La Cala Golf Resort

En av Spaniens största golfanläggningar

La Cala Golf Resort är en av Spaniens största golfanläggningar med 54 spännande golfhål fördelade på tre fantastiska 18-håls golfbanor som bjuder på inspirerande golfrundor i ett naturskönt landskap med fantastiska vyer.

Det här är ett perfekt resmål för kräsna golfare som vill bo i en avkopplande miljö, direkt vid golfbanan, men ändå ha nära till Costa del Sols bästa stränder, restauranger och nöjen.

7N + 4GF fr 689€

Resmålsinfo

golfvardar
Golfvärdar:
Nej
golfvardar
Golftävlingar:
Nej
route
Avstånd golf:
0km
golfvardar
Närmsta Golfbana:
Campo America, Asia, Europa
golfvardar
Golfbanor i området:
12
golfvardar
Närmsta flygplats:
40km
golfvardar
Närmsta stad:
8km
golfvardar
Närmsta strand:
8km
route
Övriga avstånd: Fuengirola 18km, Gibraltar flygplats (GIB) 100km, Granada 170km, Malaga Stad 45km, Malaga airport (AGP) 40km, Marbella 25km, Ronda 89km, Tarifa 130km, Torremolinos 35k, Sierra Nevada 195km

HotellET

Spanien, La Cala de Mijas

Ett hotell i klassisk hacienda-stil i bergen ovanför La Cala de Míjas
Fyrstjärniga La Cala Hotel är byggt i klassisk spansk stil med en inbjudande atmosfär som gör att man känner sig välkommen direkt. Det ligger bekvämt bredvid klubbhuset och påminner lite om ...

GOLFBANOR: 3

Inspirerande golf i naturskönt landskap

Resorten är vackert belägen med en fantastisk utsikt över det böljande landskapet. Oavsett om du spelar golf, tar en öl i klubbhuset, eller slappar i det eleganta hotellrummet så är du alltid omgiven av natursköna vyer och mäktiga berg. La Cala är en perfekt utgångspunkt när du vill koppla av och fokusera på golfen, men ändå lämna dörren öppen för andra aktiviteter.

Flygplatsen i Málaga ligger en knapp halvtimme bort med bil, ner till stränderna och utelivet i La Cala de Mijas tar det ca 15 minuter, och till den lite större staden Fuengirola runt 20 minuter. Så oavsett om du väljer att hyra en bil eller ej så är det bekväma avstånd om du skulle bli sugen på en liten utflykt.

Golfen

La Cala är en av Spaniens största golfanläggningar med sina tre fantastiska 18-håls banor: Campo America, Campo Asia och Campo Europa. Dessutom finns här fina övningsområden samt en fin korthålsbana med 6 par-3 hål som är perfekt när man vill träna inspel och närspel.

I det pampiga klubbhuset finns omklädningsrum, en välsorterad golfshop samt en utmärkt restaurang och bar med panoramautsikt över det dramatiska landskapet.

De vackra omgivningarna och det kuperade landskapet medför att även golfbanorna är kuperade. Räkna med spännande golfrundor där spelstrategi och klubbval är i fokus. Vi rekommenderar att man spelar med golfbil vilket också ingår i våra golfpaket.

Golfpaket

Fyrstjärnigt boende i eleganta dubbelrum inklusive frukost, förbokad green fee och del i golfbil. Dessutom ingår tre 90 minuters pass i hotellets härliga Spa med tillgång till inomhuspool, jacuzzi och bastu mm.

Resmålsbilder

Temperatur & Nederbörd

Spanien, La Cala de Mijas

Månad Dag Natt Regn
Januari 15° 09° 60mm
Februari 15° 09° 52mm
Mars 17° 11° 53mm
April 19° 12° 45mm
Maj 22° 15° 27mm
Juni 25° 19° 09mm
Juli 28° 21° 02mm
Augusti 28° 22° 05mm
September 25° 19° 26mm
Oktober 22° 16° 58mm
November 17° 12° 72mm
December 15° 10° 76mm

KLIMAT & VÄDER

Spanien, La Cala de Mijas

I La Cala de Mijas, som ligger mitt emellan Fuengirola och Marbella på Costa del Sol, råder ett typiskt medelhavsklimat med riktigt varma och torra somrar samt milda och sköna vintrar. På somrarna när det blir riktigt varmt så kan temperaturerna ligga runt 35 grader mitt på dagen. På våren och hösten är klimatet lite mer lagom för oss svenskar, då är det jämförbart med den svenska sommaren...

I oktober brukar temperaturen ligga någonstans mellan 20-25 grader mitt på dagen. Det brukar vara behagliga dagstemperaturer för oss svenskar ända fram till slutet av november. Från mitten av november börjar man dock märka av att det blir lite kyligare på mornar och kvällar. I december och januari brukar temperaturerna variera kraftigt beroende på vilket väderstreck vinden blåser ifrån. Man kan behöva en varm jacka ena dagen och sedan spela golf i t-shirt och kortbyxor dagen efter. Men, normalt sett så håller sig temperaturen mitt på dagen någonstans runt 15-18 grader och på nätterna när det är som kyligast runt 8-10 grader.

December är statistiskt sett den månad som har mest nederbörd. Men det är fortfarande fler soldagar än regndagar under vintermånaderna. Från mitten av februari börjar man ana att våren är på väg och i mars-april har medeltemperaturen redan stigit så att den håller sig kring 18-20 grader mitt på dagen. Vattentemperaturen håller sig runt 20 grader en bra bit in i november för att sedan sjunka till 15 grader under vintern när det är som kallast. Och i maj är temperaturen i vattnet redan tillbaka runt 20 grader igen.

Det milda klimatet på Costa del Sol är helt perfekt för oss golfentusiaster som behöver ta en paus från den kalla och mörka vintern hemma i Sverige...

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev