Golfbanor i Estepona

Utvalda golfbanor på västra Costa del Sol

Den sköna atmosfären och det behagliga medelhavsklimatet på Costa del Sol lockar mängder av skandinaviska golfare varje år. Det här är ett av Europas absolut största resmål när vi pratar om golfresor.

Här finns alla förutsättningar du behöver för en skön golfsemester: fantastiska stränder, mysiga kuststäder och pittoreska byar, underbar natur och massor av härliga golfbanor.

På den västra delen av Costa del Sol, cirka en timmes bilresa från Málaga, hittar vi den mysiga kuststaden Estepona. Här möts du av äkta andalusisk charm och en traditionell sydspansk atmosfär.

Det är inte så konstigt att så många entusiastiska golfare hittar hit. Det finns omkring 70 bra golfbanor på Costa del Sol, och inte mindre än 20 av dem hittar du här i området kring mysiga Estepona.

Läs mer >>

Golfbanor

Spanien, Estepona

Valleromano Golf - Green på ett par 3

Spanien, Estepona

Valle Romano Golf är en exceptionell 18-håls golfbana av högsta kvalitet. Banan har designats av Cabell B. Robinson och är ...

Golfbana

Estepona

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 08° 87mm
Februari 16° 09° 76mm
Mars 18° 10° 83mm
April 20° 11° 65mm
Maj 23° 14° 39mm
Juni 26° 17° 10mm
Juli 29° 19° 01mm
Augusti 29° 20° 05mm
September 27° 18° 36mm
Oktober 23° 15° 89mm
November 19° 12° 96mm
December 16° 09° 124mm

I Estepona på västra Costa del Sol råder ett subtropiskt klimat med riktigt heta och torra somrar samt milda och behagliga vintrar. På somrarna när det blir riktigt varmt så ligger temperaturerna runt 30-35 grader mitt på dagen. Inåt landet kan det bli upp emot 50 grader under de värsta värmeböljorna. Men längs kusten blir det inte riktigt lika hett, I Estepona brukar det sällan bli varmare än 35 grader. Augusti är den absolut varmaste månaden på året och det är då spanjorerna har sin industrisemester och då reser nästan alla som bor inåt landet ut till kusten för att undkomma den värsta hettan. På våren och hösten är klimatet lite mer lagom för oss svenskar, då är det jämförbart med den svenska sommaren...

I oktober brukar temperaturen ligga någonstans mellan 20-26 grader mitt på dagen. Det brukar vara behagliga dagstemperaturer för oss svenskar ända fram till slutet av november. Från mitten av november börjar man dock märka av att det blir lite kyligare på mornar och kvällar. I december och januari brukar temperaturerna variera kraftigt beroende på vilket väderstreck vinden blåser ifrån. Man kan behöva en varm jacka ena dagen och sedan spela golf i t-shirt och kortbyxor dagen efter. Men, normalt sett så håller sig temperaturen mitt på dagen någonstans mellan 15-20 grader och på nätterna runt 8-10 grader.

December är statistiskt sett den månad som har mest nederbörd i Estepona. Men det är fortfarande fler soldagar än regndagar under vintermånaderna. Från mitten av februari börjar man ana att våren är på väg och i mars-april har temperaturen redan stigit så att den ligger runt 20 grader mitt på dagen.

Vattentemperaturen håller sig runt 20 grader en bra bit in i november för att sedan sjunka till 15 grader under vintern när det är som kallast. Och i maj är temperaturen i vattnet redan tillbaka runt 20 grader igen.

Det milda klimatet i Estepona är en dröm för svenska golfare som behöver en paus från det trista vintervädret hemma i Sverige...

Varför boka en golfresa till Estepona?

I Estepona möts du av genuint spansk miljö och ett härligt medelhavsklimat. Den gamla delen av staden består av mysiga kullerstensbelagda gränder med vitkalkade hus. Bar- och restauranggatan ”Calle Real” kantas av apelsinträd och vackra färgglada blomkrukor som hänger på de vitkalkade husväggarna.

Stora torget heter ”Plaza de las Flores”, och precis som namnet antyder pryds det av mängder med vackra blommor och gröna växter. Torget är som en skön, grön oas mitt i stan. Här finns mängder av mysiga barer och restauranger och du hittar alltid något nytt trevligt ställe när du är ute och promenerar i de mysiga gränderna.

Mitt i centrum ligger den fina sandstranden ”La Rada”. Stranden är 2,6 kilometer lång och på strandpromenaden hittar du många inbjudande strandbarer, trendiga caféer och mysiga restauranger.

Promenerar du västerut på strandpromenaden så tar det knappt 15 minuter tills du kommer du fram till den livliga marinan med ett stort utbud av trevliga restauranger, barer och nattklubbar. I affärerna kan du med fördel handla färsk fisk och skaldjur, och det är här i marinan som du hittar Esteponas gatumarknad med en hel del fina textil och lädervaror.

Golfbanor nära Estepona

Med mer än 20 bra golfbanor inom en halvtimme med bil är Estepona ett underbart område för inbitna golfare som letar efter den perfekta golfresan.

Golfbanor: Aloha Golf Club (25km, Nueva Andalucía), Alcaidesa Links (33km, San Roque), Alcaidesa Heathland (33km, San Roque), Atalaya Golf & Country Club - Old Course (18km, Estepona), Atalaya Golf & Country Club – New Course (18km, Estepona), Club de Golf La Cañada (26km, San Roque), Doña Julia Golf Club (11km, Casares), El Higueral Golf (20km, Benahavis), El Paraiso Golf Club (19km, Estepona), Estepona Golf (5km, Estepona), La Duquesa Golf & Country Club (13km, Manilva), La Quinta Golf & Country Club (21km, Nueva Andalucia), La Resina Golf & Country Club (10km, Estepona), Los Arqueros Golf & Country Club (23km, Benhavis), Marbella Golf & Country Club (37km, Marbella), Real Club de Golf Las Brisas (24km, Nueva Andalucia), Real Club Valderrama (28km, San Roque), San Roque Golf Club (30km, San Roque), Santa Clara Golf Club (38km, Marbella), Sotogrande Golf (26km, Sotogrande), Valle Romano Golf Resort (5km, Estepona), Villa Padierna Golf (15km, Estepona).

Utflykter & Sevärdheter

Vandring / Sierra Bermeja

Sierra Bermeja betyder ”det röda fjället” och hör till naturparken Sierra de las Nieves och är en del av bergskedjan Los Reales de Sierra Bermeja. Den karaktäristiska färgen gör den 1 452 meter höga toppen till ett välkänt landmärke. Här finns ett flertal lagom strapatsrika vandringsleder och vid parkeringen finns en trevlig lunchrestaurang, Venta El Refugio.
Vandringsled:  Los Reales de Sierra Bermeja, Längd: 7,6 km, höjdskillnad ca 350 meter, Lätt till medelsvår vandring. GPS: 36.483044, -5.200204

Gaucín

Gaucín är en av de är en av de vackraste vita bergsbyarna i Andalusien och ligger ca 700 meter över havet, på en ”sadel” mellan två dalar i La Serranía de Ronda. Det tar ca en halvtimme att köra hit från Estepona och på vägen passerar man ett antal vindmöllor som arbetar hårt på de blåsiga bergsluttningarna. Slottet Castillo del Aguila, som ligger högst upp på toppen, byggdes under romartiden och blev senare modifierat av araberna när de tog över. Staden är rik på spännande historia och omgiven av vacker natur.

Tarifa

Världens mest kända kiteställe och Europas sydligaste punkt. Staden lever för kitesurf och många proffs kommer hit regelbundet för att träna på grund av det är så vindsäkert. Ibland kan det vara 1000+ kitar i luften samtidigt och se helt omöjligt ut. Fascinerande att titta på…

Bilder - Estepona

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev