ALLT OM DIN RESA

Golfresor till utlandet
Meny

Covid-19

Att tänka på när du ska resa utomlands...

Som researrangör tar Playa Golf ett stort ansvar för att kunna erbjuda golfresor på ett tryggt och smittsäkert sätt. Men det vilar också ett stort ansvar på dig som enskild resenär. Playa Golf följer utvecklingen på alla resmål och kommer att uppdatera informationen på den här sidan löpande. Men pandemiläget kan ändras med kort varsel och därför är det viktigt att du som resenär själv följer utvecklingen och håller dig informerad om vilka regler och bestämmelser som gäller för själva resan samt resmålet.

Se över era reseförsäkringar och komplettera dem vid behov. Vi rekommenderar att lägger till reseskydd och avbokningsskydd i er hemförsäkring eller kompletterar med en särskild reseförsäkring från till exempel ERV som har en sida med frågor och svar vad gäller Covid-19: https://www.erv.se/privat/kundservice/om-coronaviruset/. På Konsumenternas hemsida finns en sida med generella frågor och svar angående reseförsäkringar och covid-19: https://www.konsumenternas.se/livssituationer/var-i-livet-befinner-du-dig/coronapandemin/forsakring

Vad är det för regler och restriktioner som gäller för utlandsresor egentligen?

Rent generellt sett kräver de flesta länder att man fyller i ett särskilt inresedokument inom en viss tid före avresan. Det skall man ta med sig och visa upp (digitalt eller utskrivet) vid ankomsten tillsammans med ett giltigt covidbevis eller covidtest (negativt PCR eller Antigen-test). Är du fullt vaccinerad så kan du ladda ner ett covidbevis på E-hälsomyndighetens hemsida och om du behöver göra ett PCR-test eller Antigen-test bör du kontrollera att de som utför testet är anslutna till E-hälsomyndigheten så att du kan ladda ner eller skriva ut ditt covidbevis därifrån.

Tänk på att regler och restriktioner kan skilja sig mellan olika länder och att de kan ändras med kort varsel beroende på hur smittspridningen ser ut. Därför har vi valt att länka vidare till officiella myndighetssidor som uppdaterar informationen regelbundet. Vi vill säkerställa att informationen ni tar del av kommer från uppdaterade och officiella källor.

Du hittar bra information om vad som gäller för utlandsresor hos Utrikesdepartementet (UD) och på ambassadernas webbplats Sweden Abroad. Du kan också ladda ner och installera UD:s app resklar som gör det enklare att hålla koll på vad som gäller på ditt resmål. Världshälsoorganisationen WHO och den europeiska smittskyddsmyndigheten (ECDC) publicerar också information om det aktuella pandemiläget i världen.

Övriga källor för aktuell Covid-19 information:

# Folkhälsomyndigheten om resor och Covid-19 »

# Transportstyrelsen om flygresor och Covid-19 »

# EU:s reseinformation, digitala Covid certifikat & inreseregler »
Ni kan också ladda ned och installera EUs officiella app "Re-open EU" på er smartphone. Appen finns både för Android och IOS.

# Spain info – Om resor och inreseprotokoll »

# Spain Travel Health portal – Inresedokument (FCS Form) för inresa till Spanien »

# Visit Portugal – Officiell information och var på frågor om Covid-19 »

# Visit Portugal – Hälsodeklaration för inresa till Portugal - ”Passenger locator card” »

Notera att alla dokument samt PCR test och liknande skall ombesörjas av resenären själv och att det är resenärens eget ansvar att se till att alla villkor för inresa till resmålet är uppfyllda.

Playa Golfs hotell och lägenheter

Alla Playa Golfs hotell och turistlägenheter har infört särskilda covid-19 protokoll och städpersonal har utbildats specifikt när det gäller städning och desinfektion av kontaktytor med mera för att kunna erbjuda en så smittsäker och trygg miljö som möjligt.

Golfbanor och Covid-19

På golfbanorna har man anpassat sig efter pandemin och stängt faciliteter som omklädningsrum, gym, duschar, bastu och liknande. Bollrengörare har plockats bort och särskilda hålkoppar har installerats så att man lätt kan plocka upp bollen utan att vidröra flaggpinnen. Man får inte plocka upp peggar eller golfbollar som man hittar på golfbanan. Golfbilar och trolleys desinficeras innan de lämnas ut vilket kan medföra en minskad tillgång på framför allt golfbilar.

playagolf-se-logo