Golfresor till Carvoeiro

Golf i Carvoeiro — En av Algarves diskreta golfpärlor

Carvoeiro är charmig en gammal fiskeby med vitkalkade hus ovanför en vacker sandstrand, Praia do Paraíso, som utgör stadens naturliga mittpunkt. Stranden är omgiven av två branta klippformationer och de små vita husen ligger terrasserade längs med de dramatiska sluttningarna. Området är också känt för sina fina vandringsleder och grottor som du hittar längs den spektakulära kustremsan med otaliga små stränder inhysta mellan branta klippor.

I Carvoeiro möts du av äkta portugisisk charm i en trevlig kuststad med massor av mysiga restauranger, caféer och barer. Perfekt för entusiastiska golfare som vill testa utelivet på Algarvekusten efter en härlig golfrunda!

Läs mer >>

Prisvärda Golfpaket

Veckoresor - Portugal, Carvoeiro

Carvoeiro

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 15° 11° 55mm
Februari 15° 11° 53mm
Mars 17° 12° 37mm
April 18° 14° 43mm
Maj 21° 16° 26mm
Juni 24° 19° 07mm
Juli 27° 20° 02mm
Augusti 27° 21° 02mm
September 25° 20° 17mm
Oktober 22° 18° 51mm
November 18° 15° 70mm
December 16° 13° 75mm

Carvoeiro ligger i västra Algarve, på Portugals sydkust, med ett klimat som påminner om resten av sydeuropa. Sommarmånaderna är torra och soliga medan det kommer lite mer regn och moln under vinterhalvåret. Jämfört med Portugals västkust så är det varmare i vattnet och temperaturerna svänger inte lika mycket, där något torrare i Algarve med knappt 10 regndagar per månad.

Vårväder

Dagstemperaturerna kan nå upp mot 25 grader redan i mars månad, även om dagsmedeltemperaturen ligger på 18 grader. Under våren (mars-maj) är nederbörden måttlig och risken för regn minskar dag för dag.

Sommarväder

På sommaren är det mycket torrt och soligt, perfekt för en sol- och badsemester, men kanske lite för varmt för att spela golf mitt på dagen. Den varmaste månaden brukar vara augusti då temperaturerna ofta stiger en bit över 30 grader.

Höstväder

Tidigt på hösten är det fortfarande relativt varm och det är inte ovanligt med temperaturer runt 25 grader i oktober, men i november börjar temperaturen sjunka och risken för nederbörd ökar efterhand. November har genomsnittligen 10 regndagar, så soldagarna är fortfarande fler.

Vinterväder

Under vintermånaderna regnar det i genomsnitt runt 10 dagar per månad. Högsta genomsnittliga dagstemperaturen brukar ligga runt 15 grader, men på nätterna kan temperaturen sjunka ned mot 5 grader, särskilt om det är klart väder och nordliga vindar

Varför boka en golfresa till Carvoeiro?

För länge sedan var Carvoeiro en liten fiskeby med en anonym tillvaro strax söder om staden Lagoa. Men den dramatiska kustremsan med sina vackra stränder och branta klippor gjorde att det inte dröjde särskilt länge innan turismen upptäckte den här charmiga lilla pärlan. Engelsmännen var bland de första som hittade hit, men idag är det en salig blandning av olika nationaliteter från hela Europa som reser till Carvoeiro.

Det största antalet turister kommer på sommaren för att vandra, sola och bada, och när golfsäsongen börjar i oktober så saktar tempot ner lite, och andelen golfturister blir mer påtaglig. Den här tiden på året är Carvoeiro en precis lagom livlig stad som passar perfekt för hängivna golfare som vill kunna gå ut och njuta av en behaglig kväll på stan efter en skön golfrunda.

Carvoeiro har anammat det bästa av två världar och kombinerat internationella influenser från den ökande turismen med äkta portugisisk charm. Huvudtorget är omgivet av vitkalkade traditionella hus med glada inslag från mysiga barer, restauranger och affärer som målat dörrar och fönster i starka färger. Längs huvudgatan som går från stranden upp mot infarten till byn finns det mängder med restauranger som erbjuder maträtter från världens alla hörn. Här finns det mesta du kan tänka dig. Allt från inhemska portugisiska läckerheter till indiskt, kinesiskt, turkiskt, sydamerikanskt, pizza eller hamburgare. Och på uteserveringarna sitter det mängder av glada människor som njuter av den goda maten och en härligt inbjudande atmosfär. Carvoeiro är verkligen en mysig liten kuststad som det är lätt att trivas i!

Carvoeiro ligger i västra Algarve och hör till kommunen Lagoa. Det tar knappt 40 minuter att köra hit från flygplatsen i Faro (ca 60km). Staden har ca 3000 permanenta invånare och antalet bosatta växer stadigt från år till år.

Om man behöver handla något som man inte hittar i Carvoeiro så åker man med fördel till någon av de lite större städerna som inte ligger särskilt långt bort: Portimão (9km), Albufeira (31km) eller Lagos (38km).

Golf i Carvoeiro

När du bor i Carvoeiro är det egentligen aldrig särskilt långt till någon golfbana på Algarvekusten. Det tar knappt en timme att köra hela vägen till den spanska gränsen, och knappt 45 minuter till den yttersta spetsen på andra sidan Algarve. Men med det sagt så är de närmsta golfbanorna Vale de Milho Golf (3km, endast 9 hål), Gramacho Golf (4km), Vale da Pinta (5km), Silves Golf (13km) och Alto Golf (19km).

Golfbanorna Gramacho Golf och Vale da Pinta Golf hör båda till Pestana Carvoeiro Golf Resort som ligger på en liten platå i Gramacho med de vackra Monchique bergen i bakgrunden. När du bokar en long stay vistelse i Carvoeiro med boende i någon av hotellkedjan Pestanas lägenheter (Gramacho Residences, Vale da Pinta Resort eller Carvoeiro Golf Resort) så ingår fri golf på alla Pestanas fem golfbanor i Algarve: Gramacho Golf, Vale da Pinta, Silves Golf, Alto Golf och Vila Sol i Vilamoura. Av de fem golfbanorna så ligger Vila Sol längst bort, men det tar ändå bara 35 minuter att köra dit från Carvoeiro…

Utflykter & Sevärdheter

Quinta do Francês, vingård nära Silves

Quinta do Francês är en familjeägd vingård på 9 hektar som grundades 2008. Den är vackert omgiven av böljande kullar nära floden Odelouca strax utanför Silves i sydöstra Algarve. Här producerar man de prisbelönta vinerna "Quinta do Francês" och "Odelouca" som tillverkas av de röda druvsorterna Trincadeira, (Tinta Amarela), Aragonês (Tinta Roriz), Cabernet Sauvignon och Syrah. Vingården arrangerar guidade turer på engelska med tillhörande vinprovning.

Tel: + 351 282 106 303
E-mail: [email protected]
Web: quintadofrances.com

Adega do Cantor, vin-kooperativ i Quinta do Miradouro

Utanför Guia, en liten bit inåt landet, ligger vingården Quinta do Moinho som drivs av den brittiska smörsångaren sir Cliff Richards. Han är en entusiastisk vinodlare och deltar själv i de praktiska sysslorna på gården när han är där.

Sir Cliff Richards vingård ingår i Adega do Cantor, ett ”minikooperativ”som grundades i början av 2001 och består av tre vingårdar: Quinta do Moinho (1997), Quinta do Miradouro (2001) och Vale do Sobreiro (2004. De guidade turerna arrangeras på vingården Quinta do Miradouro med tillhörande provsmakning och möjligheten att köpa sir Cliff Richards lokalproducerade vin — "Vida Nova" och "Onda Nova".

Tel: +351 968 776 971 / +351 289 572 666
Email: [email protected]
Web: winesvidanova.com

 

Bilder - Carvoeiro

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev