Golfbanor på Mallorca

Utvalda golfbanor på vackra Mallorca

Mallorca har varit ett populärt resmål bland skandinaviska golfresenärer i flera decennier, och det är lätt att förstå varför - Mallorca är en underbart vacker Medelhavsö med ett soligt klimat, fantastiska golfbanor och en magisk atmosfär.

Trots att ön är marginellt större än Gotland finns här mer än 20 riktigt bra golfbanor, och när du inte spelar golf finns det otaliga stränder, spännande kultur och ett härligt uteliv som väntar på dig. En kombination som gör att golfsemestern blir en oförglömlig upplevelse!

Man blir lätt förälskad i Mallorca - oavsett om det är den första eller den tionde golfresan hit så blir man aldrig riktigt färdig med den här ön.

Läs mer >>

Golfbanor

Spanien, Mallorca

Spanien, Mallorca

Capdepera Golf slingrar sig fram genom den vackra mallorkinska landsbygden, omgiven av berg och spektakulära vyer. Från de ...

Golfbana

Mallorca

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 14° 11° 40mm
Februari 14° 10° 34mm
Mars 15° 12° 25mm
April 17° 13° 27mm
Maj 20° 16° 23mm
Juni 24° 20° 09mm
Juli 27° 23° 04mm
Augusti 27° 24° 07mm
September 25° 21° 38mm
Oktober 22° 18° 55mm
November 18° 15° 60mm
December 15° 12° 41mm

På Mallorca råder ett typiskt medelhavsklimat med varma och torra somrar samt milda och sköna vintrar. Vindarna kommer ofta från nordväst, vilket gör att regionerna i sydost i allmänhet är lite varmare och torrare. Bergen på ön bidrar till att klimatet varierar beroende på vilket område man befinner sig i. Den nordvästliga delen av Mallorca och bergen har generellt sett mer nederbörd och kustregionerna kan glädja sig åt ca 300 soldagar per år.

Sommarvädret

Under månaderna juni, juli, augusti och september är värmen påtaglig med låg nederbörd och många soltimmar. I början av sommaren ligger den högsta genomsnittliga temperaturen runt 27°C och stiger sedan till 30°C under månaderna juli och augusti, innan den sjunker till 27°C igen i september. Det händer att temperaturen kan stiga till 40°C under de varmaste perioderna när Sirocco vindarna blåser in från Afrika.

Höstvädret

Oktober och november är jämförbara med våren och den genomsnittliga dagstemperaturen i oktober ligger på 23°C, och i november 18°C. Man känner av att nätterna börjar bli svalare och temperaturerna kan sjunka ned mot 10°C. Oktober är den blötaste månaden på året, men det är sällan det regnar under en längre period. November är lite svalare, men består fortfarande av en hel del fina dagar med strålande sol och blå himmel.

Vintervädret

December, januari och februari är ljusa och milda för att vara på norra halvklotet. Den högsta genomsnittliga temperaturen ligger runt 14°C. På nätterna kan temperaturerna sjunka ned mot 4°C, och även om det är ovanligt så händer det att den sjunker till minusgrader. Uppe i bergen är det inte ovanligt att topparna lyser vita av snö, men det är ovanligt med snö i övrigt. Det regnar sporadiskt, men mindre än på hösten och nederbörden minskar gradvis ju närmare sommaren man kommer. Vintern är en skön period på Mallorca, solen skiner ofta och det milda klimatet passar perfekt för oss vintertrötta skandinaver.

Vårvädret

Mars, april och maj är kanske den bästa årstiden på Mallorca, med låg nederbörd och sköna temperaturer. I mars ligger den högsta genomsnittliga temperaturen på runt 16°C på dagen, 18°C i april och 20°C i maj, men räkna med svala nätter under hela perioden. April bjuder på upp till nio soltimmar per dag, nederbörden är måttlig och minskar till nästan obefintlig i maj. Våren är soligare än hösten, men på våren är havet fortfarande lite för kallt för att bada i.

Härliga golfupplevelser på Mallorca

Mallorca är ett av Europas största turistmål och en mycket uppskattad golfdestination bland skandinaviska golfare. Hit reser turister från hela världen för att uppleva de härliga stränderna och det varma klimatet. Mallorca bjuder på ett rikt kulturliv och fantastiska naturupplevelser. Det finns milslånga vandringsleder uppe i de gröna bergen, härliga små badvikar med smaragdblått vatten, mysiga små pittoreska byar och en hel del bra golfbanor förstås. Mallorca är ett säkert kort för en lyckad golfresa!

Palma - Huvudstaden

Palma är Mallorcas huvudstad och centrum för öns gastronomiska och kulturella upplevelser. Räkna med pinfärska skaldjur, utsökt Serranoskinka, mustiga grytor (Mallorquinas) och lokalproducerade viner.

Bakom katedralen i gamla stan finns ett charmigt område som består av smala kullerstensgator och mysiga gränder som bjuder på en härlig atmosfär och ett ständigt myller av folk. Men de trendigaste kvarteren i Palma hittar du just nu i Santa Catalina - Palmas eget Soho. Här finns det med massor av trendiga kaféer, barer och restauranger som bidrar till ett skönt mallorkinskt uteliv som uppskattas lika mycket av turister som Palmas egen lokalbefolkning.

Fakta om Mallorca

Mallorca är en spansk Medelhavsö strax öster om den iberiska halvön och den största ön i ögruppen Balearerna. Ytan är ca 3640 km² och ön har 870 000 bofasta invånare varav strax under 400 000 bor i huvudstaden Palma.

Flygplatsen, Palma de Mallorca Airport (PMI), ligger strax utanför huvudstaden. Busslinje 1 kör mellan flygplatsen och Palma de Mallorca från tidig morgon till sen kväll. Bussen tar ca 20 minuter in till torget Placa d’Espanya, nära centrum, och fortsätter sedan till slutstationen - hamnen i Palma de Mallorca. Visa Busslinjer och tidtabeller >>

Golfbanor på Mallorca

Det finns över 20 bra golfbanor på Mallorca, så risken att du inte hittar någon golfbana som passar dina önskemål är ganska liten. Här finns alla typer av banor du kan tänka dig. Kuperade banor i bergen, klassiska parkbanor eller kustnära golfbanor med havsutsikt där utmaningarna ökar i takt med havsbrisen.

Golfbanor: Capdepera Golf (Capdepera), Club de Golf Alcanada (Alcúdia), Club de Golf Son Servera (Son Servera), Canyamel Golf (Capdepera), Golf Son Gual (S'Aranjassa – Palma), Golf Santa Ponsa I (Santa Ponça), Golf Santa Ponsa II (Santa Ponça), Golf Santa Ponsa III (Santa Ponça), Golf Pollensa (Pollença), Golf Park Puntiro (Palma), Golf Maioris (Llucmajor), Golf de Son Termens (Bunyola), Golf de Andratx (Camp de Mar), Son Antem Golf East Course (Llucmajor), Son Antem Golf West Course (Llucmajor), Pula Golf Resort (Son Servera), Rotana Greens (Manacor), Son Vida Golf (Palma), Son Quint Golf (Palma), ), Son Quint Golf Pitch & Putt (Palma), Son Muntaner Golf (Palma), Vall d'Or Golf (s'Horta), Real Golf de Bendinat (Calvià)

Utflykter & Sevärdheter

Ferrocarril de Sóller

När du besöker Palma stad är en tur med det klassiska trätåget ”Ferrocarril de Sóller” till den charmiga apelsinstaden Sóller och Puerto del Sóller en trevlig utflykt vi kan rekommendera. Tågresan till byn Sóller tar lite drygt en timme och bjuder på fantastiska vyer över Mallorcas vackra landsbygd och bergskedjan Sierra de Tranumtana. Sóller är en pittoresk liten by med trånga gränder och mysiga små hus. Gator och torg är dekorerade med antika olivträd och gröna apelsinlundar. Den iögonfallande kyrkan och det charmiga lilla torget med mängder av uteserveringar skapar en atmosfär av svunna tider.

Tåget fortsätter vidare till den lilla fiskebyn Puerto del Sóller som ligger vid kusten ett par kilometer ifrån Sóller. Här finns en mysig småbåtshamn, fina sandstränder och en härlig strandpromenad som kantas av butiker och trevliga uteserveringar.

Mer information och priser >>

Valldemossa

Valldemossa anses vara en av Mallorcas absolut vackraste byar. Byn är vackert belägen i bergskedjan Tramuntana - inramad av mäktiga berg med fantastiska vyer över djupa dalar och det grönskande landskapet. Byn består av trånga kullerstensgator och smala gränder. Många av de rustika stenhusen är dekorerade med handmålade keramiktavlor som är inramade i dörrar eller väggar. Här finns dessutom ett stort utbud av butiker, kaféer och traditionella bagerier.

En mysigare och charmigare by går knappt att hitta. Trots att många turister besöker Valldemossa bibehålls känslan av den uråldriga kulturen och atmosfären av en genuint mallorkinsk bergsby.

Turistinformation Valldemossa >>

Cuevas del Drach – Porto Cristo

De välkända Drakgrottorna, Cuevas del Drach, ligger i utkanten av Porto Cristo på Mallorcas östkust. Här har magnifika droppstensgrottor bildats på naturlig väg genom havets erosion och den höga kalkhalten i bergen. Drakgrottorna är Mallorcas största underjordiska grottsystem med en sammanlagd längd på över 1700 meter. Grottorna rymmer inte mindre än 14 salar och flera underjordiska sjöar varav den största, Lago Martel, är en av de största underjordiska sjöarna i världen.

Läs mer om Cuevas del Drach här >>

Bodega Miquel Oliver – Petra

Familjen Miquel Oliver har över 100 års erfarenhet i vinbranschen och deras passion för vin går det inte att ta miste på. Man använder inte bekämpningsmedel och vårdar sina vinrankor omsorgsfullt genom att avlägsna överflödiga skott och löv som hämmar vinstockens tillväxt manuellt. Det är tidskrävande men gynnar optimal tillväxt av druvorna och höjer kvaliteten.

Bodegan är öppen för guidade turer och vinprovningar.

Ta reda på mer här >>

 

Bilder - Mallorca

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev