Long stay golfresor till Porto Cristo

Long stay i Porto Cristo – En charmig gammal fiskeby

I den charmiga fiskebyn Porto Cristo på Mallorcas östkust råder en avslappnad atmosfär året runt. Porto Cristo är inte en särskilt livlig turiststad, men det är en mycket charmig och trevlig bekantskap med gott om restauranger och mysiga kaféer. Mitt i hjärtat av stan ligger en vacker liten sandstrand och strandpromenaden slingrar sig förbi stadens centrum in till småbåtshamnen på andra sidan bukten. I området längs med strandpromenaden och hamnen hittar du gott om restauranger och barer med trevliga uteserveringar som bjuder på en härlig utsikt över hamninloppet och medelhavet.

Läs mer >>

Prisvärda Long Stay Golfresor

Long Stay - Spanien, Porto Cristo

Portodrach Apartamentos - Frukost på balkongen

Spanien, Porto Cristo

Pris 28N fr 1599€
Mallorca är en underbart vacker Medelhavsö med ett soligt klimat, fantastiska golfbanor och en magisk atmosfär. På Mallorcas ...

Long Stay Golf

Porto Cristo

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 14° 09° 37mm
Februari 14° 09° 36mm
Mars 16° 10° 28mm
April 18° 12° 35mm
Maj 21° 15° 30mm
Juni 25° 19° 14mm
Juli 28° 22° 05mm
Augusti 28° 23° 14mm
September 26° 21° 43mm
Oktober 22° 18° 58mm
November 17° 14° 63mm
December 15° 11° 45mm

I Porto Cristo råder ett typiskt medelhavsklimat med varma och torra somrar samt milda och sköna vintrar. Vindarna kommer ofta från nordväst, vilket gör att regionen i allmänhet är lite varmare och torrare. Bergen på Mallorca bidrar till att klimatet varierar beroende på var på ön man befinner sig. Den nordvästliga delen av Mallorca och bergen har generellt sett mer nederbörd och kustregionerna kan glädja sig åt ca 300 soldagar per år.

Sommarvädret

Under månaderna juni, juli, augusti och september är värmen påtaglig med låg nederbörd och många soltimmar. I början av sommaren ligger den högsta genomsnittliga dagstemperaturen runt 25°C och stiger sedan till 28°C under månaderna juli och augusti, innan den sjunker till 26°C igen i september. Det händer att temperaturen kan stiga en bra bit över 30°C under de varmaste perioderna när Sirocco vindarna blåser in från Afrika.

Höstvädret

Oktober och november är jämförbara med våren och den genomsnittliga dagstemperaturen i oktober ligger på 22°C, och i november 17°C. Man känner av att nätterna börjar bli svalare och temperaturerna kan sjunka ned mot 14°C. November är den blötaste månaden på året, men det är sällan det regnar under en längre period, och det börjar bli lite svalare, men du bjuds fortfarande en hel del fina dagar med strålande sol och blå himmel.

Vintervädret

December, januari och februari är ljusa och milda för att vara på norra halvklotet. Den högsta genomsnittliga temperaturen ligger runt 14°C. På nätterna kan temperaturerna sjunka ned mot 09°C, och även om det är ovanligt så händer det att den sjunker till minusgrader. Uppe i bergen är det inte ovanligt att topparna lyser vita av snö, men det är ovanligt med snö i övrigt. Det regnar sporadiskt, men mindre än på hösten och nederbörden minskar gradvis ju närmare sommaren man kommer. Vintern är en skön period på Mallorca, solen skiner ofta och det milda klimatet passar perfekt för oss vintertrötta skandinaver.

Vårvädret

Mars, april och maj är kanske den bästa årstiden i Porto Cristo, med låg nederbörd och sköna temperaturer. I mars ligger den högsta genomsnittliga dagstemperaturen på runt 16°C på dagen, 18°C i april och 21°C i maj, men räkna med svala nätter under hela perioden. April bjuder på upp till nio soltimmar per dag och nederbörden är måttlig. Våren är soligare än hösten, men på våren är havet fortfarande lite för kallt för att bada i.

Porto Cristo - En mysig liten kuststad på vackra Mallorca

Porto Cristo är en trevlig och charmerande liten fiskestad på Mallorcas östra kust med 7400 bofasta invånare. Staden ligger längst in i en djup vik med en vacker liten sandstrand på 350 meter mitt i centrum. Porto Cristo var ursprungligen en fiskeby men på senare tid har turismen tagit över och blivit den viktigaste näringen. Även om fisket fortfarande är en viktig del av stadens inkomster domineras hamnen av dyra segelbåtar och det är mest turister som flanerar på den populära strandpromenaden.

Närmsta större stad är kommunhuvudstaden Manacor som ligger 13 kilometer inåt landet. Här finns en trevlig gammal stadskärna och Rafael Nadals berömda tennisakademi. Manacor är nämligen Rafael Nadals hemstad och födelseort.

Det är ca 60 kilometer från flygplatsen i Palma till Porto Cristo och det tar ca 45 minuter att köra hit med bil. Lokalbussarna mellan Palma och Porto Cristo går ca 4 gånger om dagen och kostar runt 12€ enkel väg.

Golfbanor nära Porto Cristo

Även om Porto Cristo i sig inte är ett utpräglat golfresmål så finns här en par riktigt trevliga golfbanor på nära håll. De två huvudbanorna som ingår i våra long stay golfresor till Porto Cristo är Pula Golf (17km) och Capdepera Golf (28km). Utöver dem hittar du Son Servera golf (13km), Canyamel Golf (20km) och Vall D'or Golf (20km).

Utflykter & Sevärdheter

Cuevas del Drach – Porto Cristo

De välkända Drakgrottorna, Cuevas del Drach, ligger i utkanten av Porto Cristo, en kort promenad från vårt lägenhetshotell - Apartamentos Portodrach. Här har magnifika droppstensgrottor bildats på naturlig väg genom havets erosion och den höga kalkhalten i bergen. Drakgrottorna är Mallorcas största underjordiska grottsystem med en sammanlagd längd på över 1700 meter. Grottorna rymmer inte mindre än 14 salar och flera underjordiska sjöar varav den största, Lago Martel, är en av de största underjordiska sjöarna i världen. Cuevas del Drach är en fantastisk upplevelse med båtar, musik och ljusspel vid den stora sjön under jorden.

Läs mer om Cuevas del Drach här >>

Bodega Miquel Oliver – Petra

Familjen Miquel Oliver har över 100 års erfarenhet i vinbranschen och deras passion för vin går det inte att ta miste på. Man använder inte bekämpningsmedel och vårdar sina vinrankor omsorgsfullt genom att avlägsna överflödiga skott och löv som hämmar vinstockens tillväxt manuellt. Det är tidskrävande men gynnar optimal tillväxt av druvorna och höjer kvaliteten.

Bodegan är öppen för guidade turer och vinprovningar.

Ta reda på mer här >>

Valldemossa

Valldemossa anses vara en av Mallorcas absolut vackraste byar. Byn är vackert belägen i bergskedjan Tramuntana - inramad av mäktiga berg med fantastiska vyer över djupa dalar och det grönskande landskapet. Byn består av trånga kullerstensgator och smala gränder. Många av de rustika stenhusen är dekorerade med handmålade keramiktavlor som är inramade i dörrar eller väggar. Här finns dessutom ett stort utbud av butiker, kaféer och traditionella bagerier.

En mysigare och charmigare by går knappt att hitta. Trots att många turister besöker Valldemossa bibehålls känslan av den uråldriga kulturen och atmosfären av en genuint mallorkinsk bergsby.

Turistinformation Valldemossa >>

 

Bilder - Porto Cristo

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev