Hotell i Vilamoura

Utvalda golfhotell på Algarvekusten

Vilamoura har upplevt en fantastisk tillväxt de senaste åren och har, helt välförtjänt, blivit en av de absolut mest populära golfdestinationerna i hela Europa.

Här finns ett brett utbud av fantastiska golfhotell, härliga stränder, inte mindre än 6 golfbanor i toppklass samt shuttlebussar som kör fri transfer mellan hotellen och golfbanorna alla dagar i veckan.

Staden är uppbyggd kring den livliga marinan som brukar kallas för golfarnas Las Vegas på grund av det omtalade nöjeslivet och det stora utbudet av barer, kaféer och restauranger. Så, om du letar efter en golfresa till södra Europa bör Vilamoura absolut vara med på listan över aktuella resmål.

Med så många trevliga hotell, fri transfer till golfbanorna och det stora nöjesutbudet så finns här allt du kan tänkas behöva för en lyckad golfsemester!

Läs mer >>

Golfhotell

Portugal, Vilamoura

Vilamoura

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 15° 11° 55mm
Februari 15° 11° 53mm
Mars 17° 12° 37mm
April 18° 14° 43mm
Maj 21° 16° 26mm
Juni 24° 19° 07mm
Juli 27° 20° 02mm
Augusti 27° 21° 02mm
September 25° 20° 17mm
Oktober 22° 18° 51mm
November 18° 15° 70mm
December 16° 13° 75mm

Vilamoura ligger i Algarve på Portugals sydkust med ett klimat som påminner om resten av sydeuropa. Sommarmånaderna är torra och soliga medan det kommer lite mer regn och moln under vinterhalvåret. Jämfört med Portugals västkust så är det varmare i vattnet och temperaturerna svänger inte lika mycket, där något torrare i Algarve med knappt 10 regndagar per månad.

Vårväder

Dagstemperaturerna kan nå upp mot 25 grader redan i mars månad, även om dagsmedeltemperaturen ligger på 18 grader. Under våren (mars-maj) är nederbörden måttlig och risken för regn minskar dag för dag.

Sommarväder

På sommaren är det mycket torrt och soligt, perfekt för en sol- och badsemester, men kanske lite för varmt för att spela golf mitt på dagen. Den varmaste månaden brukar vara augusti då temperaturerna ofta stiger en bit över 30 grader.

Höstväder

Tidigt på hösten är det fortfarande relativt varm och det är inte ovanligt med temperaturer runt 25 grader i oktober, men i november börjar temperaturen sjunka och risken för nederbörd ökar efterhand. November har genomsnittligen 10 regndagar, så soldagarna är fortfarande fler.

Vinterväder

Under vintermånaderna regnar det i genomsnitt runt 10 dagar per månad. Högsta genomsnittliga dagstemperaturen brukar ligga runt 15 grader, men på nätterna kan temperaturen sjunka ned mot 5 grader, särskilt om det är klart väder och nordliga vindar

Varför boka en golfresa till Vilamoura?

Vilamoura har specifikt designats för att bli en modern semesterort och rankas som en av de mest exklusiva turistanläggningarna på hela algarvekusten. Här finns ett gediget utbud av golfbanor i toppklass, långa fina sandstränder, eleganta hotell, högklassiga restauranger, trendiga nattklubbar, mysiga barer, ett flott casino samt en imponerande marina.

Vilamoura är verkligen ett paradis för entusiastiska golfare som vill krydda golfsemestern med högoktaniga kvällsaktiviteter. Utelivet här är verkligen i en klass för sig, men vill du bara koppla av och spela golf så kommer du inte heller att bli besviken. Det är trots allt golfen som det mesta handlar om och där levererar Vilamoura på högsta nivå…

Alldeles intill Vilamoura ligger den gamla fiskebyn Quarteira med den välkända zigenarmarknaden där du med fördel kan pruta på lokala hantverksprodukter som keramik, kläder och traditionella korgar. Här slår man sig gärna ned på någon mysig bar eller charmigt kafé på strandpromenaden, framför den långa härliga sandstranden Praia de Quarteira.

Golfbanor i Vilamoura

I Vilamoura finns inte mindre än 6 utmanande golfbanor, några av dem slingrar sig till och med in i själva staden. Och utöver de som finns i Vilamoura är det inte långt till de exklusiva banorna Quinta Do Lago (14km), Vale do Lobo (9km) och San Lorenzo (15km) som rankas bland de bästa i hela Portugal.

Golfbanor: Laguna, Millennium, Old Course, Pinhal, Victoria och Vila Sol

Bilder - Vilamoura

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev