Duque de Najera

Trevligt golfhotell direkt vid strandpromenaden

Hotel Duque de Najera ligger bredvid fyren i gamla stan med hamnen, gågatan, stranden, restauranger, affärer och mysiga tapasbarer i stort sett direkt utanför dörren. Det tar knappt 10 minuter med bil till Costa Ballena Ocean Golf Club och det finns många fler bra golfbanor inom en halvtimme.

När du har checkat in i hotellets reception och packat upp resväskorna kan du börja se fram emot en härlig golfsemester i mysiga Rota.

7N + 4GF fr 575€

Resmålsinfo

golfvardar
Golfvärdar:
Ja
golfvardar
Golftävlingar:
Ja
route
Avstånd golf:
10km
golfvardar
Närmsta Golfbana:
10km
golfvardar
Golfbanor i området:
13
golfvardar
Närmsta flygplats:
Jerez de la Frontera
golfvardar
Närmsta stad:
0km
golfvardar
Närmsta strand:
0km

HotellET

Spanien, Rota

Upplev mysiga Rota och de fina golfbanorna på södra Costa de la Luz
Hotel Duque de Najera är ett riktigt trevligt hotell som ligger vid strandpromenaden mitt i Rota på den vackra Andalusiska atlantkusten - södra Costa de la Luz. Den historiska byggnaden  består ...

GOLFBANOR: 12

Boka en härlig golfresa till en genuint spansk kuststad på södra Costa de la Luz

Rota är en mysig kuststad nära provinshuvudstaden Cádiz som passar in på vårt typiskt svenska uttryck - lagom. Inte så liten att den blir långtråkig, men inte heller så stor att det blir opersonligt eller turistiskt. När ni checkar in i hotellets 24h reception får ni samtidigt ett kuvert med era green fee vouchers samt all information ni behöver för att smidigt komma igång med golfen.

Det fördelaktiga klimatet, den mysiga stan och det perfekta läget gör att de flesta som varit i Rota längtar tillbaka. Namnet på stan, Rota, är ju inte jätte exotiskt direkt, men det här ett perfekt resmål för oss soltörstande skandinaver som vill bo mitt i en mysig kuststad, stressa ner i en skön mañana atmosfär och spela mycket golf.

NÄRMSTA GOLFBANAN

Costa Ballena Ocean Golf Club som ligger strax utanför stan är definitivt en av de bästa golfbanorna på hela Costa de la Luz. José Maria Olazabal har designat banan som bjuder på 27 härliga golfhål, en grym par-3 executive bana samt ett av europas absolut bästa träningsområden. De ypperliga träningsmöjligheterna och kvaliteten på golfbanan i övrigt har gjort att många landslag väljer att förlägga sin försäsongsträning här. Costa Ballena Ocean Golf Club har dessutom arrangerat kval till Europatouren — The European Tour Qualifying School Second Stage fem år i rad (2005-2010).

Se vilka fler golfbanor som finns tillgängliga lite längre ned på sidan.

GOLFPAKET 3 – 14+ nätter

När du bokar ett golfpaket med boende på Hotel Duque de Najera mitt i Rota så ingår frukost, green fee och förbokade golftider på de golfbanor som ni önskar spela. Ni kan fritt välja datum, reslängd och antal green fee.

HUR TAR JAG MIG LÄTTAST TILL ROTA?

Det är lätt att ta sig till Rota. Flygplatsen Jerez de la Frontera (XRY) ligger bara 35 kilometer bort och en taxi till Rota kostar runt 60€ enkel resa. Flyger man till Sevilla (SVQ) och hyr en bil så tar det lite mer än en timme att köra hit och det är fin dubbelfilig motorväg hela vägen.

Flyger du till Málaga (AGP) tar du dig lättast hit med en hyrbil. Det tar ca 3 timmar att köra från Málaga till Rota. Men det är fin motorväg och inte alls svårt att hitta hit. Från flygplatsen kör du motorvägen AP7 mot Algeciras och tar avfart 110B mot Jerez de la Frontera. När du väl kommer fram till Jerez är det bara 35 kilometer ut till kusten och Hotel Duque de Najera i Rota.

Resmålsbilder

Temperatur & Nederbörd

Spanien, Rota

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 08° 71mm
Februari 17° 09° 67mm
Mars 18° 10° 63mm
April 20° 12° 44mm
Maj 23° 15° 32mm
Juni 26° 17° 10mm
Juli 29° 20° 00mm
Augusti 29° 20° 02mm
September 27° 18° 18mm
Oktober 24° 15° 73mm
November 19° 12° 83mm
December 16° 10° 93mm

KLIMAT & VÄDER

Spanien, Rota

Bästa tiden för golfresor till Rota och Cádiz är på hösten och våren. Då påminner vädret här om en ljummen sommardag hemma i Sverige. Enligt statistiken har den sydvästra delen av spanska Atlankusten inte mindre än 320 soldagar per år, så det är inte så konstigt att den heter Costa de la Luz - ljusets kust.

Många tror helt felaktigt att vädret på södra Costa de la Luz är sämre än på medelhavskusten. Men här råder ett subtropiskt, på gränsen till tropiskt klimat, med höga temperaturer året om. En av anledningarna till det är att golfströmmen passerar strax utanför södra Costa de La Luz, och tack vare den så sjunker temperaturen i vattnet sällan under 16 grader. Atlanten bidrar alltså till att det blir behagligare och mildare temperaturer året runt.

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev