Long Stay Golf i Huelva

Long stay i Huelva - upplev det magiska ljuset på Costa de la Luz!

Provinsen Huelva ligger vid atlantkusten och sträcker sig från den portugisiska gränsen i norr ända ned till nationalparken Dunas de Doñana och floden Guadalquivir i söder. Kuststräckan kallas för Costa de la Luz, ljusets kust, på grund av det speciella ljuset från magiska solnedgångar som inte riktigt kan beskrivas utan måste upplevas på plats!

I Huelva, som har utvecklats till en populär golfdestination, får du fortfarande mycket golf för pengarna och det finns en uppsjö av högkvalitativa golfbanor att välja mellan.

Läs mer >>

Prisvärda Long Stay Golfresor

Long Stay - Spanien, Huelva

Huelva

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 07° 46mm
Februari 17° 08° 40mm
Mars 19° 10° 44mm
April 22° 12° 48mm
Maj 26° 15° 30mm
Juni 31° 19° 06mm
Juli 34° 21° 01mm
Augusti 34° 21° 02mm
September 29° 19° 21mm
Oktober 24° 16° 66mm
November 19° 11° 52mm
December 16° 09° 66mm

På hösten är temperaturerna varma och behagliga ända fram till mitten av november då man börjar märka av att det blir lite kyligare på morgnarna och på kvällarna.

Men även vintertid bjuder Huelva på många soliga dagar med milda temperaturer under dagen, men lite kyligare på nätterna och det är inte ovanligt med dimma som ligger i dalgångarna tidigt på morgonen. Det förekommer nätter då temperaturen kan sjunka under nollan, men det är mycket sällan det inträffar. Normalt sett håller de nattliga temperaturerna sig runt 10 grader när det är som kallast mitt i vintern. Snö i Huelva är extremt sällsynt. Senast staden täcktes av ett tunt snötäcke var i februari 1954.

Från mitten av februari börjar man märka av våren närmar sig och att temperaturerna stiger dag för dag. Temperaturerna kan dock växla ganska fort beroende på hur vindarna blåser, men det är inte alls ovanligt att man kan spela golf i kortärmat eftersom solen värmer skönt mitt på dagen. Från mars månad märks det tydligt att medeltemperaturerna är på väg uppåt och att vindarna inte alls är lika friska längre.

Somrarna är mycket varma och torra. Det händer att temperaturerna stiger upp emot 35 grader på eftermiddagarna i juli och augusti som är de varmaste månaderna. Då söker de flesta spanjorerna sig mot kustområdena för att den svala havsbrisen tar udden ur den allra värsta hettan som kan bli olidlig inåt landet.

Spela golf i vackra landskap

Provinsen Huelva ligger i den autonoma regionen Andalusien på gränsen till Portugal, på atlantkusten och är omgiven av provinserna Sevilla, Extremadura och Cádiz. Det var härifrån som Christopher Columbus seglade i väg på sin första upptäcktsresa till den nya världen 1492.

Själva provinshuvudstaden Huelva kan lätt bli förbisedd som en ganska tråkig industristad, men när du väl har passerat den industriella delen i utkanten av stan är centrum en riktigt trevlig upplevelse. Här finns mängder med vackra torg, trånga gränder, historiska monument plus allt annat som du förväntar dig av en typiskt spansk kuststad - massor av tapasbarer och skaldjursrestauranger.

Golf i Huelva

Golftraditionerna i det här området sträcker sig ända tillbaka till 1916 då de engelska gruvarbetarna som arbetade i Rio Tinto gruvorna grundade den första golfbanan. Idag, över hundra år senare, finns det inte mindre än åtta bra golfbanor utspridda i provinsens vackra kustmiljöer och det grönskande landskapet innåt landet med bergen, Sierra de Huelva, i bakgrunden: Bellavista Huelva Golf Club, La Monacilla Golf Club, Isla Canela Golf, Islantilla Golf Resort, Golf El Rompido, Golf Nuevo Portil, Valle Guadiana Links Golf Club.

Som golfresmål är den här delen av Spanien är inte lika exploaterad som Costa del Sol. Det är ingen trängsel på golfbanorna och golfresor till Costa de la Luz är fortfarande mycket prisvärda. Dels på grund av det stora utbudet, dels för att det finns relativt få direktflyg till Faro och Sevilla som är de närmsta flygplatserna. Men det är just tillgängligheten på golfbanorna, de charmiga kustbyarna, de vilda stränderna och den vackra naturen som gör att så många entusiastiska golfare väljer att resa till Huelva.

Bilder - Huelva

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev