Tidig morgon i Cádiz stad med ett kryssningsfartyg i hamnen

Bästa vinterklimatet?

En del länkar i våra inlägg är så kallade affiliate länkar och innebär att vi i dessa fall erhåller en partnerprovision. Syftet med inläggen är att tipsa och informera våra läsare om aktuella golf- och reserelaterade ämnen. Vi länkar bara till betrodda och seriösa partners och du betalar inget extra när använder våra länkar.
2023-11-22

En liten Jämförelse av vinterklimatet mellan Cádiz på södra Costa de la Luz (Atlantkusten) och Medelhavsdestinationerna Málaga på Costa del Sol och Alicante på Costa Blanca.

Även om Alicante och Málaga ofta hyllas för sitt milda sköna vinterklimat, visar det sig att Cádiz är en stark utmanare som förtjänar mer uppmärksamhet. Vår jämförelse som baseras på väderstatistik från de senaste 10 åren visar att södra Costa de la Luz erbjuder ett härligt vinterklimat som ibland till och med överträffar de mer kända destinationerna runt Medelhavet.

Låt oss då se vad väderstatistiken egentligen säger om vinterklimatet på de här resmålen. För enkelhetens skull har vi valt att fokusera på två månader; november och februari.

Datakälla: https://en.climate-data.org/

Väderstatistik – November

I november, om vi jämför med Málaga och Alicante, är det faktiskt varmare både i luften och vattnet i Cádiz. Alicante har mindre nederbörd än både Málaga och Cádiz, och 1 soltimme mer än Málaga och 0,4 soltimmar mer än Cádiz…

Alicante (Costa Blanca)
  – Medeltemperatur: 14,4 °C
  – Högsta temperatur: 17,9 °C
  – Vattentemperatur: 18,3 °C
  – Nederbörd: 36 mm
  – Soltimmar: 8,0

Málaga (Costa del Sol)
  – Medeltemperatur: 14,5 °C
  – Högsta temperatur: 17,2 °C
  – Vattentemperatur: 16,9 °C
  – Nederbörd: 72 mm
  – Soltimmar: 6,9

Cádiz (Costa de la Luz)
  – Medeltemperatur: 15,2 °C
  – Högsta temperatur: 18,8 °C
  – Vattentemperatur: 18,3 °C
  – Nederbörd: 89 mm
  – Soltimmar: 7,6

Väderstatistik – Februari

När vi kommer till februari visar det sig att Cádiz fortfarande har högre temperaturer i både luften och vattnet än både Málaga och Alicante. Alicante visar sig återigen ha mindre nederbörd jämfört med Málaga och Cádiz, och när det gäller antalet soltimmar är det som i November, knappt en timme som skiljer mellan dem.

Alicante (Costa Blanca)
  – Medeltemperatur: 11,3 °C
  – Högsta temperatur: 15,2 °C
  – Vattentemperatur: 13,4 °C
  – Nederbörd: 22 mm
  – Soltimmar: 8,3

Málaga (Costa del Sol)
  – Medeltemperatur: 11,8 °C
  – Högsta temperatur: 14,7 °C
  – Vattentemperatur: 15,1 °C
  – Nederbörd: 52 mm
  – Soltimmar: 7,1

Cádiz (Costa de la Luz)
  – Medeltemperatur: 12,6 °C
  – Högsta temperatur: 16,5 °C
  – Vattentemperatur: 15,1 °C
  – Nederbörd: 67 mm
  – Soltimmar: 7,6

Årliga variationer gör större skillnad än den 10-åriga statistiken

Det är viktigt att betona att dessa siffror är ett genomsnitt över 10 år. Väderleken är i sin natur varierande, och skillnaderna från år till år kan vara markanta. Dessa årliga variationer tenderar ofta att överskugga de skillnader man uppfattar när man tittar på den 10-åriga statistiken.

Den här jämförelsen visar att skillnaderna i vinterväder mellan dessa tre kustdestinationer i själva verket är förhållandevis små. Denna insikt ger dig möjligheten att välja vinterresmål utifrån fler aspekter än enbart temperatur, vare sig det handlar om kulturella aktiviteter, natursköna miljöer eller personliga preferenser. Så oavsett om du lockas av Málagas pulserande stadsliv, Cádiz historiska charm, eller Alicantes vita stränder, kan du förvänta dig en behaglig och njutbar vinter…

Läs mer om våra Long Stay Golfresor till: Alicante | Cádiz | Málaga
Läs mer om våra veckoresor till: Alicante | Cádiz | Málaga

Dela artikeln ...
© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev