Trygg på resan - Relax i solnedgången på stranden

Reseförsäkringar och avbeställningsskydd

En del länkar i våra inlägg är så kallade affiliate länkar och innebär att vi i dessa fall erhåller en partnerprovision. Syftet med inläggen är att tipsa och informera våra läsare om aktuella golf- och reserelaterade ämnen. Vi länkar bara till betrodda och seriösa partners och du betalar inget extra när använder våra länkar.
2022-06-14

Se över och komplettera din reseförsäkring vid behov

En bra reseförsäkring skyddar mot många händelser som kan inträffa på din golfresa. Om du har en hemförsäkring så brukar de inkludera ett grundläggande reseskydd som gäller de första 45 dagarna. Kontrollera exakt vad som ingår i din hemförsäkring och komplettera den vid behov. Om olyckan är framme och du saknar ett grundläggande reseskydd kan resan bli både kostsam och jobbig…

Hemförsäkringen

Reseskyddet som ingår i de flesta hemförsäkringar ger ett grundläggande skydd vid sjukdom och olycksfall och gäller vanligtvis resor på upp till 45 dagar. Reseskyddet i hemförsäkringen brukar täcka de vanligaste och viktigaste händelserna såsom kostnader för sjukvård, sjuktransport hem till Sverige, akut tandvård och stöld med mera.

Gå igenom resedelen i er hemförsäkring så att du vet vad den täcker och komplettera vid behov.

Reseförsäkring för långtidsresor som är längre än 45 dagar

Om du bokar en long stay golfresa som är längre än 45 dagar behöver du oftast förlänga ditt reseskydd som ingår i hemförsäkringen eller köpa till en separat reseförsäkring så att du kan känna dig trygg och säker under hela resan.

Avbeställningsskydd

Innan du beställer golfresan bör du och dina medresenärer ta reda på om era reseförsäkringar inkluderar avbeställningsskydd. Med ett avbeställningsskydd kan du få tillbaka pengarna via försäkringen om något oväntat inträffar så att du inte kan åka på resan. Till exempel om du eller någon nära släkting skulle bli allvarligt sjuk. Ett särskilt avbeställningsskydd medger ofta fler möjligheter till ersättning vid avbokning av golfresan än akut sjukdom och olycksfall.

För att en avbeställningsförsäkring skall gälla måste den, i de flesta fall, ha köpts innan resan är slutbetald. De flesta försäkringsbolag som erbjuder reseförsäkringar erbjuder även avbeställningsskydd.

Om du betalar resan med kort

Om du köper din golfresa med ett kreditkort eller ett betalkort så ingår ofta avbeställningsskydd och ett visst reseskydd via kortutgivarens försäkring. Exakt vad kortets försäkring omfattar varierar mellan olika kortutgivare och typer av betal- och kreditkort. Vanligtvis omfattar dessa försäkringar följande händelser: avbeställningsskydd för resa, försenat bagage, självrisk för din bostad och bil under tiden du är bortrest samt självrisk på hyrbil.

Tänk på att det här är vad som generellt sett brukar ingå när du betalar med kort. Exakt vilket reseskydd din kortutgivare (bank) erbjuder när du betalar med kort kontrollerar du med dem…

Kompletterande reseförsäkringar

Om du upptäcker att du behöver komplettera reseskyddet, eller vill lägga till ett avbeställningsskydd, rekommenderar vi följande reseförsäkringsbolag. De är specialiserade på att tillhandahålla både tilläggsförsäkringar och avbeställningsskydd.

Avbeställningsskydd: Europeiska ERV | Gouda
Tilläggsförsäkringar 45+ dagar: Europeiska ERV | Gouda

Kan två reseförsäkringar ge dubbel ersättning?

Du kan inte begära ersättning för samma händelse från olika reseförsäkringar. Det går alltså inte att få “dubbel ersättning” bara för att man har två reseförsäkringar. Däremot kan du få till exempel få ersättning för förlorat bagage från en försäkring och hyrbil från en annan.

Europeiska sjukförsäkringskortet (EU-kortet)

Om du är medborgare i ett EU/EES-land eller Schweiz och vistas tillfälligt i ett annat EU/EES-land har du rätt till nödvändig vård på samma ekonomiska villkor som landets egna invånare. För att få tillgång det behöver du kunna uppvisa det europeiska sjukförsäkringskortet (EU-kortet). Du beställer EU-kortet på försäkringskassans webbplats >>

Pensionär som reser till Spanien

Om du är pensionerad och planerar att resa till Spanien är det en fördel om har med dig ett pensionsbevis tillsammans med ditt EU-kort. Det intygar att du har pension från Sverige och ger dig rätt till kostnadsfria läkemedel i samband med nödvändig vård samt andra spanska pensionärsrabatter på samma villkor som Spaniens egna medborgare. Beställ intyget från Försäkringskassans kundcenter >>

Viktigt! Var ute i god tid…

Det kan ta upp till 10 arbetsdagar att få hem de handlingar som du har beställt från Försäkringskassan. Därför är det viktigt att beställa dem i god tid före resan.

För en trygg och säker golfresa
// Playa Golf

Dela artikeln ...
© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev