Alto Golf

Inbäddad bland mäktiga pinjeträd i mysiga fiskebyn Alvor

Alto Golf är en klassisk parkbana som ligger strax utanför den mysiga fiskebyn Alvor. Sir Henry Cotton har designat banan som består av ganska smala fairways och små upphöjda greener. Här får du chansen att utmana Europas längsta par-5 hål som mäter hela 591 meter från tee till green.

En klassisk parkbana med Europas längsta par-5 hål

Golfarkitekten Sir Henry Cotton har designat Alto Golf som ligger i utkanten av den mysiga lilla fiskebyn Alvor. Golfbanan är lätt kuperad och ligger inbäddad bland pinjeträd vilket gör att precision är viktigare än längd på de flesta hålen när du spelar den här banan. Det finns dock ett undantag, här finns nämligen ett av Europas längsta par-5 hål som kallas för sir Henry Cottons Challenge. Det handlar om hål nummer 16 som är ett riktigt monsterhål på lite drygt 600 meter.

Greenerna är upphöjda på de flesta hålen så det gäller att ha bra längdkontroll om du vill vara säker på att bollen ska stanna kvar på greenerna vid inspelen. I övrigt så är det här en riktigt trevlig golfbana som bjuder på en del dog-legs, strategiskt utplacerade bunkrar och vackra vyer över Atlanten.

Golfbilder

FAKTA

Alto Golf

onboarding
MTR
PAR
INDEX
SLOPE
white_flag
6125
72
70.6
121
yellow_flag
5683
72
68.8
117
red_flag
5035
72
70.5
116
receptionist
Design:
Sir Henry Cotton
rooms
Bankaraktär:
Parkbana
wifi
HCP Damer:
36
motorcade
HCP Herrar:
36
car-rental
Antal hål:
18
golf-course
Driving range:
Ja
address
Adress:
Quinta Alto do Vale – Quatro Estradas, 8501-906 Alvor

Golfpaket

Alto Golf ingår i följande golfpaket

Golfresa

7N + Fri golf fr 525€
Lägenhetshotellet Gramacho Residences ligger i Pestana Golf Resort, nära den charmiga fiskebyn Carvoeiro. I ...

Long Stay Golf

3 veckor fr 1159€
Gramacho Apartments & Villas ligger i Pestana Golf Resort, nära den charmiga fiskebyn Carvoeiro. I long stay paketet ...

Long Stay Golf

3 veckor fr 999€
Lägenhetshotellet Gramacho Residences ligger i Pestana Golf Resort, nära den charmiga fiskebyn Carvoeiro. I long stay ...
© 2009 - 2022 Playa Golf® | Web by web365.dev