Flygresor till utlandet - flygplan ovanför molnen i solnedgången

Före resan

2021-06-14

ID handlingar – Pass & körkort

Tänk på att det i många fall bara är pass eller nationellt ID kort som godtas som giltiga ID handlingar då uppgifter om nationalitet saknas på våra svenska körkort och en del andra legitimationer. Resenären ansvarar själv för att giltigt visum, pass, ID handlingar och andra intyg som krävs för resans genomförande finns tillgängliga när det behövs.

Sjukförsäkringskort – EU kortet

Risken för att du blir allvarligt sjuk eller drabbas av en olycka under resan är väldigt liten. Men se till att du har ditt europeiska sjukförsäkringskort med dig för säkerhets skull. Beställ kortet i god tid innan avresan. Leveranstiden under normala omständigheter brukar vara upp till tio arbetsdagar. Observera att även barn måste ha ett EU-kort. Läs mer om EU-kortet och beställ det på Försäkringskassans hemsida, klicka här.

Avbeställningsskydd & reseförsäkringar

Playa Golf tillhandahåller inte tilläggstjänster som avbeställningsskydd eller reseförsäkringar. Kontrollera därför med ert försäkringsbolag eller kreditkortsföretag vad som ingår i er reseförsäkring och komplettera den vid behov. Saknar du reseskydd i din hemförsäkring eller om resan varar i mer än 45 dagar bör du komplettera med en särskild reseförsäkring. Kompletterande avbeställningsskydd och reseförsäkringar finns att köpa från ett flertal försäkringsföretag och det är resenärens eget ansvar att se till att fullgott försäkringsskydd finns. Vi rekommenderar Europeiska Reseförsäkringar – ERV

Läs mer om: Reseförsäkringar & avbeställningsskydd

Sjukdomar & vaccinationer

Ta reda på vilka vaccinationer som kan vara lämpliga att ta för att förebygga sjukdom under och efter resan. Läs mer på vaccin.se, vaccinationsguiden.se eller besök närmsta vaccinationscentral om du känner dig osäker på om och vill få råd.

Flygresan – Bagageregler

Läs mer om vad du får ha med dig i bagaget på transportstyrelsens hemsida »

När det gäller övriga regler som mått, vikt, antal väskor och specialbagage som golfbagar kan reglerna skilja sig kraftigt åt beroende på flygbolag. Kontrollera alltid vad som gäller transport av golfbagar innan du bokar och betalar din flygbiljett.

Flygresan – Om du tar mediciner som är viktiga för din hälsa

Se till att du packar ned ett par dagars förbrukning av viktiga mediciner i handbagaget ifall det incheckade bagaget skulle bli försenat eller försvinna på vägen.

Flygresan – Extra ombyte i handbagaget

Ibland händer det att bagaget blir försenat och saknas vid ankomsten. Då kan det vara skönt att ha ett extra klädesombyte i handbagaget så att du klarar dig någon dag tills ditt bagage kommer fram.

Dela artikeln ...
© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev