Alto Golf - Klubbhuset i skymningen

Alto Golf

Golfbanor i Algarve

Alto Golf är en klassisk parkbana som ligger strax utanför den mysiga fiskebyn Alvor. Sir Henry Cotton har designat banan som består av ganska smala fairways och små upphöjda greener. Här får du chansen att utmana Europas längsta par-5 hål som mäter hela 591 meter från tee till green.

Playa Golf

Alto Golf - FAKTA
Tee
Meter
Par
Slope
Index
Alto Golf: fakta vit tee
Vit:
6125
72
121
70.6
Alto Golf: fakta gul tee
Gul:
5683
72
117
68.8
Alto Golf: fakta röd tee
Röd:
5035
72
116
70.5
Vit
Gul
Röd
Slag: - -
=
Kalkylator : : Erhållna slag
Alto Golf: Banarkitekt
Design:
Sir Henry Cotton
Alto Golf: Bankaraktär
Bankaraktär:
Parkbana
Alto Golf: Handikapp damer
Hcp damer:
36
Alto Golf: Handikapp herrar
Hcp herrar:
36
Alto Golf: Antal hål
Antal hål:
18
Alto Golf: Drivingrange
Driving range:
Ja
Alto Golf: Drivingrange
GPS (lat, long):
37.126639437367, -8.5655406876938
Alto Golf: Drivingrange
Adress:
Quinta Alto do Vale – Quatro Estradas, 8501-906 Alvor, Portugal

Alto Golf

Sir Henry Cottons Challenge

Golfarkitekten Sir Henry Cotton har designat Alto Golf som ligger i utkanten av den mysiga lilla fiskebyn Alvor. Golfbanan är lätt kuperad och ligger inbäddad bland pinjeträd vilket gör att precision är viktigare än längd på de flesta hålen när du spelar den här banan. Det finns dock ett undantag, här finns nämligen ett av Europas längsta par-5 hål som kallas för sir Henry Cottons Challenge. Det handlar om hål nummer 16 som är ett riktigt monsterhål på lite drygt 600 meter.

Greenerna är upphöjda på de flesta hålen så det gäller att ha bra längdkontroll om du vill vara säker på att bollen ska stanna kvar på greenerna vid inspelen. I övrigt så är det här en riktigt trevlig golfbana som bjuder på en del dog-legs, strategiskt utplacerade bunkrar och vackra vyer över Atlanten.

Alto Golf ingår i följande golfpaket:

Carvoeiro
Residences - Pestana Golf Resort

Lägenhetshotellet Gramacho Residences ligger i Pestana Golf Resort, nära den charmiga fiskebyn Carvoeiro. I veckopaketet ingår unlimited golf på inte mindre än 5 riktigt bra golfbanor i vackra Algarve.

Till Golfpaketet
Carvoeiro
Gramacho - Pestana Golf Resort

Gramacho Apartments & Villas ligger i Pestana Golf Resort, nära den charmiga fiskebyn Carvoeiro. I long stay paketet ingår unlimited golf på inte mindre än 5 riktigt bra golfbanor i vackra Algarve.

Till Golfpaketet
Carvoeiro
Residences - Pestana Golf Resort

Lägenhetshotellet Gramacho Residences ligger i Pestana Golf Resort, nära den charmiga fiskebyn Carvoeiro. I long stay paketet ingår unlimited golf på inte mindre än 5 riktigt bra golfbanor i vackra Algarve.

Till Golfpaketet

KLIMAT & TEMPERATUR

playagolf-se-logo