Golfresor till Portugal

Golf i Portugal - Ett golfmecka med underbart klimat

Portugal är ett relativt litet land med många härliga golfbanor och ett stabilt och behagligt vinterklimat som passar oss soltörstande golfentusiaster väldigt bra.

Antalet högklassiga golfbanor och det sköna vädret i kombination med kvaliteten på golfresorts och turistservice har gjort att Portugal har fått World Golf Travel Awards utmärkelse som världens bästa golfdestination fem år i rad (2014-2018).

Portugal är ett omväxlande och inbjudande resmål — när du bokar en golfresa till Portugal kan du se fram emot en komplett golfsemester med fantastiska golfanläggningar, charmiga kuststäder, kulinariska upplevelser, ett blomstrande kulturliv och en vacker natur…

Mängder av skandinaviska golfdyrkare vallfärdar varje år till den europeiska kontinentens sydvästra spets för att njuta av en härlig golfsemester — Portugal har utvecklats till ett riktigt golfmecka!

Läs mer >>

Prisvärda Golfpaket

Veckoresor - Portugal

Portugal

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 15° 11° 55mm
Februari 15° 11° 53mm
Mars 17° 12° 37mm
April 18° 14° 43mm
Maj 21° 16° 26mm
Juni 24° 19° 07mm
Juli 27° 20° 02mm
Augusti 27° 21° 02mm
September 25° 20° 17mm
Oktober 22° 18° 51mm
November 18° 15° 70mm
December 16° 13° 75mm

Vädret på Portugals sydkust (Algarve) bjuder på ett klimat som påminner om resten av sydeuropa. Sommarmånaderna är torra och soliga medan det kommer lite mer regn och moln under vinterhalvåret. Jämfört med Portugals västkust så är det varmare i vattnet och temperaturerna svänger inte lika mycket, där något torrare i Faro med knappt 10 regndagar per månad.

Vårväder

Dagstemperaturerna kan nå upp mot 25 grader redan i mars månad, även om dagsmedeltemperaturen ligger på 18 grader. Under våren (mars-maj) är nederbörden måttlig och risken för regn minskar dag för dag.

Sommarväder

På sommaren är det mycket torrt och soligt, perfekt för en sol- och badsemester, men kanske lite för varmt för att spela golf mitt på dagen. Den varmaste månaden brukar vara augusti då temperaturerna ofta stiger en bit över 30 grader.

Höstväder

Tidigt på hösten är det fortfarande relativt varm och det är inte ovanligt med temperaturer runt 25 grader i oktober, men i november börjar temperaturen sjunka och risken för nederbörd ökar efterhand. November har genomsnittligen 10 regndagar, så soldagarna är fortfarande fler.

Vinterväder

Under vintermånaderna regnar det i genomsnitt runt 10 dagar per månad. Högsta genomsnittliga dagstemperaturen brukar ligga runt 15 grader, men på nätterna kan temperaturen sjunka ned mot 5 grader, särskilt om det är klart väder och nordliga vindar

Ett golfparadis för livsnjutare!

Fantastiska golfbanor, det milda klimatet och ett varmt bemötande gör att många väljer att förlägga golfresan till Portugal, år efter år.

Portugal är inte bara bra på golf — Här finns vacker natur, långa fina sandstränder och ett dramatiskt kustlandskap med branta klippor och djupa vikar. Så, om du inte spelar golf varje dag på din golfresa kommer du garanterat att uppskatta Portugals pittoreska små byar, den fantastiska matkulturen, det spännande kultur- och utelivet med massor av trendiga kaféer, barer och restauranger.

Det finns totalt cirka 75 golfbanor i Portugal varav nästan hälften av dem ligger längs med Algarvekusten. Resten är koncentrerade till området runt Lissabon och en handfull golfbanor hittar du kring den näst största staden Porto som ligger i norra Portugal. Utöver dessa finns det ytterligare ett fåtal golfbanor på Madeira och Azorerna.

De flesta golfbanorna och golfresorterna hittar du dock längs med den natursköna Algarvekusten och i kustområdena kring huvudstaden Lissabon. Här ligger golfanläggningarna som ett pärlband längs med kusterna och vart du än befinner dig så finns det alltid en bra golfbana i närheten.

Strax väster om Lissabon hittar du Estoril och Cascais som lockar med flera fina golfresorts i toppklass. Här kan du med fördel kombinera golfresan med härliga storstadsupplevelser — det går nämligen ett litet lokaltåg till Lissabon som tar knappt en halvtimme.

Algarve är en spännande kuststräcka i södra Portugal med vackra stränder, dramatiska klippor, mysiga pittoreska kustbyar samt mängder av fina golfanläggningar. Här finns allt från krävande mästerskapsbanor till mer turistanpassade golfbanor där man lagt fokus på medelgolfarens förmåga och trivsel.

Är du ute efter Portugals mest exklusiva golfupplevelser så bör du överväga att spela Penha Longa, Monte Rei, West Cliffs, Victoria, The Oitavos, San Lorenzo eller Praia del Rey som allesammans rankas högt varje år när man listar de bästa golfbanorna i Europa.

Våra golfresor till Portugal

I Playa Golfs reseprogram finns ett exklusivt urval av långtidsresor och veckoresor till Portugal med olika karaktär. Vi har kombinerat bra boende och fina golfbanor till prisvärda golfpaket som du kan boka direkt här på vår hemsida. Alla våra hotell och golfanläggningar i Portugal håller hög klass och vi bokar bara resmål som vi själva trivs på. Det finns gott om bra flygförbindelser från Sverige till både Algarve (Faro) och Lissabon som båda har varit populära resmål bland skandinaviska golfturister i många år.

Vi på Playa Golf har noga valt ut hotell, lägenheter och golfbanor på härliga resmål med alla förutsättningar som vi tror behövs för att ge dig den bästa golfresan till Portugal.

Lite kul fakta om Portugal

Republiken Portugal ligger på den sydvästra delen av Iberiska halvön och har haft oförändrade gränser sedan år 1139, Portugal räknas därmed som den äldsta nationalstaten i Europa. En sträng diktatur styrde landet från 1926 ända fram till 1974 då en grupp unga officerare övertog makten i en oblodig kupp som fick namnet ”de röda nejlikornas revolution”. Portugisiska talas av mer än 240 miljoner människor och är därmed det sjätte största modersmålet i världen, och det största i Sydamerika. Portugal har idag cirka 10,5 miljoner invånare och är en stabil demokrati samt medlem i den Europeiska unionen.

Bilder - Portugal

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev