ALLT OM DIN RESA

Golfresor till utlandet
Meny

Covid-19

Att tänka på när du ska resa utomlands i pandemitider

Som researrangör tar Playa Golf ett stort ansvar för att kunna erbjuda golfresor på ett tryggt och smittsäkert sätt. Men det vilar också ett stort ansvar på dig som enskild resenär. Playa Golf följer utvecklingen på alla resmål och kommer att uppdatera informationen på den här sidan löpande. Men pandemiläget kan ändras med kort varsel och därför är det viktigt att du som resenär själv följer utvecklingen och håller dig informerad om vilka regler och inresebestämmelser som gäller på resmålet.

Du hittar bra information om vad som gäller för utlandsresor hos Utrikesdepartementet (UD) och på ambassadernas webbplats Sweden Abroad. Du kan också ladda ner och installera UD:s app resklar som gör det enklare att hålla koll på vad som gäller på ditt resmål. Världshälsoorganisationen WHO och den europeiska smittskyddsmyndigheten (ECDC) publicerar också information om det aktuella pandemiläget i världen.

Så, vad är det som gäller egentligen?

Vissa länder, som till exempel Portugal och Spanien, kräver i skrivande stund att man skall uppvisa ett särskilt inresedokument samt ett negativt PCR test vid inresan. Men men restriktioner och villkor ändras löpande beroende på smittspridningen, så håll dig uppdaterad via följande länkar samt respektive lands officiella kanaler...

# Folkhälsomyndigheten om resor och Covid-19 »

# Transportstyrelsen om flygresor och Covid-19 »

# EU:s reseinformation, digitala Covid certifikat & inreseregler »
Ni kan också ladda ned och installera EUs officiella app "Re-open EU" på er smartphone. Appen finns både för Android och IOS.

# Spain info – Om resor till Spanien och inreseprotokoll »

# Spain Travel Health portal – Hälsodeklaration för inresa till Spanien »

# Spanien - Andalusien har försäkrat alla turister tom den 31 dec 2021 >>

# Visit Portugal – Officiell information och var på frågor om Covid-19 »

# Visit Portugal – Hälsodeklaration för inresa till Portugal - ”Passenger locator card” »

Notera att alla dokument samt PCR test och liknande skall ombesörjas av resenären själv och att det är resenärens eget ansvar att se till att alla villkor för inresa till resmålet är uppfyllda.

Playa Golfs hotell och lägenheter

Alla Playa Golfs hotell och turistlägenheter har infört särskilda covid-19 protokoll och städpersonal har utbildats specifikt när det gäller städning och desinfektion av kontaktytor med mera för att kunna erbjuda en så smittsäker och trygg miljö som möjligt.

Golfbanor och Covid-19

På golfbanorna har man anpassat sig efter pandemin och stängt faciliteter som omklädningsrum, gym, duschar, bastu och liknande. Bollrengörare har plockats bort och särskilda hålkoppar har installerats så att man lätt kan plocka upp bollen utan att vidröra flaggpinnen. Man får inte plocka upp peggar eller golfbollar som man hittar på golfbanan. Golfbilar och trolleys desinficeras innan de lämnas ut vilket kan medföra en minskad tillgång på framför allt golfbilar.

playagolf-se-logo