Hotell i Alicante

Utvalda golfhotell på Costa Blanca, ”den vita kusten”

Alicante är ett av Spaniens många golfparadis och man inser ganska fort varför det här är ett så populärt resmål bland entusiastiska golfare.

Här finns allt man kan förvänta sig av en genuint spansk storstad – spännande kultur med influenser från internationell turism, en stor marina med lyxiga båtar, en livlig strandpromenad, en fantastisk sandstrand – "Playa del Postiguet", mysiga tapasrestauranger, pittoreska kullerstensgränder och en riktigt skön stämning.

Utöver den sköna spanska atmosfären, det stabila varma vädret och de vackra stränderna är det faktiskt golfbanorna som får många att resa till Alicante. Det finns 16 bra golfanläggningar i området, och en av dem, Alicante Golf, ligger till och med mitt i stan.

Alicante är ett bekvämt resmål för oss golfresenärer som har både golfbagar och resväskor att släpa på. Flygplatsen ligger nära stan och det är lätt att hitta billiga direktflyg till Alicante året runt.

Läs mer >>

Golfhotell

Spanien, Alicante

Hotel Alicante Golf - Balkong med utsikt över golfbanan

Spanien, Alicante

Hotel Alicante Golf ligger precis bredvid golfbanan, mitt i Alicante stad, endast en kort promenad från den 6,2 kilometer långa ...

Hotell

El Plantío Apartments - Sovrum med dusch och wc

Spanien, Alicante

El Plantío Apartments är ett fräscht och modernt lägenhetshotell som ligger i direkt anslutning till golfbanan. Lägenheterna ...

Hotell

Alicante

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 06° 21mm
Februari 17° 07° 26mm
Mars 20° 09° 24mm
April 22° 11° 32mm
Maj 25° 14° 28mm
Juni 28° 17° 19mm
Juli 31° 20° 4mm
Augusti 32° 21° 09mm
September 29° 18° 40mm
Oktober 25° 15° 65mm
November 21° 11° 43mm
December 17° 08° 33mm

Det är få platser i Europa som har lika bra väder som Alicante och det beror till stor del på det sk mikroklimatet i området. Alicante ligger mellan det varma Medelhavet i öster och en massiv bergskedja i väster vilket ger området dess gynnsamma meteorologiska förhållanden.

Den bästa tiden för en golfresa till Alicante är på våren eller hösten. Då är det fortfarande behagligt varmt och påminner om en fin svensk sommardag. Men även vintern är mild så att man kan spela golf i kortärmat när det blåser gynnsamma vindar och solen skiner...

I oktober ligger medeltemperaturen kring 25 grader och det är riktigt behagligt ända till slutet av november. Från mitten av november börjar man dock märka av att det blir lite kyligare på mornar och kvällar.

I december och januari kan det variera kraftigt beroende på hur vindarna blåser. Man kan behöva en varm tröja ena dagen och spela golf i t-shirt och kortbyxor dagen efter. Men normalt sett så håller sig temperaturen mitt på dagen kring 16-18 grader och på nätterna kan den sjunka till 6-8 grader.

Från mitten av februari börjar man ana att våren är på väg, och i mars, april ligger medeltemperaturen kring 20-22 grader mitt på dagen.

Vattentemperaturen håller sig kring 20 grader en bit in i november för att sedan sjunka till 14-15 grader under vintern. I maj är temperaturen i vattnet tillbaka runt 20 grader igen.

Costa Blanca kusten är ett fantastiskt resmål för entusiastiska golfare

Funderar du på en golfresa till Alicante? Även om Alicante är ett välbesökt turistmål så har staden bevarat sin spanska charm. Du möter inte bara turister ute på gatorna och det är något som många upplever som positivt eftersom det ger staden en mer genuin känsla. Det är nära till flygplatsen och det finns många riktigt bra golfbanor i området. Vi kan rekommendera en golfresa till Alicante alla dagar i veckan...

Costa Blanca

Kustområdet som Alicante hör till heter Costa Blanca, ”den vita kusten”, och det har fått sitt namn med tanke på den karaktäristiska ljusa sanden som finns på stränderna här. Det är ett dramatiskt kustlandskap med en varierande blandning av berg, små vikar, vidsträckta stränder och byar med vitkalkade hus.

Området präglas av ett stabilt, varmt och torrt medelhavsklimat med inte mindre än 2730 soltimmar per år och dagsmedeltemperaturen varierar mellan 12-20 grader på vintern och 24-32 grader på sommaren.

"Det påstås att namnet Costa Blanca först användes som en slogan i en flygbolagsannons från 1957. Då syftade man på hur de karaktäristiskt vita sandstränderna såg ut i kontrast till det turkosblå Medelhavet uppifrån luften."

Resmål i Alicante

Lite norr om Alicante, i Dénia, finner man en klassiker när man pratar om golfresor till Alicante området - La Sella Golf Resort. Här finns 2 bra 18-håls banor ett fint hotell och nyrenoverade fräscha lägenheter för er som vill bo bekvämt och stanna lite längre.

Mitt i Alicante stad ligger Alicante Golf Resort med suveräna kommunikationer in till centrum. Spårvagnen går utanför hotellet och hållplatsen ligger tvärs över gatan. Bra alternativ för dig som vill kombinera uteliv och golf på resan.

Mitt emellan flygplatsen och Alicante stad ligger El Plantío Golf Resort. En riktigt trevlig golfanläggning med en 18-håls golfbana och en fin par 3 executive bana. Lägenheterna är grymt bra. De är rymliga och moderna med 2 sovrum och 2 badrum, fullt utrustade för självhushåll. Reser man två kompisar får man eget rum samt egen dusch/toalett.

Golfbanor

Golfbanor norr om Alicante

Altea Golf Club (56km), Golf Puig Campana (39km), Ifach Golf Club (80km), Jávea Golf Club (82km), La Sella Golf Resort (90km), Meliá Villaitana (42km)

Golfbanor nära Alicante stad

Alenda Golf (25km), Alicante Golf Resort (00km), Bonalba Golf Resort (16km), El Plantío Golf Resort (05km), Font del Llop (20km)

Golfbanor söder om Alicante

La Finca Golf (60km), La Marquesa Golf (48km), Las Ramblas Golf (69km), Lo Romero Golf (76km), R.C.G. Campoamor Golf (68km), Villamartín Golf (65km), Vistabella Golf (64km)

En kulinarisk upplevelse

Antalet barer och restauranger är imponerande med tanke på att det bara bor strax över 330 000 människor i centrala Alicante. Här finns allt från typiska spanska maträtter som tapas, paella, klassisk medelhavsmat till internationell fusion. Välj mellan härligt kött direkt från kolgrillen eller nyfångad fisk. Utbudet för veganer och vegetarianer är också mycket stort. Här finns allt från enkel street food till lyxiga Michelinrestauranger. Dessutom är det väldigt prisvärt jämfört med att äta ute i Sverige!

Intressanta museer

I Alicante finns det många intressanta museer att besöka. Det moderna museet, MACA, är en trevlig bekantskap. Med fler än 800 konstverk är museet tvingat att rotera konstsamlingen under olika tider på eftersom de inte har plats för allt samtidigt! MARQ är det arkeologiska museet som handlar om Alicantes historia och har arkeologiska utgrävningar som du kan besöka. Till och med den berömda seglartävlingen Ocean Race har ett eget museum i stan där du bland annat kan prova en seglarsimulator.

Shopping

Alicanteregionen är välkänt för sina exklusiva lädervaror. Många passar på att köpa prisvärda läderväskor och läderskor av hög kvalitet när de är här. I grannstaden Elche finns det över 1 000 olika skotillverkare! En del läderfabriker är öppna för besökare och har egna outlets. Inne i själva Alicante centrum finns det en hel del mysiga småbutiker i gamla stan och en större shoppinggata med flera varuhus och större köpcenter.

Nöjen

Alicante är en levande stad året runt. Mest liv hittar du i området intill hamnen och i gamla stan (El Barrio). Utelivet i Alicante är avslappnat med en internationell atmosfär och det finns en uppsjö av barer, pubar och restauranger att välja mellan. Det berömda kasinot hittar du ute på piren i marinan…

Utflykter och sevärdheter

Palmeral de Elche (ca 25km)

Elches palmlund är en av många platser värda ett besök i Alicante-provinsen, inte bara på grund av dess skönhet, men också på grund av dess historia. Palmodlingen är den största i Europa med över 200 000 träd som är över 1000 år gamla. Palmlunden utgör en del av stadskärnan i Elche och listades som världsarv av UNESCO 2011. När du ändå är här kanske du kan passa på att köpa ett par nya skor? I Elche finns det mer än 1000 olika skofabriker… Palmeral de Elche 25km

Villajoyosa (ca 48km)

Villajoyosa är en charmig liten fiskeby vid kusten strax norr om Alicante. Här kan du njuta av den härliga atmosfären och strosa runt i de smala gränderna med små pastellfärgade hus som är typiska för staden. Invånarna i Villajoyosa lever fortfarande på sitt fiske och det är en upplevelse att följa den livliga fiskauktionen som hålls när båtarna har kommit i land…

Guadalest (ca 74km)

Guadalest är en mysig liten pittoresk by som är mest känd för det gamla slottet som ligger högt upp på en klippa med sagolik utsikt över den vackra dalen. Jordbävningar och krig har lämnat slottet i ruiner, men tornen, murarna och delar av huvudbyggnaderna finns kvar att besöka.

Naturreservatet Sierra Helada (ca 60km)

Om tycker om att vara i naturen och gillar att vandra ska du absolut besöka naturreservatet Sierra Helada - här möts du av en dramatisk kust med berg och klippor som överblickar Medelhavet och det finns mängder av vandringleder med vackra utsiktsplatser.

Les Fonts d’Algar (ca 75km)

Naturreservatet Les Fonts de d’Algar ligger strax utanför Callosa d'En Sarria - en mysig liten by med moriskt ursprung och anor från medeltiden. Les Fonts de l’Algar är ett område med naturliga källor och imponerande vattenfall som tillsammans bildar ett fantastiskt landskap. Les Fonts d’Algar 78km

Bilder - Alicante

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev