islantilla är en charmig turistort på den spanska Atlantkusten - Costa de la Luz. Området kännetecknas av vackra vita sandstränder och böljande landskap med vacker natur. Enligt spanjorerna är Islantilla känt som en av Spaniens varmaste och minst blåsiga platser i Spanien under vinterhalvåret.

Helt perfekt för skön och behaglig long stay golfresa när vintermörkret börjar tränga sig på hemma i Sverige.

Läs mer >>

Prisvärda Long Stay Golfresor

Long Stay - Spanien, Islantilla

Spanien, Islantilla

28N + 18GF fr 1199€
The Residences Islantilla ligger knappt 350 meter från klubbhuset och golfbanans tre niohålsslingor som är inbäddade i ett ...

Long Stay Golf

Islantilla

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 07° 46mm
Februari 17° 08° 40mm
Mars 19° 10° 44mm
April 22° 12° 48mm
Maj 26° 15° 30mm
Juni 31° 19° 06mm
Juli 34° 21° 01mm
Augusti 34° 21° 02mm
September 29° 19° 21mm
Oktober 24° 16° 66mm
November 19° 11° 52mm
December 16° 09° 66mm

På hösten är temperaturerna varma och behagliga ända fram till mitten av november då man börjar märka av att det blir lite kyligare på morgnarna och på kvällarna.

Men även vintertid bjuder Islantilla på många soliga dagar med milda temperaturer under dagen, men lite kyligare på nätterna och det är inte ovanligt med dimma som ligger i dalgångarna tidigt på morgonen. Det förekommer nätter då temperaturen kan sjunka under nollan, men det är mycket sällan det inträffar. Normalt sett håller de nattliga temperaturerna sig runt 10 grader när det är som kallast mitt i vintern. Snö i Islantilla är extremt sällsynt.

Från mitten av februari börjar man märka av våren närmar sig och att temperaturerna stiger dag för dag. Temperaturerna kan dock växla ganska fort beroende på hur vindarna blåser, men det är inte alls ovanligt att man kan spela golf i kortärmat eftersom solen värmer skönt mitt på dagen. Från mars månad märks det tydligt att medeltemperaturerna är på väg uppåt och att vindarna inte alls är lika friska längre.

Somrarna är mycket varma och torra. Det händer att temperaturerna stiger upp emot 35 grader på eftermiddagarna i juli och augusti som är de varmaste månaderna. Då söker de flesta spanjorerna sig mot kustområdena för att den svala havsbrisen tar udden ur den allra värsta hettan som kan bli olidlig inåt landet.

En underskattad spansk kustpärla på Costa de la Luz

Islantilla är ett solsäkert resmål med över 3000 soltimmar per år som ligger mellan de spanska kommunerna Lepe och Isla Cristina. Här kretsar det mesta runt de 20 kilometer vackra vita sandstränderna som räknas till de bästa i hela Spanien, och är anledningen till att Islantilla är en av Spaniens mest populära resmål för sol- och badturister på sommaren.

Som i alla kustnära orter är strandpromenaden med sina många trevliga restauranger, mysiga tapasbarer och shopping den viktigaste mötesplatsen för både turister och de lokala invånarna.

På hösten byter orten dock skepnad och badturisterna byts ut mot entusiastiska golfare som kommer för att njuta av det milda klimatet och Islantilla Golf Resorts utmärkta 27-håls golfbana.

Islantilla är en modern liten kuststad med utmärkta faciliteter. Här finns två moderna köpcentrum, restauranger, barer, affärer, en stormarknad och en turistinformation. Islantilla har även en liten vårdcentral medan närmaste större sjukhus finns i Huelva.

Bilder - Islantilla

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev