Alicante Golf Resort

Golfresa till Alicante

Alicante är en modern storstad med puls - här möts du av en skön atmosfär, trevliga tapasrestauranger, pittoreska kullerstensgränder, en livlig strandpromenad och en fantastisk sandstrand.

Alicante Golf Resort ligger mitt i stan, endast en kort promenad från den 6 kilometer oavbrutna sandstranden ”San Juan Playa”. Här bor du bekvämt på det fyrstjärniga golfhotellet som ligger precis bredvid golfbanan.

Vägg i vägg med klubbhuset ligger ett charmigt litet torg, Laseda Gastro Village Alicante, med en del småbutiker och ett flertal mysiga barer och restauranger.

Vill du bo bekvämt intill en golfbana, bada i medelhavet, och samtidigt ha tillgång till shopping och nöjesliv som endast en storstad kan erbjuda så är detta det perfekta resmålet! Spårvagnen går precis utanför hotellet och det tar knappt 15 minuter in till Alicante centrum.

Playa Golf

7N + 4GF fr 577€
Läs mer
golfvardar
Golfvärdar:
Nej
golfvardar
Golftävlingar:
Nej
golfvardar
Avstånd golf:
0km
golfvardar
Närmsta Golfbana:
0km
golfvardar
Golfbanor i området:
10
golfvardar
Närmsta flygplats:
18km
golfvardar
Närmsta stad:
0km
golfvardar
Närmsta strand:
1km
locations
Övriga avstånd: Alicante flygplats (ALC) 18km, Altea 49km, Benidorm 38km, Dénia 84km, Les Fonts d’Algar 58km, Murcia 79km, Murcia Airport 98km, Palmeral de Elche 12km, Valencia 170km, Villajoyosa 28km

Alicante Golf Resort

En golfresort mitt i stan, nära stranden, nöjen och shopping

Alicante Golf Resort ligger som i en skyddad grön oas mitt i stan. Härifrån är det bara en kort promenad till den fina stranden ”Playa de San Juan” som tillsammans med ”Playa de Muchavista” bildar en hela 6,2 kilometer lång sandstrand. Vägg i vägg med klubbhuset ligger ett mysigt litet torg-centrum, Laseda Gastro Village Alicante, med en del småbutiker och ett flertal mysiga barer och restauranger som serverar allt från pizza till typisk spansk medelhavskost; Restaurante Arroceria Mayela, Indian American Rock Bar, Copacabana Canalla Gastro Club, El Garaje Bar, Restaurante Aizkolari och nattklubben Copity om du är sugen på lite nattsudd.

Det fyrstjärniga golfhotellet ligger precis bredvid golfbanan, så när du har druckit upp morgonkaffet och fått i dig en stabil frukost är det bara en kort promenad till klubbhuset. När du har checkat in och hämtat ut golfbilen kör du bort till första tee som ligger precis bredvid driving rangen och övningsområdena. Är du ute i god tid så hinner du med en kopp kaffe i den mysiga chiringuitan bredvid första tee innan du slår ut.

Vill du prova på utelivet någon kväll så går spårvagnen precis utanför hotellet och det tar knappt en kvart in till centrum. Inne i Alicante möts du av en skön atmosfär, mysiga tapasrestauranger, esplanader och livliga barer i pittoreska kullerstensgränder. Alicante Golf Resort är ett perfekt resmål om man vill kombinera golf med strandliv, nöjen och shopping.

Golfpaket

Våra golfresor till Alicante Golf Resort inkluderar hotellrum, frukost samt förbokad green fee och del i golfbil.

term link textholder
» Priser, bokning och villkor
Hotel Alicante Golf - Balkong med utsikt över golfbanan
Läs mer

Hotel Alicante Golf

Hotel Alicante Golf ligger precis bredvid golfbanan, mitt i Alicante stad, endast en kort promenad från den 6,2 kilometer långa sandstranden ”San ...

Vill du bo bekvämt intill en golfbana, bada i medelhavet, och ha tillgång till shopping och nöjesliv som endast en storstad kan erbjuda så är detta det perfekta hotellet!

Hotel Alicante Golf ligger precis bredvid golfbanan, mitt i Alicante stad, endast en kort promenad från den 6 kilometer oavbrutna sandstranden ”San Juan Playa”. Vill du se dig om inne i Alicante centrum så tar det knappt 15 minuter att åka dit med spårvagnen som går precis utanför hotellet.

Tvärs över gatan, Vägg i vägg med klubbhuset, ligger ett mysigt litet torg, Laseda Gastro Village Alicante, med några småbutiker och ett flertal mysiga barer och restauranger som serverar allt från pizza till typisk spansk medelhavskost; Restaurante Arroceria Mayela, Indian American Rock Bar, Copacabana Canalla Gastro Club, El Garaje Bar, Restaurante Aizkolari och nattklubben Copity om du är sugen på lite nattsudd.

När du ska spela golf är det kort promenad (knappt 100m) till klubbhuset där du checkar in och hämtar ut golfbilen som ingår i green feen.

Avkoppling

På hotellets fina spa-avdelning finns inomhuspool, utomhuspool (ej uppvärmd), gym, bastu och turkiskt bad. Här erbjuds alla möjliga olika behandlingar och sköna massager som kan mjuka upp en stel golfkropp inför nästa golfrunda.

Rummen

Hotellet erbjuder service i toppklass och det mesta man kan önska sig. De 156 rummen är rymliga och fräscha med antingen terrass eller balkong, luftkonditionering, minibar, kassaskåp mm.

Kombinera golf med strandliv och storstadspuls

Hotel Alicante Golf ligger precis bredvid golfbanan, mitt i Alicante stad, endast en kort promenad från den 6,2 kilometer långa sandstranden ”San Juan Playa”. Tvärs över gatan ligger ett mysigt restaurangtorg och vill du se dig om inne i Alicante så går spårvagnen precis utanför hotellet. Ett perfekt hotell för dig som vill kombinera golf med strandliv, nöjen och shopping.

Hotel Alicante Golf: Banarkitekt
Reception:
24h
Hotel Alicante Golf: Handikapp damer
Rum / Lägenheter:
156
Hotel Alicante Golf: Handikapp herrar
Internet:
Gratis Wifi
Hotel Alicante Golf: Antal hål
Parkering:
Avgift
Hotel Alicante Golf: Drivingrange
Garage:
Nej
Hotel Alicante Golf: Drivingrange
Golfbanor i området:
10
Hotel Alicante Golf: Drivingrange
Närmsta golfbana:
Hotel Alicante Golf: Drivingrange
Avstånd golfbana:
0km
Hotel Alicante Golf: Drivingrange
GPS (lat, long):
38.375108693609, -0.42101013051167
Hotel Alicante Golf: Drivingrange
Adress:
Carrer Escultor José Gutierrez 23, 035 40 Alicante, Spanien
GOLF
Alicante GOlf - Green på hål 18 vid hotellet
Läs mer

Alicante Golf

Golflegenden Severiano Ballesteros har designat en fantastiskt fin golfbana som är väl integrerad med omgivningarna mitt i Alicante stad. Den ...
golfbana

1

av 1

Alicante Golf

Golflegenden Severiano Ballesteros har designat en fantastiskt fin golfbana som är väl integrerad med omgivningarna mitt i Alicante stad. Den slingrar sig taktfullt fram igenom villakvarteren och kantas av gröna buskar, palmer och träd — bebyggelsen kommer sällan så tätt inpå att den blir störande. Alicante Golf är en härligt grön oas mitt i stan …

Designad av Golflegenden Severiano Ballesteros

Golflegenden Severiano Ballesteros har, precis som alltid, designat en golfbana med omväxlande hål som ger alla kategorier av golfare en rejäl utmaning. Eftersom banan ligger mitt i stan slingrar den sig taktfullt igenom bostadskvarteren med exklusiva villor vid sidan av banan. Men den är väl integrerad med omgivningarna och fairway kantas av gröna buskar, palmer och träd så det känns sällan att bebyggelsen kommer så tätt inpå att den blir störande. Golfbanan består av Sex par tre, sex par fem, sex par fyra hål, härliga breda fairways och en del strategiskt utplacerade bunkrar. Det finns fem stora sjöar som är i spel på inte mindre än tolv av hålen.

Golfbil ingår för det mesta på grund av att det är ganska långa avstånd mellan vissa hål.  Men det är absolut inga problem att gå banan om man hellre vill det.

Bredvid första tee, vid driving rangen, finns en mysig liten chiringuita (bar) som serverar enklare rätter, smörgåsar, dricka och kaffe.

Övningsområden

Alicante Golf är en mycket trevlig och välskött bana med bra träningsmöjligheter. Bredvid första tee finns ett komplett övningsområde med putting green, greener för att träna närspel (pich & chip) samt en rejäl driving range med utslag från både gräs och mattor.

Alicante Golf - FAKTA
Tee
Meter
Par
Slope
Index
Alicante Golf: fakta vit tee
Vit:
6236
72
132
73.2
Alicante Golf: fakta gul tee
Gul:
6057
72
131
70.4
Alicante Golf: fakta röd tee
Röd:
5254
72
129
71.9
Vit
Gul
Röd
Slag: - -
=
Kalkylator : : Erhållna slag
Alicante Golf: Banarkitekt
Design:
Severiano Ballesteros
Alicante Golf: Bankaraktär
Bankaraktär:
Parkbana
Alicante Golf: Handikapp damer
Hcp damer:
36
Alicante Golf: Handikapp herrar
Hcp herrar:
36
Alicante Golf: Antal hål
Antal hål:
18
Alicante Golf: Drivingrange
Driving range:
Ja
Alicante Golf: Drivingrange
GPS (lat, long):
38.376164890795, -0.42274531975202
Alicante Golf: Drivingrange
Adress:
Avda. Locutor Vicente Hipólito 37, 03540 Alicante, Spanien

Priser - Alicante Golf Resort

Priserna gäller per person i delat dubbelrum.

Alicante Golf Resort
7 nätter + 4GF, del i golfbil & frukost.
Std Double Room
Okt
698 €
Std Double Room
Nov
625 €
Std Double Room
Dec, jan, feb
577 €
Std Double Room
Mar
629 €
Std Double Room
Apr
698 €
Paket & prisinformation

Paket & Prisinformation

Flexibla datum

Du kan du fritt boka ankomst- och avresedatum, antal nätter och golfrundor som passar dig. Kontakta oss så skickar vi en offert på en skräddarsydd vistelse enligt era önskemål.

Förbokad green fee ingår

Playa Golf förbokar alla golftider och meddelar dem i god tid innan resan påbörjas. Del i golfbil är inkluderad i green feen. Tillägg för egen golfbil 16€ per runda.

Incheckning / utcheckning

Incheckning från kl 15:00 ankomstdagen. Ni checkar själva in i hotellets reception som är öppen dygnet runt. Utcheckning skall ske senast kl 11:00 på avresedagen om inget annat särskilt avtalas med hotellets reception.

Golfvärdar & Service

Playa Golf har ingen egen service eller personal på resmålet.

Boka / Offert

Preliminärboka eller begär offert för exakt pris. Variationer på ovan priser kan förekomma beroende på lokala helgdagar, särskilda arrangemang mm.

När ni skickar in en förfrågan till oss så lägger vi in en preliminär bokning i våra system som vi skickar till er som offert och kostnadsförslag. Samtidigt skickar vi en förfrågan till hotellet för att boka upp er plats med dem. Vänta med att boka flyg, hyrbil eller andra tjänster på resmålet tills vi meddelar att hotellet har bekräftat er bokning. Notera att endast bekräftade bokningar gäller.

Flygresan

Playa Golf bokar inte flygresor - Vi tror att det ger dig mer flexibilitet när du fritt kan kombinera våra prisvärda golfpaket med en billig flygresa som du bokar själv.

Vi rekommenderar att du söker efter ett lämpligt flyg på Google Flights, eller en liknande tjänst, och sedan bokar flygresan som passar dig bäst direkt på flygbolagets egen hemsida. På det viset har flygbolaget ett direkt ansvar gentemot dig om flygresan mot all förmodan skulle bli ändrad eller inställd…

Lokala turistskatter

På vissa resmål förekommer det att myndigheterna tar ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. I dessa fall lägger hotellet till turistskatten på er hotellnota och den skall betalas direkt till hotellet vid utcheckningen. Lokala turistskatter betalas av resenären själv.

Prisinformation

Alla priser gäller per person om inget annat särskilt angivits. Flyg eller hyrbil ingår ej.

Allmän information & Resevillkor

Innan du bokar din resa är det viktigt att du tar del av vår allmänna information, våra resevillkor samt informationen på sidan om resmålet. Om du har fler frågor är du naturligtvis välkommen att kontakta oss.

Vi reserverar oss för eventuella skrivfel, ändringar av skatter, avgifter, moms och dylikt. Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra priser och kostnadsförslag innan avtal träffats.

KLIMAT & TEMPERATUR

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 06° 21mm
Februari 17° 07° 26mm
Mars 20° 09° 24mm
April 22° 11° 32mm
Maj 25° 14° 28mm
Juni 28° 17° 19mm
Juli 31° 20° 4mm
Augusti 32° 21° 09mm
September 29° 18° 40mm
Oktober 25° 15° 65mm
November 21° 11° 43mm
December 17° 08° 33mm
Alicante
playagolf-se-logo