Alicante Golf

En fantastisk golfbana mitt i Alicante stad

Golflegenden Severiano Ballesteros har designat en fantastiskt fin golfbana som är väl integrerad med omgivningarna mitt i Alicante stad. Den slingrar sig taktfullt fram igenom villakvarteren och kantas av gröna buskar, palmer och träd — bebyggelsen kommer sällan så tätt inpå att den blir störande. Alicante Golf är en härligt grön oas mitt i stan …

Designad av Golflegenden Severiano Ballesteros

Golflegenden Severiano Ballesteros har, precis som alltid, designat en golfbana med omväxlande hål som ger alla kategorier av golfare en rejäl utmaning. Eftersom banan ligger mitt i stan slingrar den sig taktfullt igenom bostadskvarteren med exklusiva villor vid sidan av banan. Men den är väl integrerad med omgivningarna och fairway kantas av gröna buskar, palmer och träd så det känns sällan att bebyggelsen kommer så tätt inpå att den blir störande. Golfbanan består av Sex par tre, sex par fem, sex par fyra hål, härliga breda fairways och en del strategiskt utplacerade bunkrar. Det finns fem stora sjöar som är i spel på inte mindre än tolv av hålen.

Golfbil ingår för det mesta på grund av att det är ganska långa avstånd mellan vissa hål.  Men det är absolut inga problem att gå banan om man hellre vill det.

Bredvid första tee, vid driving rangen, finns en mysig liten chiringuita (bar) som serverar enklare rätter, smörgåsar, dricka och kaffe.

Övningsområden

Alicante Golf är en mycket trevlig och välskött bana med bra träningsmöjligheter. Bredvid första tee finns ett komplett övningsområde med putting green, greener för att träna närspel (pich & chip) samt en rejäl driving range med utslag från både gräs och mattor.

Golfbilder

FAKTA

Alicante Golf

onboarding
MTR
PAR
INDEX
SLOPE
white_flag
6236
72
73.2
132
yellow_flag
6057
72
70.4
131
red_flag
5254
72
71.9
129
receptionist
Design:
Severiano Ballesteros
rooms
Bankaraktär:
Parkbana
wifi
HCP Damer:
36
motorcade
HCP Herrar:
36
car-rental
Antal hål:
18
golf-course
Driving range:
Ja
address
Adress:
Avda. Locutor Vicente Hipólito 37, 03540 Alicante

Golfpaket

Alicante Golf ingår i följande golfpaket

Veckoresa

7N + 4GF fr 639€
Alicante är en modern storstad med puls - här möts du av en skön atmosfär, trevliga tapasrestauranger, pittoreska ...
© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev