Golfresor till Cádiz, Spanien

Spela golf på södra Costa de La luz - Cádiz

Provinsen Cádiz ligger på södra delen av Costa de la Luz som fortfarande är ett ganska okänt område bland oss skandinaver. Många tror helt felaktigt att det är kallare och sämre väder här än vad det egentligen är - enligt statistiken så erbjuder det här området i stort sett samma temperaturer som Costa del Sol.

Så vill man spela mycket golf och samtidigt njuta av ett underbart klimat så är södra Costa de la Luz minst lika bra som medelhavskusten. Och dessutom mycket billigare...

Du hittar många riktigt bra golfbanor i provinsen Cádiz och ungefär hälften av dem ligger på södra delen av den spanska Atlantkusten - Costa de la Luz.

Läs mer >>

Prisvärda Golfpaket

Veckoresor - Spanien, Cádiz

Rota - Vy över hamnen, stränderna och staden

Spanien, Rota

7N + 4GF fr 575€
Apartamentos Los Patios moderna lägenheter ligger mitt i gamla stan med hamnen, gågatan, stranden, restauranger, affärer och ...

Veckoresa

Cádiz

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 09° 67mm
Februari 16° 10° 76mm
Mars 18° 12° 87mm
April 20° 13° 48mm
Maj 23° 15° 33mm
Juni 26° 18° 10mm
Juli 29° 20° 00mm
Augusti 29° 21° 02mm
September 28° 20° 18mm
Oktober 24° 16° 77mm
November 19° 12° 80mm
December 16° 10° 99mm

Bästa tiden för golfresor till Cádiz är egentligen på hösten och våren. Då är det ungefär som en skön sommardag hemma i Sverige här.

Många tror helt felaktigt att vädret på södra Costa de la Luz i sydvästra Spanien är sämre än på medelhavskusten. Men här råder ett subtropiskt, på gränsen till tropiskt klimat, med höga temperaturer året om. Vattentemperaturen sjunker sällan under 15 grader. Atlanten bidrar alltså till att det blir behagligare och mildare temperaturer både på sommaren när det är som varmast, och på vintern när det är som kallast.

Det milda klimatet på södra Costa de la Luz är helt perfekt för oss golfentusiaster som behöver ta en paus från det kalla vintermörkret hemma i Sverige...

Varför boka en golfresa till Cádiz?

Fenicierna grundade en stad på södra Costa de la Luz som de kallade Gadir ungefär 1100 f.Kr. I dag heter staden Cádiz och anses vara Europas äldsta stad av många experter. Här kan du fördjupa dig i spännande historiska händelser, en variationsrik arkitekturskatt och njuta av stämningsfulla kulturupplevelser. Och om du frågar en spanjor varför man ska besöka Cádiz så kommer han helt säkert att lägga till milslånga sandstränder, mysiga kuststäder, de vita byarna i bergen, flamenco, Sherryvin och livliga lokala fiestas.

Och ljuset såklart – Costa de la Luz betyder ljusets kust, och ljuset är verkligen annorlunda. Här på atlantkusten går solen ned i havet och bjuder på färgsprakande solnedgångar i stort sett varje kväll. Det underbara klimatet är ytterligare en bra anledning till att välja Cádiz som enligt statistiken har mer än 320 soldagar per år.

Om du funderar på att boka en golfresa till Cádiz regionen på södra Costa de la Luz behöver du inte leta längre. Här på Playa Golf har vi en god kännedom om detta fascinerande golfresmål eftersom vi själva är bosatta här sedan 2005. Med andra ord - Playa Golf kan Cádiz…

» Länk till den officiella turistbyrån i Cádiz

Golf i Cádiz

Entusiastiska golfare som funderar på att boka en golfresa till Spanien kommer inte att bli besvikna om de väljer att förlägga sin golfsemester i Cádiz regionen. Här hittar du allt från välkända golfanläggningar i världsklass till mindre lokala pärlor som fortfarande är relativt okända.

Cádiz har varit värd för många stora internationella golfturneringar genom åren. Bland annat så avgjordes Europa Tour finalen Volvo Masters på Montecastillo Golf & Sports Resort, i Jerez de la Frontera, inte mindre än 5 år i rad (1997-2001). År 2000 vann vår egen svenska golfhjälte Pierre Fulke på Montecastillo Golf med 16 slag under par, bara 1 slag före tvåan Darren Clarke. År 2001 flyttade turneringen tillbaka till Valderrama Golf Club i Sotogrande där den också grundades 1988. Turneringen har sedan dess bytt namn och heter numera Andalucía Valderrama Masters.

Under ett antal år så spelades också European Tour Qualifying School i Cádiz. Det var på golfbanorna Sherry Golf Jerez, Barceló Montecastillo Golf & Sports Resort, Costa Ballena Ocean Golf Club, Montenmedio Golf och sista steget för att slutligen kvalificera sig till Europa Touren spelades på The San Roque Club.

Golfbanor i provinsen Cádiz

Det finns i skrivande stund totalt 22 golfbanor i Cádiz, så chansen att du hittar en favorit som passar dina önskemål är ganska stor. Välj mellan kuperade banor i bergen, klassiska parkbanor inåt landet eller kustnära banor med havsutsikt där spänningen ökar i takt med vinden.

Golfbanor: Alcaidesa Heathland (San Roque), Alcaidesa Links (San Roque),, Almenara Golf (San Roque), Arcos Golf (Arcos de la Frontera), Chiclana Family Golf Park (Chiclana de la Frontera), Club de Golf La Cañada (San Roque), Costa Ballena Ocean Golf Club (Rota), Fairplay Golf & Spa Resort (Benalup-Casas Viejas), Golf Campano (Chiclana de la Frontera), Golf el Puerto (El Puerto de Santa María), Iberostar Real Novo Sancti Petri Golf Club (Chiclana de la Frontera), La Estancia Golf (Chiclana de la Frontera), La Reserva Club Sotogrande (San Roque), Barceló Montecastillo Golf & Sports Resort (Jerez de la Frontera), Montenmedio Golf & Country Club (Vejer de la Frontera), Real Club de Golf Sotogrande (San Roque), Real Club de Golf Valderrama (San Roque), Sancti Petri Hills Golf (Chiclana de la Frontera), Sherry Golf Jerez (Jerez de la Frontera), The San Roque Club Old Course & San Roque Club New Course (San Roque), Villa Nueva Golf (Puerto Real), RCG Vistahermosa (El Puerto de Santa María).

Utflykter och sevärdheter

En golfresa till Cádiz innebär så mycket mer än ”bara” golf. Det finns många intressanta utflyktsmål med en spännande historia och en levande kultur. Det är omöjligt att ta med alla här, men vi ska nämna några:

Cádiz - Europas äldsta stad

Cádiz anses av många experter vara den äldsta permanent bebodda staden i Europa. Historiens vingslag är påtagliga när du vandrar runt i gamla stan och du kan ana en spännande historia i varje liten gränd. Du hittar en mysig tapasbar i varje kvarter och strandpromenaden är kantad av butiker, restauranger, barer, kaféer och mysiga Chiringuitor. Det går båtar från hamnen till Rota och El Puerto de Santa María flera gånger om dagen - båtresan över Cádiz bukten tar cirka 20 minuter.

Jerez de la Frontera

Sherry och Flamenco - Den berömda sherrytriangeln utgörs av städerna Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda och El Puerto de Santa María. Är vinet inte producerat här får det inte kallas för Sherry. De flesta bodegorna som producerar Sherry hittar du i staden som gett vinet dess namn – Jerez. Det är också här i Jerez de la Frontera som flamenco kulturen har sina rötter. Det märks tydligt när du vandrar genom de gamla zigenarkvarteren Santiago och San Miguel. Här träffas folk på lokala barer och peñas flamencas för att spontant sjunga och dansa till flamencons hypnotiska rytmer…

Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera är en mysig bergsby nära kusten som ligger högt upp på en kulle med vacker utsikt över dalgången och havet. Staden får sin unika karaktär av att vara sammanbyggd med en gammal slottsruin från 1300-talet, vitkalkade hus och utsökta restauranger längs charmiga kullerstensgränder och vackra torg.

Sierra de Cádiz

De vita byarna – Los pueblos blancos ligger uppe i bergen, Sierra de Cádiz, lite mer än en timmes bilfärd från kusten. Arcos de la Frontera, Ubrique, Olvera, Zahara de la Sierra, Grazalema och Setenil de las Bodegas är några av de vi tycker man ska ta sig tid att besöka. Här finns trevliga vandringsleder, färskpressad olivolja när det är säsong, utsökta restauranger och fantastiska vyer. Vill man se något utöver det vanliga kan man åka till Algodonales och se hundratals skärmflygare i luften om väderförhållandena är gynnsamma. Algodonales är nämligen ett av Europas bästa flygställen och här samlas piloter från hela Europa.

Sevilla

Andalusiens huvudstad, Sevilla, är som en fantastisk gryta av kulturella, historiska och gastronomiska ingredienser. Här råder en genuin spansk passion för tapas, flamenco, fotboll och ”La Feria de Abril”. Floden Guadalquivir delar Sevilla i två delar: på den östra sidan floden, mitt i centrum, hittar du stadsdelen Santa Cruz som är känd för sin intressanta arkitektur, vackra innergårdar med doftande blommor, smala gator, gränder och pittoreska torg. På den västra sidan ligger La Isla de la Cartuja, Los Remedios och mysiga Triana. Förr i tiden var det i Trianas skumma kvarter som sjömännen och arbetarna höll till. Men idag är det ett trendigt område som kända flamenco artister, konstnärer och fotbollsspelare gärna söker sig till. I Triana möts du av en vibrerande tapas kultur, mysiga uteserveringar, livliga marknader och autentiska flamencoshower. Många turister som besökt Sevilla beskriver den som en av de mest spanska av alla spanska städer…

Bolonia

När man viker av från motorvägen och kör upp på höjden möts man av det blå havet, en lång vacker sandstrand, sanddyner och konturerna av Marocko på andra sidan Gibraltar sund. Förutom den fantastiska stranden finns här ruinerna av en gammal romersk stad, Baelo Claudia, som grundades för mer än 3000 år sedan. Entrén till utgrävningarna är gratis för europeiska medborgare…

Tarifa

Världens mest kända kiteställe och Europas sydligaste punkt. Staden lever för kitesurf och många proffs kommer hit regelbundet för att träna på grund av det är så vindsäkert. Ibland kan det vara 1000+ kitar i luften samtidigt och se helt omöjligt ut. Fascinerande att titta på…

Frågar du oss, varför vi bosatt oss här, och varför vi arrangerar golfresor hit, så är det för att Cádiz området är annorlunda. Det råder en skön mañana atmosfär, det är lite billigare, lite lugnare, och lite behagligare… // Playa Golf

Bilder - Cádiz

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev