Long stay golfresor till Fuengirola

Ett perfekt resmål för en sköna long stay golfresor till Costa del Sol

I Fuengirola på spanska solkusten råder en skön internationell atmosfär med förträffliga förutsättningar för en lyckad golfsemester. Mitt i stan hittar du en generös sandstrand och en livlig strandpromenad som är kantad av vackra palmer och mysiga restauranger. Här samlas både turister och lokala ortsbor för att njuta av solen, stranden och havet. Året runt.

Närmsta golfbanan ligger knappt 6 kilometer bort och det finns inte mindre än 12 bra golfbanor i närområdet.

Fuengirola är ett säkert kort för dig som krydda golfresan med ett par sköna dagar på stranden och ett rikt uteliv på kvällen.

Läs mer >>

Prisvärda Long Stay Golfresor

Long Stay - Spanien, Fuengirola

Strandpromenaden och stranden i Fuengirola, Spanien

Spanien, Fuengirola

28N fr 1598€
Här på Costa del Sol skiner solen i stort sett året runt och det är inte alls ovanligt att man spelar golf i kortärmat och ...

Long Stay Golf

Fuengirola

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 15° 09° 58mm
Februari 15° 09° 51mm
Mars 17° 11° 52mm
April 19° 12° 46mm
Maj 22° 15° 28mm
Juni 25° 19° 08mm
Juli 28° 21° 03mm
Augusti 28° 22° 05mm
September 25° 19° 25mm
Oktober 22° 16° 56mm
November 17° 12° 70mm
December 15° 10° 75mm

I Fuengirola, som ligger mitt emellan Málaga och Marbella på Costa del Sol, råder ett typiskt medelhavsklimat med riktigt varma och torra somrar samt milda och sköna vintrar. På somrarna när det blir riktigt varmt så kan temperaturerna ligga runt 35 grader mitt på dagen. På våren och hösten är klimatet lite mer lagom för oss svenskar, då är det jämförbart med den svenska sommaren...

I oktober brukar temperaturen ligga någonstans mellan 20-25 grader mitt på dagen. Det brukar vara behagliga dagstemperaturer för oss svenskar ända fram till slutet av november. Från mitten av november börjar man dock märka av att det blir lite kyligare på mornar och kvällar. I december och januari brukar temperaturerna variera kraftigt beroende på vilket väderstreck vinden blåser ifrån. Man kan behöva en varm jacka ena dagen och sedan spela golf i t-shirt och kortbyxor dagen efter. Men, normalt sett så håller sig temperaturen mitt på dagen någonstans runt 15-18 grader och på nätterna när det är som kyligast runt 8-10 grader.

December är statistiskt sett den månad som har mest nederbörd. Men det är fortfarande fler soldagar än regndagar under vintermånaderna. Från mitten av februari börjar man ana att våren är på väg och i mars-april har medeltemperaturen redan stigit så att den håller sig kring 18-20 grader mitt på dagen. Vattentemperaturen håller sig runt 20 grader en bra bit in i november för att sedan sjunka till 15 grader under vintern när det är som kallast. Och i maj är temperaturen i vattnet redan tillbaka runt 20 grader igen.

Det milda klimatet på Costa del Sol är helt perfekt för inbitna golfare som behöver ta en paus från den kalla och mörka vintern hemma i Sverige...

Varför boka en golfresa till Fuengirola?

Fuengirola är en av Costa del Sols absolut mest populära semesterorter med internationella influenser som blandas friskt med traditionell andalusisk charm. För dig som vill ha mer än bara golf så erbjuder Fuengirola fantastiska möjligheter. De flesta som reser hit gör det för att njuta av sköna dagar i solen på den härliga stranden och det stora utbudet av restauranger och nöjen. Men de gröna golfbanorna ligger inte långt utanför stan så även inbitna golfare kan med fördel utgå härifrån.

Senda litoral de Málaga

Strandpromenaden i Fuengirola är en del av projektet ”Senda litoral de Málaga”, en 180 kilometer lång vandringsled som sträcker sig längs med kusten ända från Nerja i öster till Manilva i väster. Perfekt för dig som uppskattar sköna promenader i den ljumma havsbrisen…

Golf i Fuengirola

Det finns 12 golfbanor i området kring Fuengirola och valmöjligheterna är oändliga då det finns mer än 70 bra golfbanor på bekvämt bilavstånd om man räknar in hela Costa del Sol. Oavsett om du är en glad nybörjare eller ett rutinerat golfproffs så kommer du säkerligen att hitta en golfbana som passar din smak och är lagom utmanande. Costa del Sol, eller solkusten som vi säger på svenska,  är en av Europas absolut hetaste golfdestinationer och Fuengirola är ett perfekt resmål för entusiastiska golfare som uppskattar närheten till strand, nöjen och restauranger i en charmig kuststad.

Golfbanor Nära Fuengirola

Mijas Golf – Los Lagos, Mijas Golf – Los Olivos, Miraflores Golf, El Chaparral, La Cala - Campo America, La Cala - Campo Asia, La Cala - Campo Europa, Cabopino Golf, Calanova Golf, La Siesta Golf, La Noria Golf, Santana Golf och Cerrado del Aguila.

Bilder - Fuengirola

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev