Trygg på resan - Relax i solnedgången på stranden

Reseförsäkringar och avbeställningsskydd

En del länkar i våra inlägg är så kallade affiliate länkar och innebär att vi i dessa fall erhåller en partnerprovision. Syftet med inläggen är att tipsa och informera våra läsare om aktuella golf- och reserelaterade ämnen. Vi länkar bara till betrodda och seriösa partners och du betalar inget extra när använder våra länkar.
2022-06-14

Se över och komplettera din reseförsäkring vid behov

En bra reseförsäkring skyddar mot många händelser som kan inträffa på din golfresa. De flesta hemförsäkringar inkluderar ett reseskydd, men om du inte har en hemförsäkring bör du överväga att köpa till en särskild reseförsäkring så att du kan känna dig trygg och säker om något skulle inträffa under resan. Kontrollera särskilt vad som gäller om ni har bokat en long stay golfresa längre än 45 dagar.

Hemförsäkring

Reseskyddet som ingår i de flesta hemförsäkringar ger ett grundläggande skydd vid sjukdom och olycksfall och gäller vanligtvis resor på upp till 45 dagar. Kontrollera vad som omfattas av hemförsäkringen och komplettera den vid behov.

Har du bokat en long stay golfresa som är längre än 45 dagar behöver du förlänga ditt reseskydd eller köpa till en separat reseförsäkring.

Avbeställningsskydd

Innan du beställer golfresan bör du och dina medresenärer ta reda på om era reseförsäkringar inkluderar avbeställningsskydd. Med ett avbeställningsskydd kan du få tillbaka pengarna via försäkringen om det visar sig att någon av er inte kan resa. Ett särskilt avbeställningsskydd medger ofta fler anledningar till avbokning av golfresan än akut sjukdom och olycksfall.

För att avbeställningsförsäkringen skall gälla måste den ha köpts innan resan är slutbetald. De flesta försäkringsbolag som erbjuder reseförsäkringar erbjuder även avbeställningsskydd.

Kompletterande försäkringar

Om du upptäcker att du behöver komplettera reseskyddet i din hemförsäkring eller vill lägga till ett avbeställningsskydd rekommenderar vi följande reseförsäkringsbolag. De är specialiserade på att tillhandahålla både tilläggsförsäkringar och avbeställningsskydd.

Avbeställningsskydd: Europeiska ERV

Tilläggsförsäkringar 45+ dagar: Europeiska ERV

Europeiskt sjukförsäkringskort (EU-kort)

Om du tillfälligt vistas i ett annat EU/EES-land eller Schweiz har du rätt till nödvändig sjukvård som lokalbefolkningen. För att få det behöver du ett europeiskt sjukförsäkringskort (EU-kort). Beställ EU-kortet på försäkringskassans webbplats >>

Pensionär som reser till Spanien

Om du är pensionerad och planerar att resa till Spanien är det en fördel om har med dig ett pensionsbevis tillsammans med ditt EU-kort. Det intygar att du har pension från Sverige och ger dig rätt till kostnadsfria läkemedel i samband med nödvändig vård samt andra spanska pensionärsrabatter på samma villkor som Spaniens egna medborgare. Beställ intyget från Försäkringskassans kundcenter för privatpersoner: 0771 - 524 524

Viktigt! Var ute i god tid…

Det kan ta upp till 10 arbetsdagar att få hem de handlingar som du har beställt från Försäkringskassan. Därför är det viktigt att beställa dem i god tid före resan.

För en trygg och säker golfresa
// Playa Golf

Dela artikeln ...
© 2009 - 2023 Playa Golf® | Web by web365.dev