Vila Sol Golf Prestige & Prime

Precision och noggranna klubbval

Vila Sol Golf Resort är en högklassig golfanläggning med tre omväxlande 9-håls slingor. Hål 19-9 utgörs av slingorna Prestige och Prime. Vila Sol är en härlig design som bjuder på intressanta utmaningar i grönskande omgivningar bestående av fullvuxna pinjeträd, gröna buskar och en del vattenhinder.

Inte mindre än 27 hål och tre omväxlande bankombinationer

Vila Sol Golf Resort är en högklassig golfanläggning med 27 hål designade av den erkänt duktige golfarkitekten Donald Steel. Det är en golfbana av hög klass som bjuder på härliga utmaningar i grönskande omgivningar bestående av fullvuxna pinjeträd, gröna buskar och en del vattenhinder.

Golfbanan består av tre omväxlande 9-hålsslingor som kombineras till tre olika 18-hålsbanor; Prime-Challenge (1-18), Challenge-Prestige (10-27) och Prestige-Prime (19-9). Golfbanan ligger en kort promenad från hotellet och alla tre slingorna börjar och slutar vid det mysiga klubbhuset. Banan håller hög klass med generösa, lätt ondulerade greener och en del relativt smala fairways som slingrar sig fram genom pinjeskogen. Vila Sol bjuder på en härlig golfupplevelse med flera intressanta signaturhål och underbara vyer.

Prestige & Prime | Hål 19-9

Många upplever att Prestige (19-27) slingan är relativt smal och precisionskrävande jämfört med de andra två 9-hålsslingorna, men egentligen är det bara några få hål som sticker ut som lite mer krävande medan de återstående inte bjuder på några större komplikationer. Det är förmodligen hål 23 som bär skulden för slingans rykte om sig att vara smal och krävande. Det är ett långt par-5 med en knappt 30 meter bred fairway som vaktas av mäktiga pinjeträd på båda sidorna. Är man inte spikrak med drivern bör man vara taktisk och välja en annan klubba här.

De inledande hålen på Prime (1-9) slingan är tre tuffa par-4 hål som följs av ett trevligt par-3 hål. Resten av Prime slingan spelas lite lättare med en del vattenhinder som kräver viss precision och noggranna klubbval för att man inte ska landa i trubbel. Prime avslutas med ett lätt par-4 så att du kan pusta ut och börja se fram emot en kall öl i klubbhuset.

Klubbhuset

Klubbhuset och restaurangen finns alltid nära till hands oavsett på vilken slinga du avslutar golfrundan. Det är en ren njutning att avsluta dagens äventyr ute på golfbanan med en kall öl och lite god mat på den härliga uteserveringen. Golfshopen och receptionen ligger intill restaurangen och här kan du boka golftider på alla Pestanas fem golfbanor; Gramacho, Vale da Pinta, Alto Golf, Silves Golf och så här på Vila Sol såklart.

Övningsområden

Det finns ett fint träningsområde med en stor putting green, övningsbunkrar och driving range i anslutning till klubbhuset. I andra änden av drivingrangen ligger golfakademin med ytterligare ett träningsområde med bunker, övningsgreen samt utslagsmattor. Här kan du ta lektioner eller träna själv om du köper polletter av golfakademin.

Golfbilder

FAKTA

Vila Sol Golf Prestige & Prime

onboarding
MTR
PAR
INDEX
SLOPE
white_flag
6363
72
73.6
133
yellow_flag
5969
72
71.6
129
red_flag
5359
72
74.5
130
receptionist
Design:
Donald Steel
rooms
Bankaraktär:
Park- och skogsbana
wifi
HCP Damer:
35
motorcade
HCP Herrar:
27
car-rental
Antal hål:
18
golf-course
Driving range:
Ja
address
Adress:
Morgadinhos, 8125-307 Vilamoura

Golfpaket

Vila Sol Golf Prestige & Prime ingår i följande golfpaket

Veckoresa

7N + Fri golf fr 699€
Carvoeiro ligger på Algarvekusten som är känd för sina fina golfbanor, härliga sandstränder och det behagliga ...

Long Stay Golf

3 veckor fr 1538€
Pestana Golf Resort Carvoeiro ligger på en liten platå med de vackra Monchique bergen i bakgrunden, nära den ...

Long Stay Golf

3 veckor fr 1399€
Carvoeiro ligger på Algarvekusten som är känd för sina fina golfbanor, härliga sandstränder och det behagliga ...
© 2009 - 2024 All rights reserved | Built by web365.dev