Alicante Golf Resort

Boka en golfresa till Alicante

Alicante är en modern storstad med puls - här möts du av en skön atmosfär, trevliga tapasrestauranger, pittoreska kullerstensgränder och en livlig strandpromenad. Mitt i stan, en kort promenad från den 6 kilometer långa sandstranden ”San Juan Playa”, ligger Alicante Golf Resort.

Vill du bo intill en golfbana, bada i medelhavet, och samtidigt ha tillgång till shopping och nöjesliv som endast en storstad kan erbjuda är Alicante Golf Resort det självklara valet.

7N + 4GF fr 639€

Resmålsinfo

golfvardar
Golfvärdar:
Nej
golfvardar
Golftävlingar:
Nej
route
Avstånd golf:
0km
golfvardar
Närmsta Golfbana:
0km
golfvardar
Golfbanor i området:
10
golfvardar
Närmsta flygplats:
18km
golfvardar
Närmsta stad:
0km
golfvardar
Närmsta strand:
1km
route
Övriga avstånd: Alicante flygplats (ALC) 18km, Altea 49km, Benidorm 38km, Dénia 84km, Les Fonts d’Algar 58km, Murcia 79km, Murcia Airport 98km, Palmeral de Elche 12km, Valencia 170km, Villajoyosa 28km

HotellET

Spanien, Alicante

Kombinera golf med strandliv och storstadspuls
Hotel Alicante Golf ligger precis bredvid golfbanan, mitt i Alicante stad, endast en kort promenad från den 6,2 kilometer långa sandstranden ”San Juan Playa”. Tvärs över gatan ligger ett ...

GOLFBANOR: 1

  • Alicante GOlf - Green på hål 18 vid hotellet

    Spanien, Alicante

    En fantastisk golfbana mitt i Alicante stad
    Golflegenden Severiano Ballesteros har designat en fantastiskt fin golfbana som är väl integrerad med omgivningarna mitt i Alicante stad. Den slingrar sig taktfullt fram igenom villakvarteren och ...

En golfresort mitt i stan, nära stranden, nöjen och shopping

Alicante Golf Resort ligger som i en skyddad grön oas mitt i stan. Härifrån är det bara en kort promenad till den fina stranden ”Playa de San Juan” som tillsammans med ”Playa de Muchavista” bildar en hela 6,2 kilometer lång sandstrand. Vägg i vägg med klubbhuset ligger ett mysigt litet torg-centrum, Laseda Gastro Village Alicante, med en del småbutiker och ett flertal mysiga barer och restauranger som serverar allt från pizza till typisk spansk medelhavskost; Restaurante Arroceria Mayela, Indian American Rock Bar, Copacabana Canalla Gastro Club, El Garaje Bar, Restaurante Aizkolari och nattklubben Copity om du är sugen på lite nattsudd.

Det fyrstjärniga golfhotellet ligger precis bredvid golfbanan, så när du har druckit upp morgonkaffet och fått i dig en stabil frukost är det bara en kort promenad till klubbhuset. När du har checkat in och hämtat ut golfbilen kör du bort till första tee som ligger precis bredvid driving rangen och övningsområdena. Är du ute i god tid så hinner du med en kopp kaffe i den mysiga Chiringuitan bredvid första tee innan du slår ut.

Vill du känna på utelivet någon kväll så går spårvagnen precis utanför hotellet och det tar knappt en kvart in till centrum. Inne i Alicante möts du av en skön atmosfär, mysiga tapasrestauranger, esplanader och livliga barer i pittoreska kullerstensgränder. Alicante Golf Resort är ett perfekt resmål om man vill kombinera golf med strandliv, nöjen och shopping.

Golfpaket

Våra golfresor till Alicante Golf Resort inkluderar hotellrum, frukost, förbokad green fee samt del i golfbil.

Resmålsbilder

Temperatur & Nederbörd

Spanien, Alicante

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 06° 21mm
Februari 17° 07° 26mm
Mars 20° 09° 24mm
April 22° 11° 32mm
Maj 25° 14° 28mm
Juni 28° 17° 19mm
Juli 31° 20° 4mm
Augusti 32° 21° 09mm
September 29° 18° 40mm
Oktober 25° 15° 65mm
November 21° 11° 43mm
December 17° 08° 33mm

KLIMAT & VÄDER

Spanien, Alicante

Det är få platser i Europa som har lika bra väder som Alicante och det beror till stor del på det sk mikroklimatet i området. Alicante ligger mellan det varma Medelhavet i öster och en massiv bergskedja i väster vilket ger området dess gynnsamma meteorologiska förhållanden.

Den bästa tiden för en golfresa till Alicante är på våren eller hösten. Då är det fortfarande behagligt varmt och påminner om en fin svensk sommardag. Men även vintern är mild så att man kan spela golf i kortärmat när det blåser gynnsamma vindar och solen skiner...

I oktober ligger medeltemperaturen kring 25 grader och det är riktigt behagligt ända till slutet av november. Från mitten av november börjar man dock märka av att det blir lite kyligare på mornar och kvällar.

I december och januari kan det variera kraftigt beroende på hur vindarna blåser. Man kan behöva en varm tröja ena dagen och spela golf i t-shirt och kortbyxor dagen efter. Men normalt sett så håller sig temperaturen mitt på dagen kring 16-18 grader och på nätterna kan den sjunka till 6-8 grader.

Från mitten av februari börjar man ana att våren är på väg, och i mars, april ligger medeltemperaturen kring 20-22 grader mitt på dagen.

Vattentemperaturen håller sig kring 20 grader en bit in i november för att sedan sjunka till 14-15 grader under vintern. I maj är temperaturen i vattnet tillbaka runt 20 grader igen.

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev