Golfbanor i Arcos de la frontera

Utvalda golfbanor i Sierra de Cádiz

Arcos de la Frontera - en trasslig labyrint av branta kullerstensgator

Den vita byn Arcos de la Frontera ligger högt uppe på berget och de vitkalkade husen balanserar precis på klippkanten med floden Guadalete ringlande fram nedanför den lodräta bergväggen. Det här är en av Andalusiens mest dramatiskt belägna vita byar (Los pueblos blancos). Den gamla staden är en trasslig labyrint av branta kullerstensgator som leder upp till Basilica Menor de Santa Maria de la Asunción och torget Plaza del Cabildo som bjuder på en spektakulär utsikt över det böljande Andalusiska landskapet nedanför kalkstensberget.

Några kilometer utanför stan ligger Arcos Golf, en underbar golfbana som är designad i perfekt harmoni med det böljande landskapet. En mästerskapsbana med breda inbjudande fairways som kantas av vackra olivträd och inget hål är det andra likt.

Läs mer >>

Golfbanor

Spanien, Arcos de la Frontera

Green 7 - Arcos Golf

Spanien, Arcos de la Frontera

Landmark Golf är kända för att designa golfbanor i världsklass. Arcos Golf är deras första satsning i Europa och de har ...

Golfbana

Arcos de la Frontera

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 08° 37mm
Februari 16° 08° 44mm
Mars 19° 09° 47mm
April 21° 11° 34mm
Maj 25° 15° 17mm
Juni 30° 18° 04mm
Juli 33° 21° 01mm
Augusti 34° 22° 03mm
September 30° 19° 13mm
Oktober 26° 17° 47mm
November 20° 12° 52mm
December 17° 10° 72mm

Klimatet i Arcos de la Frontera är ganska milt och behagligt på vintern, men det kan bli ganska varmt på sommaren.

Från december till februari är vädret helt ok med genomsnittliga temperaturer på morgnarna runt 10°C och allt från 15 till 20°C på eftermiddagarna. Det bror till stor del på den meteorologiska vindriktningen hur vädret blir. Vädret kan slå om fort den här tiden på året. Man kan gå i t-shirt ena dagen men behöver ta på en varm jacka dagen efter.

Från mars till april slår vädret om och man kan känna att våren är på väg. Det börjar bli riktigt behagligt på eftermiddagarna med temperaturer på 18-23°C och någonstans runt 10 grader på morgnarna.

Från maj till juni stiger temperaturerna väsentligt och i juni börjar det bli riktigt varmt och skönt. Räkna med temperaturer på 25 till 30°C på eftermiddagarna och runt 18°C på nätterna.

Juli och augusti är de varmaste månaderna på året och då kan det bli riktigt hett i Jerez de la Frontera. Enligt statistiken är de genomsnittliga temperaturerna runt 34°C mitt på dagen, men under värmeböljorna är det inte ovanligt att temperaturen passerar en bit över 40°C. På nätterna varierar det mellan 20 och 25°C.

Det behagliga varma vädret fortsätter sedan till och med Oktober, ibland till mitten av november. Från mitten av november börjar man märka av att det blir svalare på morgnarna med temperaturer runt 12°C. Eftermiddagarna brukar dock var fortsatt behagliga med temperaturer uppåt 20 grader.

Arcos de la Frontera - En av de vita byarna i Sierra de Cádiz

Los Pueblos Blancos - De vita byarna i Sierra de Cádiz härstammar från berberna som bosatte sig i området på 700-talet när morerna härskade i södra Spanien. På den tiden var de vitkalkade husen oftast byggda i lera och den vita färgen var ett effektivt sätt att skydda sig mot värmen. Man byggde husen med få och små fönster vilket också det är en gammal och beprövad metod för att hålla värmen ute. De karaktäristiska kaklen och de vackra smidesarbetena är också ett arv som lever kvar från den moriska perioden.

Arcos de la Frontera kallas för “poeternas stad” på grund av att så många kända artister väljer att flytta hit. Det dramatiska läget, den spektakulära utsikten och de färgsprakande solnedgångarna är en fantastisk källa till konstnärlig inspiration och den kreativa atmosfären som råder här. Gamla stan är en trasslig labyrint av branta kullerstensgator med en intressant historia, morisk arkitektur och gamla kyrkor uppförda efter att de muslimska härskarna förlorade makten i Spanien.

Utflykter och sevärdheter

Sierra de Cádiz

De flesta vita byarna ligger uppe i bergen, Sierra de Cádiz, lite mer än en timmes bilfärd från kusten. Förutom Arcos de la Frontera är Ubrique, Olvera, Zahara de la Sierra, Grazalema och Setenil de las Bodegas några av de vi tycker man ska ta sig tid besöka. Här finns trevliga vandringsleder, färskpressad olivolja när det är säsong, utsökta restauranger och fantastiska vyer. Vill man se något utöver det vanliga kan man åka till Algodonales och se hundratals skärmflygare i luften om väderförhållandena är gynnsamma. Algodonales är nämligen ett av Europas bästa flygställen och här samlas piloter från hela Europa. Vill man hålla sig lite närmare kusten så kan man passa på att besöka Vejer de la Frontera, Tarifa eller Medina-Sidonia.

Sevilla

Andalusiens huvudstad, Sevilla, är som en fantastisk gryta av kulturella, historiska och gastronomiska ingredienser. Här råder en genuin spansk passion för tapas, flamenco, fotboll och ”La Feria de Abril”. Floden Guadalquivir delar Sevilla i två delar: på den östra sidan floden, mitt i centrum, hittar du stadsdelen Santa Cruz som är känd för sin intressanta arkitektur, vackra innergårdar med doftande blommor, smala gator, gränder och pittoreska torg. På den västra sidan ligger La Isla de la Cartuja, Los Remedios och mysiga Triana. Förr i tiden var det i Trianas skumma kvarter som sjömännen och arbetarna höll till. Men idag är det ett trendigt område som kända flamenco artister, konstnärer och fotbollsspelare gärna söker sig till. I Triana möts du av en vibrerande tapas kultur, mysiga uteserveringar, livliga marknader och autentiska flamencoshower. Många turister som besökt Sevilla beskriver den som en av de mest spanska av alla spanska städer…

Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera är en mysig bergsby nära kusten som ligger högt upp på en kulle med vacker utsikt över dalgången och havet. Staden får sin unika karaktär av att vara sammanbyggd med en gammal slottsruin från 1300-talet, vitkalkade hus och utsökta restauranger längs charmiga kullerstensgränder och vackra torg.

Bolonia

När man viker av från motorvägen och kör upp på höjden möts man av det blå havet, en lång vacker sandstrand, sanddyner och konturerna av Marocko på andra sidan Gibraltar sund. Förutom den fantastiska stranden finns här ruinerna av en gammal romersk stad, Baelo Claudia, som grundades för mer än 3000 år sedan. Entrén till utgrävningarna är gratis för europeiska medborgare…

Tarifa

Världens mest kända kiteställe och Europas sydligaste punkt. Staden lever för kitesurf och många proffs kommer hit regelbundet för att träna på grund av det är så vindsäkert. Ibland kan det vara 1000+ kitar i luften samtidigt och se helt omöjligt ut. Fascinerande att titta på…

Cádiz

Cádiz anses av många experter vara den äldsta permanent bebodda staden i Europa. Historiens vingslag är påtagliga när du vandrar runt i gamla stan och du kan ana en spännande historia i varje liten gränd. Du hittar en mysig tapasbar i varje kvarter och strandpromenaden är kantad av butiker, restauranger, barer, kaféer och mysiga Chiringuitor. Det går båtar från hamnen i Rota direkt till Cádiz flera gånger om dagen - resan över Cádiz bukten tar cirka 20 minuter.

Jerez de la Frontera

Sherry och Flamenco - Den berömda sherrytriangeln utgörs av städerna Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda och El Puerto de Santa María. Är vinet inte producerat här får det inte kallas för Sherry. De flesta bodegorna som producerar Sherry hittar du i staden som gett vinet dess namn – Jerez. Det är också här i Jerez de la Frontera som flamenco kulturen har sina rötter. Det märks tydligt när du vandrar genom de gamla zigenarkvarteren Santiago och San Miguel. Här träffas folk på lokala barer och peñas flamencas för att spontant sjunga och dansa till flamencons hypnotiska rytmer…

Golfbanor nära Arcos de la Frontera

Golfbanor/Avstånd: Arcos Golf (8km, Arcos de la Frontera), Chiclana Family Golf Park (70km, Chiclana de la Frontera), Costa Ballena Ocean Golf Club (72km, Rota), Fairplay Golf & Spa Resort (62km, Benalup-Casas Viejas), Golf Campano (68km, Chiclana de la Frontera), Golf el Puerto (55km, El Puerto de Santa María), Iberostar Real Novo Sancti Petri Golf Club (71km, Chiclana de la Frontera), Golf La Estancia (68km, Chiclana de la Frontera), Barceló Montecastillo Golf & Sports Resort (26km, Jerez de la Frontera), Montenmedio Golf & Country Club (75km, Vejer de la Frontera), Sancti Petri Hills Golf (66km, Chiclana de la Frontera), Sherry Golf Jerez (41km, Jerez de la Frontera), Villa Nueva Golf (67km, Puerto Real), RCG Vistahermosa (60km, El Puerto de Santa María).

Hur tar man sig hit?

De flesta väljer att flyga till Malaga på grund av att det är så lätt att hitta billiga direktflyg dit. Där hyr man en bil och sedan tar det ca 2,5 timmar att köra till Arcos. Från flygplatsen i Malaga kör du in i landet mot de vita byarna och Sierra de Cádiz.

Det går också bra att flyga till Jerez de la Frontera. Härifrån är det knappt 40 kilometer till Arcos. Det går dock inga direktflyg hit och man brukar få byta i Madrid. Den totala restiden blir ungefär densamma som att flyga till Malaga på grund av bytet i Madrid. Flyg till Sevilla brukar vara lite dyrare, men hittar man ett bra flyg hit är det också ett alternativ.

Flygplatser nära Arcos de la Frontera

Jerez flygplats - 40km, Gibraltar Airport - 120km, Sevilla Flygplats - 93km, Malaga flygplats - 175km, Faro flygplats - 284km

Bilder - Arcos de la Frontera

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev