Golfbanor i Vejer de la Frontera

Utvalda golfbanor på södra Costa de la Luz

Vejer de la Frontera är ett populärt utflyktsmål på cádizkusten

De kullerstensbelagda gränderna i gamla stan bildar trånga labyrinter och vissa dagar tycks här finnas fler krogar än invånare - Vejer de la Frontera är en av Andalusiens dolda pärlor.

Staden är en av de kända vita byarna ”Los Pueblos Blancos” och ligger bara några kilometer från kusten där du hittar ”Cabo de Trafalgar” och de fantastiskt fina stränderna ”Playa El Palmar” och ”Los Caños de Meca”. Den närmsta golfbanan, Montenmedio Golf, ligger bara 8 kilometer bort.

På senare år har Vejer de la Frontera utvecklats till ett uppskattat resmål för finsmakare och bohemer. På det charmiga lilla torget ”Plaza de España” mitt i byn, ett av Cádiz-provinsens absolut vackraste torg, hittar du inte mindre än tre utmärkta krogar.

Vejer de la Frontera är ett perfekt utflyktsmål om du tar ledigt från golfen en dag.

Läs mer >>

Golfbanor

Spanien, Vejer de la Frontera

Hål 12 på Montenmedio Golf

Spanien, Vejer de la Frontera

Montenmedio Golf ligger ett par kilometer från Atlantkusten, omsorgsfullt utlagd i harmoni med naturen. Golfbanan kantas av ...

Golfbana

Vejer de la Frontera

KLIMAT & VÄDER

Månad Dag Natt Regn
Januari 15° 10° 93mm
Februari 15° 10° 79mm
Mars 17° 11° 74mm
April 19° 13° 66mm
Maj 22° 15° 31mm
Juni 26° 19° 08mm
Juli 28° 21° 02mm
Augusti 29° 21° 04mm
September 27° 20° 33mm
Oktober 23° 17° 91mm
November 18° 13° 106mm
December 16° 11° 127mm

Bästa tiden för golfresor till Vejer de la Frontera är egentligen på hösten och våren. Då är det ungefär som en skön sommardag hemma i Sverige här.

Många tror helt felaktigt att vädret på södra Costa de la Luz i sydvästra Spanien är sämre än på medelhavskusten. Men här råder ett subtropiskt, på gränsen till tropiskt klimat, med höga temperaturer året om. En av anledningarna till det är att golfströmmen passerar strax utanför Costa de La Luz, och tack vare den så sjunker temperaturen i vattnet sällan under 16 grader. Atlanten bidrar alltså till att det blir behagligare och mildare temperaturer både på sommaren när det är som varmast, och på vintern när det är som kallast.

Det milda klimatet på södra Costa de la Luz är helt perfekt för oss golfentusiaster som behöver ta en paus från det kalla vintermörkret hemma i Sverige...

Vejer de la Frontera är en av de berömda vita byarna - Los Pueblos Blancos

En smal serpentinväg leder upp till Vejer de la Frontera som ligger på ett berg ca 200 meter över havet. Uppe på krönet vid väderkvarnarna bjuds du på en storslagen utsikt över Atlanten och de fantastiska stränderna.

Stadens centrum består mest av trånga kullerstensgränder som slingrar sig mellan vitkalkade hus med färgglada blomlådor på väggarna. Vejer de la Frontera är en livlig stad med många utmärkta restauranger och autentiska tapasbarer där det bjuds på spontan flamenco när de lokala besökarna värmt upp med ett par glas torr sherry.

Det arabiska kulturarvet märks tydligt och gör Vejer de la Frontera till en av de vackraste byarna i Spanien. Muslimerna besegrade romarna 711 och härskade sedan över området i mer än fem århundraden. De smala gatorna, borgen, arkitekturen och de charmiga små torgen med sin arabiska dekor osar av charm och en spännande historia.

Golf i Vejer de la Frontera

Strax söder om Vejer de la Frontera ligger Montenmedio Golf. Golfbanan är omsorgsfullt utlagd i ett skyddat naturområde med hundraåriga korkekar, gamla olivträd och mäktiga pinjeträd.

Utöver Montenmedio Golf så finns det ytterligare minst 10 bra golfbanor inom 1,5 timmar med bil.

Golfbanor nära Vejer de la Frontera

Golfbanor/Avstånd: Arcos Golf (75km, Arcos de la Frontera), Chiclana Family Golf Park (35km, Chiclana de la Frontera), Costa Ballena Ocean Golf Club (85km, Rota), Fairplay Golf & Spa Resort (23km, Benalup-Casas Viejas), Golf Campano (25km, Chiclana de la Frontera), Golf el Puerto (70km, El Puerto de Santa María), Iberostar Real Novo Sancti Petri Golf Club (35km, Chiclana de la Frontera), Golf La Estancia (36km, Chiclana de la Frontera), Barceló Montecastillo Golf & Sports Resort (78km, Jerez de la Frontera), Montenmedio Golf & Country Club (8km, Vejer de la Frontera), Sancti Petri Hills Golf (31km, Chiclana de la Frontera), Sherry Golf Jerez (67km, Jerez de la Frontera), Villa Nueva Golf (45km, Puerto Real), RCG Vistahermosa (68km, El Puerto de Santa María).

Hur tar man sig hit?

De flesta väljer att flyga till Malaga på grund av att det är så lätt att hitta billiga direktflyg dit. Där hyr man en bil och sedan tar det ca 2 timmar att köra till Vejer de la Frontera. Från flygplatsen i Malaga kör du västerut på motorvägen AP-7. Strax efter Algeciras fortsätter du rakt fram på N-340 längs med kusten, förbi Tarifa, tills du kommer fram till Vejer de la Frontera.

Det går också bra att flyga till Jerez de la Frontera. Härifrån är det bara 80 kilometer till Vejer de la Frontera och det tar knappr en timme att köra. Det går dock inga direktflyg till Jerez och man brukar få byta i Madrid. Den totala restiden blir ungefär densamma som att flyga till Malaga på grund av bytet i Madrid.

Flygplatser nära Novo Sancti Petri

Jerez flygplats - 80km, Gibraltar Airport - 85km,  Sevilla Flygplats - 165km, Malaga flygplats - 190km, Faro flygplats - 356km

Utflykter och sevärdheter

Vejer de la Frontera är nummer två på listan över Spaniens vackraste städer, efter Ronda, och är en bra utgångspunkt för dig som vill passa på att utforska Cádizprovinsen och södra Costa de la Luz.

Cádiz

Cádiz anses av många experter vara den äldsta permanent bebodda staden i Europa. Historiens vingslag är påtagliga när du vandrar runt i gamla stan och du kan ana en spännande historia i varje liten gränd. Du hittar en mysig tapasbar i varje kvarter och strandpromenaden är kantad av butiker, restauranger, barer, kaféer och mysiga Chiringuitor. Det tar knappt en timme att köra till Cádiz från Vejer de la Frontera.

Jerez de la Frontera

Sherry och Flamenco - Den berömda sherrytriangeln utgörs av städerna Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda och El Puerto de Santa María. Är vinet inte producerat här får det inte kallas för Sherry. De flesta bodegorna som producerar Sherry hittar du i staden som gett vinet dess namn – Jerez. Det är också här i Jerez de la Frontera som flamenco kulturen har sina rötter. Det märks tydligt när du vandrar genom de gamla zigenarkvarteren Santiago och San Miguel. Här träffas folk på lokala barer och peñas flamencas för att spontant sjunga och dansa till flamencons hypnotiska rytmer…

Sevilla

Andalusiens huvudstad, Sevilla, är som en fantastisk gryta av kulturella, historiska och gastronomiska ingredienser. Här råder en genuin spansk passion för tapas, flamenco, fotboll och ”La Feria de Abril”. Floden Guadalquivir delar Sevilla i två delar: på den östra sidan floden, mitt i centrum, hittar du stadsdelen Santa Cruz som är känd för sin intressanta arkitektur, vackra innergårdar med doftande blommor, smala gator, gränder och pittoreska torg. På den västra sidan ligger La Isla de la Cartuja, Los Remedios och mysiga Triana. Förr i tiden var det i Trianas skumma kvarter som sjömännen och arbetarna höll till. Men idag är det ett trendigt område som kända flamenco artister, konstnärer och fotbollsspelare gärna söker sig till. I Triana möts du av en vibrerande tapas kultur, mysiga uteserveringar, livliga marknader och autentiska flamencoshower. Många turister som besökt Sevilla beskriver den som en av de mest spanska av alla spanska städer…

Sierra de Cádiz

De vita byarna – Los pueblos blancos ligger uppe i bergen, Sierra de Cádiz, lite mer än en timmes bilfärd från kusten. Arcos de la Frontera, Ubrique, Olvera, Zahara de la Sierra, Grazalema och Setenil de las Bodegas är några av de vi tycker man ska ta sig tid besöka. Här finns trevliga vandringsleder, färskpressad olivolja när det är säsong, utsökta restauranger och fantastiska vyer. Vill man se något utöver det vanliga kan man åka till Algodonales och se hundratals skärmflygare i luften om väderförhållandena är gynnsamma. Algodonales är nämligen ett av Europas bästa flygställen och här samlas piloter från hela Europa.

Bolonia

När man viker av från motorvägen och kör upp på höjden möts man av det blå havet, en lång vacker sandstrand, sanddyner och konturerna av Marocko på andra sidan Gibraltar sund. Förutom den fantastiska stranden finns här ruinerna av en gammal romersk stad, Baelo Claudia, som grundades för mer än 3000 år sedan. Entrén till utgrävningarna är gratis för europeiska medborgare…

Tarifa

Världens mest kända kiteställe och Europas sydligaste punkt. Staden lever för kitesurf och många proffs kommer hit regelbundet för att träna på grund av det är så vindsäkert. Ibland kan det vara 1000+ kitar i luften samtidigt och se helt omöjligt ut. Fascinerande att titta på…

Bilder - Vejer de la Frontera

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev