Vale da Pinta

Omväxlande golfupplevelser i vacker miljö

Både Vale da Pinta och Gramacho Golf hör till Pestana Carvoeiro Golf Resort som ligger ett par kilometer från kusten och den mysiga fiskebyn Carvoeiro. Vale da Pinta är en golfbana i toppklass som slingrar sig fram genom ett böljande landskap, omgiven av mandel-, fikon- och 100-åriga olivträd. European Seniors Tour Qualifying finalerna spelades här på Vale da Pinta inte mindre än 8 år i rad.

En mästerskapsbana med böljande fairways och snabba greener

Vale da Pinta är en trevlig mästerskapsbana med böljande fairways och snabba greener. Många golfare uppskattar banarkitekten Ronald Freams layout som bjuder in golfare på alla nivåer till ett kul och utmanande spel. Det kuperade landskapet med oliv-, mandelträd och blommiga buskage vid sidan av fairway bidrar till en omväxlande golfupplevelse i vacker miljö.

Golfbanan är inte särskilt lång, men det finns flera tekniska hål där spelstrategin är avgörande om man vill undvika att hamna i diverse hinder så att man får notera en bogey i scorekortet. En liten kul detalj är att alla par-4 och par-5 hål är doglegs, vilket gör att det krävs en rak drive på utslagen.

Vale da Pinta håller en hög och jämn kvalitet året runt och har bland annat varit värd för European Senior Tour Qualifying finalen 8 gånger.

Efter golfrundan är det skönt att kunna slappna av på golfrestaurangens härliga terrass något gott att äta och dricka.

Övningsområden

Pestana Academy ligger till strax bortom greenen på hål 18. Här finns en fin driving range med utslagsmattor i två våningar, en chippinggreen samt en stor puttinggreen och tre övningsbunkrar. Bredvid greenen till hål 18 så finns en pitchinggreen där du kan träna med egna bollar samt en fairwaybunker och två greenbunkrar.

Golfbilder

FAKTA

Vale da Pinta

onboarding
MTR
PAR
INDEX
SLOPE
white_flag
5679
71
68.6
123
yellow_flag
5241
71
66.7
118
red_flag
4866
71
69.5
121
receptionist
Design:
Ronald Fream
rooms
Bankaraktär:
Parkbana
wifi
HCP Damer:
36
motorcade
HCP Herrar:
36
car-rental
Antal hål:
18
golf-course
Driving range:
Ja
address
Adress:
Pestana Golf Resort, 8400-080 Carvoeiro

Golfpaket

Vale da Pinta ingår i följande golfpaket

Golfresa

7N + Fri golf fr 525€
Lägenhetshotellet Gramacho Residences ligger i Pestana Golf Resort, nära den charmiga fiskebyn Carvoeiro. I ...

Long Stay Golf

3 veckor fr 1159€
Gramacho Apartments & Villas ligger i Pestana Golf Resort, nära den charmiga fiskebyn Carvoeiro. I long stay paketet ...

Long Stay Golf

3 veckor fr 999€
Lägenhetshotellet Gramacho Residences ligger i Pestana Golf Resort, nära den charmiga fiskebyn Carvoeiro. I long stay ...
© 2009 - 2022 Playa Golf® | Web by web365.dev