Golfresor till Dénia

Karga klippor, vackra stränder och en livlig hamn

Det finns många pittoreska fiskebyar på Costa Blanca, men Dénia är definitivt en av de mest populära. Här finns de vackra stränderna som Costa Blanca är så känt för, flera bra golfbanor, ett historiskt centrum, en livlig småbåtshamn (Marina El Portet de Denia) och en vacker kuststräcka med diskreta vikar och höga berg.

Dénia är inte bara ett populärt turistmål på sommaren. Det är en levande stad med över 40 000 invånare, full av aktivitet året runt. Staden bjuder på en blomstrande kontinental cafékultur. på de fullbesatta uteserveringarna samsas både turister och lokalbor för att njuta av traktens specialiteter.

Strax utanför Dénia, i den vackra nationalparken Montgó, hittar du femstjärniga La Sella Golf Resort med 27 utmanande golfhål som designats av världsgolfaren Jose Maria Olazabal. Golfbanan slingrar sig fram i den gröna dalgången och golfupplevelsen blir definitivt inte sämre av de vackra omgivningarna. Det här är en komplett golfanläggning med en fantastisk golfbana och ett riktigt fint golfhotell.

Läs mer >>

Prisvärda Golfpaket

Veckoresor - Spanien, Dénia

Marriott Dénia Golf Resort - Vy över hotellet och drivingrangen

Spanien, Dénia

7N+5GF fr 769€
Denia är en charmig gammal fiskeby med vackra stränder och en livlig hamn. På uteserveringarna i gamla stan samsas både ...

Veckoresa

Dénia

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 17° 07° 37mm
Februari 18° 08° 56mm
Mars 20° 10° 48mm
April 22° 11° 31mm
Maj 25° 14° 35mm
Juni 28° 18° 24mm
Juli 31° 20° 07mm
Augusti 32° 22° 18mm
September 29° 18° 66mm
Oktober 25° 15° 87mm
November 21° 11° 84mm
December 18° 08° 98mm

Dénia har en genomsnittlig årlig temperatur på ca 20 grader, med varma somrar och milda vintrar. Costa Blanca ligger mellan det varma Medelhavet i öster och en massiv bergskedja i väster vilket ger området dess gynnsamma meteorologiska förhållanden.

Den bästa tiden för en golfresa till Dénia är på våren eller hösten. Då är det fortfarande behagligt varmt och påminner om en fin svensk sommardag. Men även vintern är mild så att man kan spela golf i kortärmat när det blåser gynnsamma vindar och solen skiner...

I oktober ligger medeltemperaturen kring 24 grader och det är riktigt behagligt ända till slutet av november. Från mitten av november börjar man dock märka av att det blir lite kyligare på mornar och kvällar.

I december och januari kan det variera kraftigt beroende på hur vindarna blåser. Man kan behöva en varm tröja ena dagen och spela golf i t-shirt och kortbyxor dagen efter. Men normalt sett så håller sig temperaturen mitt på dagen kring 15-18 grader och på nätterna kan den sjunka ned mot 8-9 grader.

Från mitten av februari börjar man ana att våren är på väg, och i mars, april ligger medeltemperaturen kring 20 grader mitt på dagen.

Vattentemperaturen i medelhavet håller sig kring 20 grader en bra bit in i november för att sedan sjunka till 15 grader när det är som kallast under vintern. I maj är temperaturen i vattnet tillbaka runt 20 grader igen.

Varför boka en golfresa till Dénia?

Dénia är en charmig kuststad som har varit ett viktigt nav ända sedan romarna började använda den som bas i sin handel med Nordafrika. Tidigt på morgnarna lägger fiskebåtarna till med sina dagsfärska fångster och hamnen lever upp ordentligt när färjetrafiken till Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera kommer igång. Härifrån transporteras det mängder med bilar, människor och varor till öarna som dessutom är perfekta utflyktsmål under golflediga dagar.

Dénia är en modern stad med mycket historia. I den historiska stadskärnan finns ett gammalt slott från den muslimska perioden på 1100-talet med en spektakulär utsikt från vakttornen ut över staden och hamnen.

Nära hamnen ligger det charmiga kvarteret "Baix la Mar" med sina traditionella fiskarbostäder, pittoreska torg och smala kullerstensgator. Här kan du med fördel njuta av nyfångad fisk och färska skaldjur på någon av de mysiga restaurangerna. Det finns mer än 300 restauranger i Dénia som är vida känt för sitt gastronomiska utbud - så även den mest kräsne matentusiasten bör känna sig hemma här.

Golf i Dénia

La Sella Golf ligger i den vackra nationalparken Montgó strax utanför Dénia. Det är en komplett golfanläggning med fina träningsområden och 27 utmanande golfhål som designats av världsgolfaren Jose Maria Olazabal…

Playa Golf arrangerar både long stay och veckoresor till La Sella Golf Resort. Gäller det kortare golfresor ordnar vi prisvärda paket med hotellrum, frukost och förbokad green fee.

För längre vistelser bokar vi in er i La Sella Residence lyxiga lägenheter och ordnar förbokade starttider åt er hela den första veckan. Övriga starttider bokar ni sedan själva på plats direkt med golfbanan.

Allt är förberett och klart när ni anländer till hotellet så att ni kan börja njuta av en skön golfsemester så fort ni har checkat in och packat upp väskorna.

Golfbanor nära Dénia

Golfbanor/Avstånd: La Sella Golf Resort (6km), Altea Golf Club (40km), Golf Puig Campana (59km), Ifach Golf Club (28km), Jávea Golf Club (18km),  Meliá Villaitana (55km), Oliva Nova Golf (21km)

Utflykter och sevärdheter

Formentera – ”Karibien på spanska”

Från Denia tar du dig enkelt med färja över till den trendiga paradisön Formentera. Här möts du av en avslappnad atmosfär och vackra paradisstränder med turkosblått vatten. Formentera är den minsta av de Baleariska öarna och en trevlig dagsutflykt när man hittar avgångar som passar. Resan tar cac 2,5 timmar enkel väg och här hittar du tidtabell och kan boka biljetter >>

Villajoyosa (ca 60km)

Villajoyosa är en charmig liten fiskeby vid kusten strax norr om Alicante. Här kan du njuta av den härliga atmosfären och strosa runt i de smala gränderna med små pastellfärgade hus som är typiska för staden. Invånarna i Villajoyosa lever fortfarande på sitt fiske och det är en upplevelse att följa den livliga fiskauktionen som hålls när båtarna har kommit i land…

Guadalest (ca 61km)

Guadalest är en mysig liten pittoresk by som är mest känd för det gamla slottet som ligger högt upp på en klippa med sagolik utsikt över den vackra dalen. Jordbävningar och krig har lämnat slottet i ruiner, men tornen, murarna och delar av huvudbyggnaderna finns kvar att besöka.

Naturreservatet Sierra Helada (ca 56km)

Om tycker om att vara i naturen och gillar att vandra ska du absolut besöka naturreservatet Sierra Helada - här möts du av en dramatisk kust med berg och klippor som överblickar Medelhavet och det finns mängder av vandringleder med vackra utsiktsplatser.

Les Fonts d’Algar (ca 51km)

Naturreservatet Les Fonts de d’Algar ligger strax utanför Callosa d'En Sarria - en mysig liten by med moriskt ursprung och anor från medeltiden. Les Fonts de l’Algar är ett område med naturliga källor och imponerande vattenfall som tillsammans bildar ett fantastiskt landskap. Les Fonts d’Algar 78km

Bilder - Dénia

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev