Barceló Costa Ballena Golf Resort

Boka en golfresa till Costa Ballena

Fyrstjärniga Barceló Costa Ballena Golf & Spa ligger i Costa Ballena som är en exklusiv sol, bad och golfresort i sherryvinets hemtrakter strax söder om soliga Sevilla. Alla hotellrum har en mysig liten balkong med en vacker utsikt som inkluderar magiska solnedgångar varje kväll.

Golfupplevelsen blir komplett när du avslutar dagen på klubbhusets trevliga uteservering som bjuder på en fantastisk utsikt med det glittrande havet i bakgrunden…

"Räkna med att den ljumma havsbrisen kryddar golfrundan med lite extra spänning när du ska välja klubba på världsgolfaren José María Olazabals väldesignade mästerverk."

7N + 5GF fr 629€

Resmålsinfo

golfvardar
Golfvärdar:
Ja
golfvardar
Golftävlingar:
Nej
route
Avstånd golf:
0km
golfvardar
Närmsta Golfbana:
Costa Ballena Ocean Golf Club
golfvardar
Golfbanor i området:
15
golfvardar
Närmsta flygplats:
35km
golfvardar
Närmsta stad:
10km
golfvardar
Närmsta strand:
1km
route
Övriga avstånd: Rota 10km, Jerez de la Frontera 10km, El Puerto de Santa María 20km, Cádiz 39km, Jerez flygplats 35km, Gibraltar Airport 115km, Sevilla Flygplats 110km, Malaga flygplats 250km, Faro flygplats 300km, Portugal 230km, Madrid 628km.

HotellET

Spanien, Costa Ballena

Med utsikt över golfbanan och Atlanten
Hotellet ligger jämsides med fairway på hål nummer 19, knappt 100 meters promenad från klubbhuset. Hotellet totalrenoverades så sent som 2018 och alla hotellrum har en mysig liten balkong med en ...

GOLFBANOR: 4

Fyrstjärnigt golfhotell nära stranden och klubbhuset

Barceló Costa Ballena Golf & Spa är ett utpräglat golfhotell som ligger precis bredvid golfbanan med utsikt över 19:e hålets fairway. Det fyrstjärniga hotellet totalrenoverades så sent som 2018 och håller en mycket bra standard. Alla rum är fräscht inredda och har en mysig balkong/uteplats med vacker utsikt över poolområdet och golfbanan. Från hotellets reception är det en kort promenad på knappt 100 meter till klubbhuset — här bor du perfekt på ett riktigt fint golfhotell med gångavstånd till golfbanan, stranden och havet.

Costa Ballena är definitivt ett av de allra bästa golfresmålen på hela Costa de la Luz med sina 27 härliga golfhål, en grym par-3 executive bana samt ett av Europas absolut bästa träningsområden. De ypperliga träningsmöjligheterna och kvaliteten på golfbanan i övrigt har gjort att många landslag väljer att förlägga sin försäsongsträning just här i Costa Ballena.

Costa Ballena Ocean Golf Club har dessutom arrangerat kvalet till Europatouren — The European Tour Qualifying School Second Stage fem år i rad (2005-2010).

Golfpaket

I våra golfresor till Barceló Costa Ballena Golf & Spa ingår boende inklusive frukost samt förbokade starttider. För bokningar om minst 7 nätter ingår dessutom 2 fria SPA besök per person. Halvpension mot tillägg.

+ Det ingår fritt spel på par-3 banan de dagar som du spelar på huvudbanan. Tiderna för par-3 banan bokas på plats samma dag.

Hur tar jag mig hit?

Det är lätt att ta sig till Costa Ballena Golf & Beach Resort. Flygplatsen Jerez de la Frontera (XRY) ligger bara 35 kilometer bort och en taxi hit kostar runt 60€ enkel resa. Flyger man till Sevilla (SVQ) och hyr en bil så tar det knappt en timme att köra hit och det är fin dubbelfilig motorväg hela vägen.

Flyger du till Málaga (AGP) tar du dig lättast hit med en hyrbil. Det tar ca 3 timmar att köra från Málaga till Costa Ballena, men det är fin motorväg och inte alls svårt att hitta hit. Från flygplatsen kör du motorvägen AP7 mot Algeciras och tar avfart 110B mot Jerez. När du väl kommer fram till Jerez är det bara 35 kilometer kvar ut till kusten och Costa Ballena.

Resmålsbilder

Temperatur & Nederbörd

Spanien, Costa Ballena

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 08° 71mm
Februari 17° 09° 67mm
Mars 18° 10° 63mm
April 20° 12° 44mm
Maj 23° 15° 32mm
Juni 26° 17° 10mm
Juli 29° 20° 00mm
Augusti 29° 20° 02mm
September 27° 18° 18mm
Oktober 24° 15° 73mm
November 19° 12° 83mm
December 16° 10° 93mm

KLIMAT & VÄDER

Spanien, Costa Ballena

Bästa tiden för golfresor till Costa Ballena och Cádiz är egentligen på hösten och våren. Då påminner vädret här om en skön sommardag hemma i Sverige. Enligt statistiken har den sydvästra delen av spanska Atlankusten inte mindre än 320 soldagar per år, så det är egentligen inte så konstigt att den heter Costa de la Luz - ljusets kust.

Många tror helt felaktigt att vädret på södra Costa de la Luz är sämre än på medelhavskusten. Men här råder ett subtropiskt, på gränsen till tropiskt klimat, med höga temperaturer året om. En av anledningarna till det är att golfströmmen passerar strax utanför Costa de La Luz, och tack vare den så sjunker temperaturen i vattnet sällan under 16 grader. Atlanten bidrar alltså till att det blir behagligare och mildare temperaturer både på sommaren när det är som varmast, och på vintern när det är som kallast.

Det milda klimatet i Costa Ballena är helt perfekt för oss golfentusiaster som behöver ta en paus från det trista vintermörkret hemma i Sverige.

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev