Vila Sol Golf Prime & Challenge

En väldesignad golfupplevelse på hög nivå

Vila Sol Golf Resort är en högklassig golfanläggning med tre omväxlande 9-håls slingor. Hål 1-18 utgörs av de lite mer utmanande slingorna Prime och Challenge.

Vila Sol är en härlig design som bjuder på intressanta utmaningar i grönskande omgivningar bestående av fullvuxna pinjeträd, gröna buskar och en del vattenhinder.

Inte mindre än 27 hål och tre omväxlande bankombinationer

Vila Sol Golf Resort är en högklassig golfanläggning med 27 hål designade av den erkänt duktige golfarkitekten Donald Steel. Det är en golfbana av hög klass som bjuder på härliga utmaningar i grönskande omgivningar bestående av fullvuxna pinjeträd, gröna buskar och en del vattenhinder.

Golfbanan består av tre omväxlande 9-hålsslingor som kombineras till tre olika 18-hålsbanor; Prime-Challenge (1-18), Challenge-Prestige (10-27) och Prestige-Prime (19-9). Golfbanan ligger en kort promenad från hotellet och alla tre slingorna börjar och slutar vid det mysiga klubbhuset. Banan håller hög klass med generösa, lätt ondulerade greener och en del relativt smala fairways som slingrar sig fram genom pinjeskogen. Vila Sol bjuder på en härlig golfupplevelse med flera intressanta signaturhål och underbara vyer.

Prime & Challenge | Hål 1-18

Prime (1-9) inleder rundan med tre tuffa par-4 hål som följs av ett trevligt par-3 hål. Resten av Prime slingan spelas lite lättare med en del vattenhinder som kräver viss precision och noggranna klubbval för att man inte ska landa i trubbel. Prime avslutas med ett lätt par-4 innan du går över till Challenge slingans första utslag.

Challenge (10-18) slingan upplevs vara lite lättare av de flesta, men den inleder med ett par-4 dogleg som kräver ett rejält utslag för att man ska nå fram och få fritt inspel till green. När du kommer till hål 13 möts du av en fantastisk utsikt ned mot green som vaktas av 2 lömska bunkrar. Challenge slingan avslutas med tre par-4 hål och när du når greenen på hål nummer 18 kan du passa på att vinka till publiken på klubbhusterrassen.

Klubbhuset

Klubbhuset och restaurangen finns alltid nära till hands oavsett på vilken slinga du avslutar golfrundan. Det är en ren njutning att avsluta dagens äventyr ute på golfbanan med en kall öl och lite god mat på den härliga uteserveringen. Golfshopen och receptionen ligger intill restaurangen och här kan du boka golftider på alla Pestanas fem golfbanor; Gramacho, Vale da Pinta, Alto Golf, Silves Golf och så här på Vila Sol såklart.

Övningsområden

Det finns ett fint träningsområde med en stor putting green, övningsbunkrar och driving range i anslutning till klubbhuset. I andra änden av drivingrangen ligger golfakademin med ytterligare ett träningsområde med bunker, övningsgreen samt utslagsmattor. Här kan du ta lektioner eller träna själv om du köper polletter av golfakademin.

Golfbilder

FAKTA

Vila Sol Golf Prime & Challenge

onboarding
MTR
PAR
INDEX
SLOPE
white_flag
6393
72
74.4
134
yellow_flag
5975
72
72.3
130
red_flag
5406
72
75
131
receptionist
Design:
Donald Steel
rooms
Bankaraktär:
Park- och skogsbana
wifi
HCP Damer:
35
motorcade
HCP Herrar:
27
car-rental
Antal hål:
18
golf-course
Driving range:
Ja
address
Adress:
Morgadinhos, 8125-307 Vilamoura

Golfpaket

Vila Sol Golf Prime & Challenge ingår i följande golfpaket

Veckoresa

7N + Fri golf fr 699€
Carvoeiro ligger på Algarvekusten som är känd för sina fina golfbanor, härliga sandstränder och det behagliga ...

Long Stay Golf

3 veckor fr 1538€
Pestana Golf Resort Carvoeiro ligger på en liten platå med de vackra Monchique bergen i bakgrunden, nära den ...

Long Stay Golf

3 veckor fr 1399€
Carvoeiro ligger på Algarvekusten som är känd för sina fina golfbanor, härliga sandstränder och det behagliga ...
© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev