Vila Sol Golf Vilamoura - Green vid damm med svanar

Vila Sol Golf Prestige & Prime

Golfbanor i Vilamoura

Vila Sol Golf Resort är en högklassig golfanläggning med 27 hål designade av den erkänt duktige golfarkitekten Donald Steel. Banan består av tre omväxlande 9-håls slingor vars namn avslöjar att de skiljer sig lite i svårighetsgrad; Prime, Challenge och Prestige. Vila Sol är en golfbana som bjuder på härliga utmaningar i grönskande omgivningar bestående av fullvuxna pinjeträd, gröna buskar och en del vattenhinder.

Playa Golf

Vila Sol Golf Prestige & Prime - FAKTA
Tee
Meter
Par
Slope
Index
Vila Sol Golf Prestige & Prime: fakta vit tee
Vit:
6363
72
133
73.6
Vila Sol Golf Prestige & Prime: fakta gul tee
Gul:
5969
72
129
71.6
Vila Sol Golf Prestige & Prime: fakta röd tee
Röd:
5359
72
130
74.5
Vit
Gul
Röd
Slag: - -
=
Kalkylator : : Erhållna slag
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Banarkitekt
Design:
Donald Steel
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Bankaraktär
Bankaraktär:
Park- och skogsbana
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Handikapp damer
Hcp damer:
54
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Handikapp herrar
Hcp herrar:
54
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Antal hål
Antal hål:
18
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Drivingrange
Driving range:
Ja
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Drivingrange
GPS (lat, long):
37.090764879711, -8.0937868201305
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Drivingrange
Adress:
Morgadinhos, 8125-307 Vilamoura, Portugal

Vila Sol Golf Prestige & Prime

Vila Sol - 27 hål och tre bra golfbanor

Vila Sol består av tre omväxlande 9-hålsslingor som kombineras till tre olika 18-hålsbanor; Prime-Challenge (1-18), Challenge-Prestige (10-27) och Prestige-Prime (19-9). Golfbanan ligger en kort promenad från hotellet och alla tre slingorna börjar och slutar vid det mysiga klubbhuset. Banan håller hög klass med generösa, lätt ondulerade greener och en del relativt smala fairways som slingrar sig fram genom pinjeskogen. Vila Sol bjuder på en härlig golfupplevelse med flera intressanta signaturhål och underbara vyer.

Prestige & Prime | Hål 19-9

Många upplever att Prestige (19-27) slingan är relativt smal och precisionskrävande jämfört med de andra två 9-hålsslingorna, men egentligen är det bara några få hål som sticker ut som lite mer krävande medan de återstående inte bjuder på några större komplikationer. Det är förmodligen hål 23 som bär skulden för slingans rykte om sig att vara smal och krävande. Det är ett långt par-5 med en knappt 30 meter bred fairway som vaktas av mäktiga pinjeträd på båda sidorna. Är man inte spikrak med drivern bör man vara taktisk och välja en annan klubba här.

De inledande hålen på Prime (1-9) slingan är tre tuffa par-4 hål som följs av ett trevligt par-3 hål. Resten av Prime slingan spelas lite lättare med en del vattenhinder som kräver viss precision och noggranna klubbval för att man inte ska landa i trubbel. Prime avslutas med ett lätt par-4 så att du kan pusta ut och börja se fram emot en kall öl i klubbhuset.

Klubbhuset

Klubbhuset och restaurangen finns alltid nära till hands oavsett på vilken slinga du avslutar golfrundan. Det är en ren njutning att avsluta dagens äventyr ute på golfbanan med en kall öl och lite god mat på den härliga uteserveringen. Golfshopen och receptionen ligger intill restaurangen och här kan du boka golftider på alla Pestanas fem golfbanor; Gramacho, Vale da Pinta, Alto Golf, Silves Golf och så här på Vila Sol såklart.

Övningsområden

Det finns ett fint träningsområde med en stor putting green, övningsbunkrar och driving range i anslutning till klubbhuset. I andra änden av drivingrangen ligger golfakademin med ytterligare ett träningsområde med bunker, övningsgreen samt utslagsmattor. Här kan du ta lektioner eller träna själv om du köper polletter av golfakademin.

Vila Sol Golf Prestige & Prime ingår i följande golfpaket:

Carvoeiro
Residences - Pestana Golf Resort

Lägenhetshotellet Gramacho Residences ligger i Pestana Golf Resort, nära den charmiga fiskebyn Carvoeiro. I veckopaketet ingår unlimited golf på inte mindre än 5 riktigt bra golfbanor i vackra Algarve.

Till Golfpaketet
Carvoeiro
Gramacho - Pestana Golf Resort

Gramacho Apartments & Villas ligger i Pestana Golf Resort, nära den charmiga fiskebyn Carvoeiro. I long stay paketet ingår unlimited golf på inte mindre än 5 riktigt bra golfbanor i vackra Algarve.

Till Golfpaketet
Vilamoura
Vila Sol Golf Resort

Pestana Vila Sol är en fantastisk golfanläggning som ligger vacker inbäddad bland mäktiga pinjeträd och 27 spännande golfhål som designats av den berömda golfarkitekten Donald Steel...

Till Golfpaketet
Carvoeiro
Residences - Pestana Golf Resort

Lägenhetshotellet Gramacho Residences ligger i Pestana Golf Resort, nära den charmiga fiskebyn Carvoeiro. I long stay paketet ingår unlimited golf på inte mindre än 5 riktigt bra golfbanor i vackra Algarve.

Till Golfpaketet

KLIMAT & TEMPERATUR

Månad Dag Natt Regn
Januari 15° 11° 55mm
Februari 15° 11° 53mm
Mars 17° 12° 37mm
April 18° 14° 43mm
Maj 21° 16° 26mm
Juni 24° 19° 07mm
Juli 27° 20° 02mm
Augusti 27° 21° 02mm
September 25° 20° 17mm
Oktober 22° 18° 51mm
November 18° 15° 70mm
December 16° 13° 75mm
playagolf-se-logo