La Cala – Campo America

Härliga utmaningar i Sierra de Mijas

La Cala Golf Resort med inte mindre än tre fantastiska golfbanor ligger vid foten av Sierra de Mijas och erbjuder allt som en inbiten golfälskare kan önska sig. Golfbanorna har designats av Cabell B. Robinson som arbetat för en av världens mest hyllade golfbanearkitekter — Robert Trent Jones.

Golfbanan Campo America, som tidigare hette The North Course, är en golfbana i toppklass som bjuder på härliga utmaningar och en spektakulär utsikt över Sierra de Ojén och Medelhavet.

Breda fairways och få bunkrar lockar fram drivern på många hål

Golfbanorna har designats av Cabell B. Robinson som arbetat för en av världens mest hyllade golfbanearkitekter — Robert Trent Jones. Cabell var nära involverad i konstruktionen och designen av alla Robert Trent Jones golfbanor i Europa under de 17 åren som han ansvarade för det europeiska huvudkontoret. 1987 startade han sitt eget företag och har därefter designat många fler uppskattade och prestigefulla golfbanor; La Cala Golf Resort (America, Asia, Europa), Finca Cortesin,Las Colinas Golf Club, Aphrodite Golf Club, Praia del Rey ...

På La Cala Golf Resort - Campo America möts du av breda inbjudande fairways och relativt få bunkrar vilket gör att man lätt lockas till att plocka upp drivern ur bagen på många hål trots att den kuperade topografin kräver en del carry. Banan mäter 6009 meter från backtee och det finns fem par 5 hål, åtta par 4 och fem par 3. De inledande tre hålen är ganska lättspelade och gör att man får en behaglig start på golfrundan. Se upp för vattenhinder på hål 9 och 16. Sextonde hålet spelas nedför och är ett trevligt korthål på knappt hundra meter med en liten sjö som vaktar greenen.

Campo America är en relativt lätt bana men de små upphöjda greenerna kräver en del precision vid inspelen så det gäller att man är noga med klubbvalen när man väl har spelat fram sig.

Golfbilder

FAKTA

La Cala – Campo America

onboarding
MTR
PAR
INDEX
SLOPE
white_flag
6009
72
72.8
138
yellow_flag
5600
72
70.6
134
red_flag
4619
72
65.4
114
receptionist
Design:
Cabell B. Robinson
rooms
Bankaraktär:
Kuperad Mästerskapsbana
wifi
HCP Damer:
54
motorcade
HCP Herrar:
54
car-rental
Antal hål:
18
golf-course
Driving range:
Ja
address
Adress:
Calle Mirador del Golf 1, 29649 La Cala de Mijas

Golfpaket

La Cala – Campo America ingår i följande golfpaket

Veckoresa

7N + 4GF fr 689€
La Cala Golf Resort är en av Spaniens största golfanläggningar med 54 spännande golfhål fördelade på tre ...
© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev