Elba Costa Ballena Golf Resort

Boka en golfresa till Costa Ballena

Här i sherryvinets hemtrakter möts du av ett härligt klimat, böljande sanddyner och en fantastisk golfanläggning med förstklassiga träningsområden, 27 spännande golfhål och en fantastiskt fin par-3 bana.

Golfupplevelsen blir komplett när du avslutar dagen på klubbhusets trevliga uteservering med en fantastisk utsikt med det glittrande havet och driving rangen…

”Räkna med att den ljumma havsbrisen kryddar golfrundan med lite extra spänning när du ska välja klubba på världsgolfaren José María Olazabals väldesignade mästerverk.”

7N + 5GF fr 579€

Resmålsinfo

golfvardar
Golfvärdar:
Ja
golfvardar
Golftävlingar:
Nej
route
Avstånd golf:
0km
golfvardar
Närmsta Golfbana:
Costa Ballena Ocean Golf Club
golfvardar
Golfbanor i området:
15
golfvardar
Närmsta flygplats:
35km
golfvardar
Närmsta stad:
10km
golfvardar
Närmsta strand:
0km
route
Övriga avstånd: Rota 10km, Jerez de la Frontera 10km, El Puerto de Santa María 20km, Cádiz 39km, Jerez flygplats 35km, Gibraltar Airport 115km, Sevilla Flygplats 110km, Malaga flygplats 250km, Faro flygplats 300km, Portugal 230km, Madrid 628km.

HotellET

Spanien, Costa Ballena

Ett golfhotell av hög klass
Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort är ett utmärkt golfhotell med fyrstjärnig service och ett riktigt fint Thalasso Spa. Det är vackert beläget med fantastisk utsikt över par-3 banan ...

GOLFBANOR: 4

Relax, strandliv och golf på en mästerskapsbana med 27 golfhål i toppklass

Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort är ett fyrstjärnigt Spa-hotell som ligger precis bredvid golfbanan med vacker utsikt över par-3 executive banan, böljande sanddyner och det smaragdgröna havet. Från hotellets reception är det en kort promenad på knappt 15 minuter till klubbhuset, men hotellets shuttle-service tar dig dit på ett par minuter om du vill spara på krafterna till den förestående golfrundan…

Costa Ballena är definitivt ett av de allra bästa golfresmålen på hela Costa de la Luz med sina 27 härliga golfhål, en grym par-3 executive bana samt ett av Europas absolut bästa träningsområden. De ypperliga träningsmöjligheterna och kvaliteten på golfbanan i övrigt har gjort att många landslag väljer att förlägga sin försäsongsträning just här i Costa Ballena.

Costa Ballena Ocean Golf Club har dessutom arrangerat kvalet till Europatouren — The European Tour Qualifying School Second Stage fem år i rad (2005-2010).

Golfpaket

I våra golfresor till Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort ingår boende inklusive halvpension (Frukost och middagsbuffé, ej dryck) samt förbokade starttider.

+ 3 Thalasso Spa besök per person (Ej behandlingar) samt fritt Wi Fi internet

Hur tar jag mig hit?

Det är lätt att ta sig till Costa Ballena Golf & Beach Resort. Flygplatsen Jerez de la Frontera (XRY) ligger bara 35 kilometer bort och en taxi hit kostar runt 60€ enkel resa. Flyger man till Sevilla (SVQ) och hyr en bil så tar det knappt en timme att köra hit och det är fin dubbelfilig motorväg hela vägen.

Flyger du till Málaga (AGP) tar du dig lättast hit med en hyrbil. Det tar ca 3 timmar att köra från Málaga till Costa Ballena, men det är fin motorväg och inte alls svårt att hitta hit. Från flygplatsen kör du motorvägen AP7 mot Algeciras och tar avfart 110B mot Jerez. När du väl kommer fram till Jerez är det bara 35 kilometer kvar ut till kusten och Costa Ballena.

Resmålsbilder

Temperatur & Nederbörd

Spanien, Costa Ballena

Månad Dag Natt Regn
Januari 16° 08° 71mm
Februari 17° 09° 67mm
Mars 18° 10° 63mm
April 20° 12° 44mm
Maj 23° 15° 32mm
Juni 26° 17° 10mm
Juli 29° 20° 00mm
Augusti 29° 20° 02mm
September 27° 18° 18mm
Oktober 24° 15° 73mm
November 19° 12° 83mm
December 16° 10° 93mm

KLIMAT & VÄDER

Spanien, Costa Ballena

Bästa tiden för golfresor till Costa Ballena och Cádiz är egentligen på hösten och våren. Då påminner vädret här om en skön sommardag hemma i Sverige. Enligt statistiken har den sydvästra delen av spanska Atlankusten inte mindre än 320 soldagar per år, så det är egentligen inte så konstigt att den heter Costa de la Luz - ljusets kust.

Många tror helt felaktigt att vädret på södra Costa de la Luz är sämre än på medelhavskusten. Men här råder ett subtropiskt, på gränsen till tropiskt klimat, med höga temperaturer året om. En av anledningarna till det är att golfströmmen passerar strax utanför Costa de La Luz, och tack vare den så sjunker temperaturen i vattnet sällan under 16 grader. Atlanten bidrar alltså till att det blir behagligare och mildare temperaturer både på sommaren när det är som varmast, och på vintern när det är som kallast.

Det milda klimatet i Costa Ballena är helt perfekt för oss golfentusiaster som behöver ta en paus från det trista vintermörkret hemma i Sverige.

© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev