Residences - Pestana Golf Resort

Golfresa till Carvoeiro

Pestana Golf Resort Carvoeiro ligger på en liten platå med de vackra Monchique bergen i bakgrunden, nära den pittoreska fiskebyn Carvoeiro och de härliga sandstränderna som Algarvekusten är känd för.

Det ingår fri obegränsad golf på Pestanas alla 5 golfbanor i Algarve. Utöver de två golfbanorna Gramacho Golf och Vale da Pinta som hör till Pestana Golf Resort spelar du fritt på Alto Golf, Silves Golf och Vila Sol i Vilamoura.

Inom Pestana Golf Resort finns det en fri shuttle service som kör regelbundet mellan hotellen och klubbhusen på Gramacho Golf och Vale da Pinta.

Playa Golf

7N + Fri golf fr 525€
Läs mer
golfvardar
Golfvärdar:
Nej
golfvardar
Golftävlingar:
Nej
golfvardar
Avstånd golf:
0km
golfvardar
Närmsta Golfbana:
Gramacho Golf
golfvardar
Golfbanor i området:
44
golfvardar
Närmsta flygplats:
60km
golfvardar
Närmsta stad:
4,5km
golfvardar
Närmsta strand:
4,5km
locations
Övriga avstånd: Faro (60km), Albufeira (30km), Lagos (40km), Vilamoura (46km), Tavira (85km), Lissabon (270km), Spanien (100km).

Residences - Pestana Golf Resort

Fri golf på 5 bra golfbanor i vackra Algarve

Pestana Golf Resort hittar du ett par kilometer inåt landet från den mysiga fiskebyn Carvoeiro i västra Algarve. Gramacho Residences 4-stjärniga lägenheter ligger en kort promenad från Gramacho Golfs klubbhus som är centrum för alla Pestana Golf Resorts aktiviteter. I klubbhuset ligger golfresortens huvudreception, golfshopen samt en av Algarves absolut bästa golfrestauranger.

Inom Pestana Golf Resort finns det dessutom en fri Shuttle-service som enkelt och bekvämt tar dig mellan Gramacho Residences lägenheter och klubbhusen på både Gramacho och Vale da Pinta. Det innebär att du bor i ett lugnt och ostört område med vacker utsikt bredvid 8:ans fairway, men ändå med smidig tillgång till Pestana Golf Resorts restauranger, barer, gym, inomhuspool, spa-faciliteter och riktigt fina övningsområden.

Det ingår unlimited golf på alla Pestanas fem golfbanor på Algarvekusten när du bokar long stay på Gramacho Residences. Gramacho Golf och Vale da Pinta ligger inne på golfresortens område, Silves Golf och Alto Golf  ligger knappt 10 kilometer bort, och till Vila Sol i Vilamoura är det ca 50 kilometer. Vi förbokar 5 golftider åt er och om ni vill boka fler, eller ändra någon tid/bana på plats gör ni det i Gramachos klubbhus. Alla Pestanas golfbanor bokas i ett och samma system, så det spelar ingen roll på vilken bana du frågar, de kan ändra/boka golftider på de andra golfbanor också.

Och vill du gå ut och äta något gott på restaurang någon kväll är det nära till uteliv, nöjen och shopping. Det tar knappt 10 minuter med taxi till den mysiga kuststaden Carvoeiro, och till Portimao tar det inte mer än ca 15 minuter. Men vill du inte åka iväg så finns ju en av Algarves absolut bästa golfrestauranger på promenadavstånd, i Gramachos klubbhus.

term link textholder
» Priser, bokning och villkor
Gramacho Residences - Pestana Carvoeiro
Läs mer

Gramacho Residences

Pestana Gramacho Residences är ett nytt och fräscht lägenhetshotell vid 8:e hålets fairway på Pestana Gramacho Golf. Hotellet är byggt så att ...

Pestana Gramacho Golf Resort ligger ett par kilometer från den mysiga fiskebyn Carvoeiro i västra Algarve. Inne på området, en kort promenad (1km) från Gramacho Golfs klubbhus, ligger 4-stjärniga Pestana Gramacho Residences. Här bor du bekvämt och tryggt inne på golfresortens område som patrulleras av vakter och bevakas dygnet runt.

Pestana Gramacho Residences är ett relativt nybyggt lägenhetshotell med två våningar, hotellreception och bar. Det finns 34 lägenheter; fördelade på studios med 1 badrum, lägenheter med 1 sovrum och 1 badrum, samt lägenheter med 2 sovrum och 2 badrum. Utöver lägenheterna finns även en hotelldel med 23 rymliga och fina dubbelrum.

Lägenheterna är byggda i två etage med generösa utrymmen. Det finns rejäla köksytor, disk- och tvättmaskin, ljusa och trevliga vardagsrum med utgång till balkongen, där du kan koppla av och njuta av solen och den underbara utsikten.

Inne på hotellområdet finns en gemensam pool, tennisbanor, gym och en vacker trädgård för skön relax. Dessutom får alla gäster även tillgång till spa-faciliteterna och inomhuspoolen som ligger uppe i Gramacho Golfs klubbhus (1km) som du når smidigt med hotellets fria shuttle service.

Och vill du gå ut och äta något gott på restaurang någon kväll är det nära till uteliv, nöjen och shopping. Det tar knappt 10 minuter med taxi till den mysiga kuststaden Carvoeiro, och till Portimao tar det inte mer än ca 15 minuter.

Lägenheter & Service

Lägenheterna: Fullt utrustat kök med kyl/frys, ugn, mikro, kaffekokare, diskmaskin,TV, tvättmaskin, säkerhetsskåp, A/C luftkonditionering, möblerad balkong, WiFi internet.

Service: Fri shuttle till klubbhuset och golfbanorna inom resorten, Fri parkering utanför lägenheterna, utomhuspool (ej uppvärmd), tennisbanor, gym, stor trädgård. Golfshop, golfbanor, inomhuspool, jacuzzi, restaurang och närlivsbutik finns vid klubbhuset ca 1 km.

*Shuttle bokas i förväg med hotellets reception eller i klubbhusen.

Vacker utsikt och soliga balkonger

Pestana Gramacho Residences är ett nytt och fräscht lägenhetshotell vid 8:e hålets fairway på Pestana Gramacho Golf. Hotellet är byggt så att alla lägenheter vetter mot söder och väster för att garantera mycket sol på balkongerna. Utöver hotellets egen pool, tennisbanor, gym och vackra trädgård får alla gäster även tillgång till spa-faciliteterna och inomhuspoolen som ligger uppe i Gramacho Golfs klubbhus.

Gramacho Residences: Banarkitekt
Reception:
24h
Gramacho Residences: Handikapp damer
Rum / Lägenheter:
23+34
Gramacho Residences: Handikapp herrar
Internet:
Gratis Wifi
Gramacho Residences: Antal hål
Parkering:
Fri parkering
Gramacho Residences: Drivingrange
Garage:
Nej
Gramacho Residences: Drivingrange
Golfbanor i området:
44
Gramacho Residences: Drivingrange
Närmsta golfbana:
Gramacho Golf
Gramacho Residences: Drivingrange
Avstånd golfbana:
1km
Gramacho Residences: Drivingrange
GPS (lat, long):
37.126355710015, -8.4960351146046
Gramacho Residences: Drivingrange
Adress:
Pestana Golf Resort, 8401-908 Carvoeiro, Portugal
GOLF

Alto Golf

Alto Golf är en klassisk parkbana som ligger strax utanför den mysiga fiskebyn Alvor. Sir Henry Cotton har designat banan som består av ganska smala fairways och små upphöjda greener. Här får du chansen att utmana Europas längsta par-5 hål som mäter hela 591 meter från tee till green.

Sir Henry Cottons Challenge

Golfarkitekten Sir Henry Cotton har designat Alto Golf som ligger i utkanten av den mysiga lilla fiskebyn Alvor. Golfbanan är lätt kuperad och ligger inbäddad bland pinjeträd vilket gör att precision är viktigare än längd på de flesta hålen när du spelar den här banan. Det finns dock ett undantag, här finns nämligen ett av Europas längsta par-5 hål som kallas för sir Henry Cottons Challenge. Det handlar om hål nummer 16 som är ett riktigt monsterhål på lite drygt 600 meter.

Greenerna är upphöjda på de flesta hålen så det gäller att ha bra längdkontroll om du vill vara säker på att bollen ska stanna kvar på greenerna vid inspelen. I övrigt så är det här en riktigt trevlig golfbana som bjuder på en del dog-legs, strategiskt utplacerade bunkrar och vackra vyer över Atlanten.

Alto Golf - FAKTA
Tee
Meter
Par
Slope
Index
Alto Golf: fakta vit tee
Vit:
6125
72
121
70.6
Alto Golf: fakta gul tee
Gul:
5683
72
117
68.8
Alto Golf: fakta röd tee
Röd:
5035
72
116
70.5
Vit
Gul
Röd
Slag: - -
=
Kalkylator : : Erhållna slag
Alto Golf: Banarkitekt
Design:
Sir Henry Cotton
Alto Golf: Bankaraktär
Bankaraktär:
Parkbana
Alto Golf: Handikapp damer
Hcp damer:
36
Alto Golf: Handikapp herrar
Hcp herrar:
36
Alto Golf: Antal hål
Antal hål:
18
Alto Golf: Drivingrange
Driving range:
Ja
Alto Golf: Drivingrange
GPS (lat, long):
37.126639437367, -8.5655406876938
Alto Golf: Drivingrange
Adress:
Quinta Alto do Vale – Quatro Estradas, 8501-906 Alvor, Portugal

Gramacho

Både Gramacho Golf och Vale da Pinta hör till Pestana Carvoeiro Golf Resort som ligger ett par kilometer från kusten och den mysiga fiskebyn Carvoeiro. Gramacho Golf är en spännande design som bjuder på vackra vyer över Algarves landsbygd och trevliga utmaningar som passar alla typer av golfare.

En omväxlande och inspirerande golfbana

Ronald Fream har designat Gramacho Golf tillsammans med den forne världsgolfaren Nick Price. Golfbanan är rankad som en av de mest populära golfbanorna på Algarvekusten och har bland annat varit värd för Portuguese Ladies Open samt European Tour Senior Qualifying School vid ett flertal tillfällen.

Gramacho är relativt kuperad och passar bra för både låg- och höghandikappare eftersom många hål erbjuder möjligheten att välja risknivå och olika spelstrategier. Gramacho var en 9-hålsbana från början med två utslagsplatser och två greener på varje hål. När Gramacho sedan byggdes om till en 18-hålsbana lät man de flesta greenerna och utslagen från 9-hålsbanan finnas kvar så att man kan fortsätta att variera svårighetsgraden och uppsättningen av golfbanan med hjälp av dem.

Gramacho är en omväxlande och inspirerande golfbana. Den stora variationen gör att ingen golfrunda är lik den andra och man hamnar ofta i nya intressanta lägen. Dessutom är Gramacho välskött och nästan alltid i perfekt skick.

Klubbhuset

Klubbhuset på Gramacho är mysigt och trevligt och ligger precis ovanför greenen på hål 18. Efter golfrundan passar det perfekt med lite gott att äta och dricka i solen på terrassen samtidigt som man kan bedöma inspelen och puttarna på 18:s green. Golfrestaurangen på Gramacho är en av de bästa i hela Algarve och de serverar mat till sent på kvällen.

Övningsområden

Pestana Academy ligger till strax bortom hål 18:s green på Vale Da Pinta. Här finns en fin driving range med utslagsmattor i två våningar, en chippinggreen samt en stor puttinggreen och tre övningsbunkrar. Bredvid greenen till hål 18, också på Vale da Pinta, så finns en pitchinggreen där du kan träna med egna bollar samt en fairwaybunker och två greenbunkrar.

Gramacho - FAKTA
Tee
Meter
Par
Slope
Index
Gramacho: fakta vit tee
Vit:
6107
72
126
70
Gramacho: fakta gul tee
Gul:
5532
72
120
68.7
Gramacho: fakta röd tee
Röd:
4777
72
122
71
Vit
Gul
Röd
Slag: - -
=
Kalkylator : : Erhållna slag
Gramacho: Banarkitekt
Design:
Ronald Fream & Nick Price
Gramacho: Bankaraktär
Bankaraktär:
Parkbana
Gramacho: Handikapp damer
Hcp damer:
36
Gramacho: Handikapp herrar
Hcp herrar:
36
Gramacho: Antal hål
Antal hål:
18
Gramacho: Drivingrange
Driving range:
Ja
Gramacho: Drivingrange
GPS (lat, long):
37.124812971244, -8.4871212972538
Gramacho: Drivingrange
Adress:
Pestana Golf Resort, 8400-080 Carvoeiro, Portugal

Silves Golf

Silves Golf ligger är en något kuperad design i en lantligt avkopplande miljö med en härlig utsikt över Algarves böljande landsbygd. Banan bjuder på stora greener och relativt generösa fairways som kantas av vajande palmer och knotiga olivträd. En naturskön golfupplevelse i vackra omgivningar.

Omgiven av korkekar, olivträd och doftande apelsinlundar

Golfbanan Silves ligger mitt ute på Algarves vackra landsbygd, omgiven av korkekar, olivträd och doftande apelsinlundar. Det ligger en gammal korkfabrik vid sidan av golfbanan och de olika fälten runt omkring är tydligt avgränsade med hjälp av gamla karaktäristiska stenmurar. Golfbanan öppnade 2006 och smälter naturligt in i det vackra landskapet nära bergen i Monchique.

Väl ute på golfbanan möts du av böljande, breda fairways och stora ondulerade greener. Det blir lätt en och annan tre-putt på de spatiösa greenerna om känslan för farten på puttarna inte infinner sig. Banan är lätt kuperad men det är bara på hål 1 och hål 12 som du upplever att det går markant uppför. Många av utslagen ligger upphöjda och man har placerat ut strategiska bunkrar på många fairways för att premiera precision och introducera en våga vinn dimension i spelet för de som slår riktigt långt.

Silves Golf är en utmanande bana för alla kategorier av golfare och kräver att man spelar taktiskt på många hål och håller koncentrationen uppe under hela ronden.

Det finns ingen driving range på Silves Golf, det finns en liten bur så att man kan värma upp genom att slå egna bollar in i ett nät.

I klubbhuset finns det en trevlig liten golfshop och en mysig restaurang med terrass och uteservering.

Silves Golf - FAKTA
Tee
Meter
Par
Slope
Index
Silves Golf: fakta vit tee
Vit:
5615
70
121
68.6
Silves Golf: fakta gul tee
Gul:
5256
70
119
67
Silves Golf: fakta röd tee
Röd:
4728
70
118
69.1
Vit
Gul
Röd
Slag: - -
=
Kalkylator : : Erhållna slag
Silves Golf: Banarkitekt
Design:
Fausto Nascimento
Silves Golf: Bankaraktär
Bankaraktär:
Parkbana
Silves Golf: Handikapp damer
Hcp damer:
36
Silves Golf: Handikapp herrar
Hcp herrar:
36
Silves Golf: Antal hål
Antal hål:
18
Silves Golf: Drivingrange
Driving range:
Ja
Silves Golf: Drivingrange
GPS (lat, long):
37.166079614773, -8.424782536299
Silves Golf: Drivingrange
Adress:
Vila Fria, 8300 Silves, Portugal

Vale da Pinta

Både Vale da Pinta och Gramacho Golf hör till Pestana Carvoeiro Golf Resort som ligger ett par kilometer från kusten och den mysiga fiskebyn Carvoeiro. Vale da Pinta är en golfbana i toppklass som slingrar sig fram genom ett böljande landskap, omgiven av mandel-, fikon- och 100-åriga olivträd. European Seniors Tour Qualifying finalerna spelades här på Vale da Pinta inte mindre än 8 år i rad.

En mästerskapsbana med böljande fairways och snabba greener

Vale da Pinta är en trevlig mästerskapsbana med böljande fairways och snabba greener. Många golfare uppskattar banarkitekten Ronald Freams layout som bjuder in golfare på alla nivåer till ett kul och utmanande spel. Det kuperade landskapet med oliv-, mandelträd och blommiga buskage vid sidan av fairway bidrar till en omväxlande golfupplevelse i vacker miljö.

Golfbanan är inte särskilt lång, men det finns flera tekniska hål där spelstrategin är avgörande om man vill undvika att hamna i diverse hinder så att man får notera en bogey i scorekortet. En liten kul detalj är att alla par-4 och par-5 hål är doglegs, vilket gör att det krävs en rak drive på utslagen.

Vale da Pinta håller en hög och jämn kvalitet året runt och har bland annat varit värd för European Senior Tour Qualifying finalen 8 gånger.

Efter golfrundan är det skönt att kunna slappna av på golfrestaurangens härliga terrass något gott att äta och dricka.

Övningsområden

Pestana Academy ligger till strax bortom greenen på hål 18. Här finns en fin driving range med utslagsmattor i två våningar, en chippinggreen samt en stor puttinggreen och tre övningsbunkrar. Bredvid greenen till hål 18 så finns en pitchinggreen där du kan träna med egna bollar samt en fairwaybunker och två greenbunkrar.

Vale da Pinta - FAKTA
Tee
Meter
Par
Slope
Index
Vale da Pinta: fakta vit tee
Vit:
5679
71
123
68.6
Vale da Pinta: fakta gul tee
Gul:
5241
71
118
66.7
Vale da Pinta: fakta röd tee
Röd:
4866
71
121
69.5
Vit
Gul
Röd
Slag: - -
=
Kalkylator : : Erhållna slag
Vale da Pinta: Banarkitekt
Design:
Ronald Fream
Vale da Pinta: Bankaraktär
Bankaraktär:
Parkbana
Vale da Pinta: Handikapp damer
Hcp damer:
36
Vale da Pinta: Handikapp herrar
Hcp herrar:
36
Vale da Pinta: Antal hål
Antal hål:
18
Vale da Pinta: Drivingrange
Driving range:
Ja
Vale da Pinta: Drivingrange
GPS (lat, long):
37.132472050622, -8.4777095878661
Vale da Pinta: Drivingrange
Adress:
Pestana Golf Resort, 8400-080 Carvoeiro, Portugal

Vila Sol Golf Challenge & Prestige

Vila Sol Golf Resort är en högklassig golfanläggning med 27 hål designade av den erkänt duktige golfarkitekten Donald Steel. Banan består av tre omväxlande 9-håls slingor vars namn avslöjar att de skiljer sig lite i svårighetsgrad; Prime, Challenge och Prestige. Vila Sol är en golfbana som bjuder på härliga utmaningar i grönskande omgivningar bestående av fullvuxna pinjeträd, gröna buskar och en del vattenhinder.

Vila Sol - 27 hål och tre bra golfbanor

Vila Sol består av tre omväxlande 9-hålsslingor som kombineras till tre olika 18-hålsbanor; Prime-Challenge (1-18), Challenge-Prestige (10-27) och Prestige-Prime (19-9). Golfbanan ligger en kort promenad från hotellet och alla tre slingorna börjar och slutar vid det mysiga klubbhuset. Banan håller hög klass med generösa, lätt ondulerade greener och en del relativt smala fairways som slingrar sig fram genom pinjeskogen. Vila Sol bjuder på en härlig golfupplevelse med flera intressanta signaturhål och underbara vyer.

Challenge & Prestige | Hål 10-27

Challenge (10-18) slingan upplevs vara lite lättare av de flesta, men den inleder med ett par-4 dogleg som kräver ett rejält utslag för att man ska nå fram och få fritt inspel till green. När du kommer till hål 13 möts du av en fantastisk utsikt ned mot green som vaktas av 2 lömska bunkrar. Challenge slingan avslutas med tre par-4 hål och när du når greenen på hål nummer 18 kan du passa på att vinka till publiken på klubbhusterrassen.

Många upplever att Prestige (19-27) slingan är relativt smal och precisionskrävande jämfört med de andra två 9-hålsslingorna, men egentligen är det bara några få hål som sticker ut som lite mer krävande medan de återstående inte bjuder på några större komplikationer. Det är förmodligen hål 23 som bär skulden för slingans rykte om sig att vara smal och krävande. Det är ett långt par-5 med en knappt 30 meter bred fairway som vaktas av mäktiga pinjeträd på båda sidorna. Är man inte spikrak med drivern bör man vara taktisk och välja en annan klubba här.

Klubbhuset

Klubbhuset och restaurangen finns alltid nära till hands oavsett på vilken slinga du avslutar golfrundan. Det är en ren njutning att avsluta dagens äventyr ute på golfbanan med en kall öl och lite god mat på den härliga uteserveringen. Golfshopen och receptionen ligger intill restaurangen och här kan du boka golftider på alla Pestanas fem golfbanor; Gramacho, Vale da Pinta, Alto Golf, Silves Golf och så här på Vila Sol såklart.

Övningsområden

Det finns ett fint träningsområde med en stor putting green, övningsbunkrar och driving range i anslutning till klubbhuset. I andra änden av drivingrangen ligger golfakademin med ytterligare ett träningsområde med bunker, övningsgreen samt utslagsmattor. Här kan du ta lektioner eller träna själv om du köper polletter av golfakademin.

Vila Sol Golf Challenge & Prestige - FAKTA
Tee
Meter
Par
Slope
Index
Vila Sol Golf Challenge & Prestige: fakta vit tee
Vit:
6274
72
133
73.4
Vila Sol Golf Challenge & Prestige: fakta gul tee
Gul:
5880
72
129
71.5
Vila Sol Golf Challenge & Prestige: fakta röd tee
Röd:
5309
72
129
74.1
Vit
Gul
Röd
Slag: - -
=
Kalkylator : : Erhållna slag
Vila Sol Golf Challenge & Prestige: Banarkitekt
Design:
Donald Steel
Vila Sol Golf Challenge & Prestige: Bankaraktär
Bankaraktär:
Park- och skogsbana
Vila Sol Golf Challenge & Prestige: Handikapp damer
Hcp damer:
54
Vila Sol Golf Challenge & Prestige: Handikapp herrar
Hcp herrar:
54
Vila Sol Golf Challenge & Prestige: Antal hål
Antal hål:
18
Vila Sol Golf Challenge & Prestige: Drivingrange
Driving range:
Ja
Vila Sol Golf Challenge & Prestige: Drivingrange
GPS (lat, long):
37.090764879711, -8.0937868201305
Vila Sol Golf Challenge & Prestige: Drivingrange
Adress:
Morgadinhos, 8125-307 Vilamoura, Portugal

Vila Sol Golf Prestige & Prime

Vila Sol Golf Resort är en högklassig golfanläggning med 27 hål designade av den erkänt duktige golfarkitekten Donald Steel. Banan består av tre omväxlande 9-håls slingor vars namn avslöjar att de skiljer sig lite i svårighetsgrad; Prime, Challenge och Prestige. Vila Sol är en golfbana som bjuder på härliga utmaningar i grönskande omgivningar bestående av fullvuxna pinjeträd, gröna buskar och en del vattenhinder.

Vila Sol - 27 hål och tre bra golfbanor

Vila Sol består av tre omväxlande 9-hålsslingor som kombineras till tre olika 18-hålsbanor; Prime-Challenge (1-18), Challenge-Prestige (10-27) och Prestige-Prime (19-9). Golfbanan ligger en kort promenad från hotellet och alla tre slingorna börjar och slutar vid det mysiga klubbhuset. Banan håller hög klass med generösa, lätt ondulerade greener och en del relativt smala fairways som slingrar sig fram genom pinjeskogen. Vila Sol bjuder på en härlig golfupplevelse med flera intressanta signaturhål och underbara vyer.

Prestige & Prime | Hål 19-9

Många upplever att Prestige (19-27) slingan är relativt smal och precisionskrävande jämfört med de andra två 9-hålsslingorna, men egentligen är det bara några få hål som sticker ut som lite mer krävande medan de återstående inte bjuder på några större komplikationer. Det är förmodligen hål 23 som bär skulden för slingans rykte om sig att vara smal och krävande. Det är ett långt par-5 med en knappt 30 meter bred fairway som vaktas av mäktiga pinjeträd på båda sidorna. Är man inte spikrak med drivern bör man vara taktisk och välja en annan klubba här.

De inledande hålen på Prime (1-9) slingan är tre tuffa par-4 hål som följs av ett trevligt par-3 hål. Resten av Prime slingan spelas lite lättare med en del vattenhinder som kräver viss precision och noggranna klubbval för att man inte ska landa i trubbel. Prime avslutas med ett lätt par-4 så att du kan pusta ut och börja se fram emot en kall öl i klubbhuset.

Klubbhuset

Klubbhuset och restaurangen finns alltid nära till hands oavsett på vilken slinga du avslutar golfrundan. Det är en ren njutning att avsluta dagens äventyr ute på golfbanan med en kall öl och lite god mat på den härliga uteserveringen. Golfshopen och receptionen ligger intill restaurangen och här kan du boka golftider på alla Pestanas fem golfbanor; Gramacho, Vale da Pinta, Alto Golf, Silves Golf och så här på Vila Sol såklart.

Övningsområden

Det finns ett fint träningsområde med en stor putting green, övningsbunkrar och driving range i anslutning till klubbhuset. I andra änden av drivingrangen ligger golfakademin med ytterligare ett träningsområde med bunker, övningsgreen samt utslagsmattor. Här kan du ta lektioner eller träna själv om du köper polletter av golfakademin.

Vila Sol Golf Prestige & Prime - FAKTA
Tee
Meter
Par
Slope
Index
Vila Sol Golf Prestige & Prime: fakta vit tee
Vit:
6363
72
133
73.6
Vila Sol Golf Prestige & Prime: fakta gul tee
Gul:
5969
72
129
71.6
Vila Sol Golf Prestige & Prime: fakta röd tee
Röd:
5359
72
130
74.5
Vit
Gul
Röd
Slag: - -
=
Kalkylator : : Erhållna slag
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Banarkitekt
Design:
Donald Steel
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Bankaraktär
Bankaraktär:
Park- och skogsbana
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Handikapp damer
Hcp damer:
54
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Handikapp herrar
Hcp herrar:
54
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Antal hål
Antal hål:
18
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Drivingrange
Driving range:
Ja
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Drivingrange
GPS (lat, long):
37.090764879711, -8.0937868201305
Vila Sol Golf Prestige & Prime: Drivingrange
Adress:
Morgadinhos, 8125-307 Vilamoura, Portugal

Vila Sol Golf Prime & Challenge

Vila Sol Golf Resort är en högklassig golfanläggning med 27 hål designade av den erkänt duktige golfarkitekten Donald Steel. Banan består av tre omväxlande 9-håls slingor vars namn avslöjar att de skiljer sig lite i svårighetsgrad; Prime, Challenge och Prestige. Vila Sol är en golfbana som bjuder på härliga utmaningar i grönskande omgivningar bestående av fullvuxna pinjeträd, gröna buskar och en del vattenhinder.

Vila Sol - 27 hål och tre bra golfbanor

Vila Sol består av tre omväxlande 9-hålsslingor som kombineras till tre olika 18-hålsbanor; Prime-Challenge (1-18), Challenge-Prestige (10-27) och Prestige-Prime (19-9). Golfbanan ligger en kort promenad från hotellet och alla tre slingorna börjar och slutar vid det mysiga klubbhuset. Banan håller hög klass med generösa, lätt ondulerade greener och en del relativt smala fairways som slingrar sig fram genom pinjeskogen. Vila Sol bjuder på en härlig golfupplevelse med flera intressanta signaturhål och underbara vyer.

Prime & Challenge | Hål 1-18

Prime (1-9) inleder rundan med tre tuffa par-4 hål som följs av ett trevligt par-3 hål. Resten av Prime slingan spelas lite lättare med en del vattenhinder som kräver viss precision och noggranna klubbval för att man inte ska landa i trubbel. Prime avslutas med ett lätt par-4 innan du går över till Challenge slingans första utslag.

Challenge (10-18) slingan upplevs vara lite lättare av de flesta, men den inleder med ett par-4 dogleg som kräver ett rejält utslag för att man ska nå fram och få fritt inspel till green. När du kommer till hål 13 möts du av en fantastisk utsikt ned mot green som vaktas av 2 lömska bunkrar. Challenge slingan avslutas med tre par-4 hål och när du når greenen på hål nummer 18 kan du passa på att vinka till publiken på klubbhusterrassen.

Klubbhuset

Klubbhuset och restaurangen finns alltid nära till hands oavsett på vilken slinga du avslutar golfrundan. Det är en ren njutning att avsluta dagens äventyr ute på golfbanan med en kall öl och lite god mat på den härliga uteserveringen. Golfshopen och receptionen ligger intill restaurangen och här kan du boka golftider på alla Pestanas fem golfbanor; Gramacho, Vale da Pinta, Alto Golf, Silves Golf och så här på Vila Sol såklart.

Övningsområden

Det finns ett fint träningsområde med en stor putting green, övningsbunkrar och driving range i anslutning till klubbhuset. I andra änden av drivingrangen ligger golfakademin med ytterligare ett träningsområde med bunker, övningsgreen samt utslagsmattor. Här kan du ta lektioner eller träna själv om du köper polletter av golfakademin.

Vila Sol Golf Prime & Challenge - FAKTA
Tee
Meter
Par
Slope
Index
Vila Sol Golf Prime & Challenge: fakta vit tee
Vit:
6393
72
134
74.4
Vila Sol Golf Prime & Challenge: fakta gul tee
Gul:
5975
72
130
72.3
Vila Sol Golf Prime & Challenge: fakta röd tee
Röd:
5406
72
131
75
Vit
Gul
Röd
Slag: - -
=
Kalkylator : : Erhållna slag
Vila Sol Golf Prime & Challenge: Banarkitekt
Design:
Donald Steel
Vila Sol Golf Prime & Challenge: Bankaraktär
Bankaraktär:
Park- och skogsbana
Vila Sol Golf Prime & Challenge: Handikapp damer
Hcp damer:
54
Vila Sol Golf Prime & Challenge: Handikapp herrar
Hcp herrar:
54
Vila Sol Golf Prime & Challenge: Antal hål
Antal hål:
18
Vila Sol Golf Prime & Challenge: Drivingrange
Driving range:
Ja
Vila Sol Golf Prime & Challenge: Drivingrange
GPS (lat, long):
37.090764879711, -8.0937868201305
Vila Sol Golf Prime & Challenge: Drivingrange
Adress:
Morgadinhos, 8125-307 Vilamoura, Portugal

Priser - Residences - Pestana Golf Resort

Priserna gäller per person i delat dubbelrum alt. lägenhet inkl. fri golf på 5 golfbanor.

7N + Unlimited Golf på Gramacho Golf, Vale da Pinta, Alto Golf, Silves Golf, Vila Sol
Del i Classic dubbelrum inkl. frukost (alt. Studio lägenhet med självhushåll)
Dubbelrum inkl. frukost
16 sep - 31 okt
799 €
Dubbelrum inkl. frukost
1 - 30 Nov
630 €
Dubbelrum inkl. frukost
1 dec - 31 jan
525 €
Dubbelrum inkl. frukost
1 - 15 feb
557 €
Dubbelrum inkl. frukost
16 - 28 feb
674 €
Dubbelrum inkl. frukost
1 - 31 mar
724 €
Dubbelrum inkl. frukost
1 apr - 30 maj
699 €
7N + Unlimited Golf på Gramacho Golf, Vale da Pinta, Alto Golf, Silves Golf, Vila Sol
Del i lägenhet med 1 sovrum (Självhushåll)
Lgh 1 sovrum (Självhushåll)
16 sep - 31 okt
889 €
Lgh 1 sovrum (Självhushåll)
1 - 30 Nov
695 €
Lgh 1 sovrum (Självhushåll)
1 dec - 31 jan
579 €
Lgh 1 sovrum (Självhushåll)
1 - 15 feb
621 €
Lgh 1 sovrum (Självhushåll)
16 - 28 feb
734 €
Lgh 1 sovrum (Självhushåll)
1 - 31 mar
784 €
Lgh 1 sovrum (Självhushåll)
1 apr - 30 maj
788 €
Paket & prisinformation

Paket & Prisinformation

Boka / Offert

Preliminärboka eller begär offert för exakt pris. Variationer på ovan priser kan förekomma beroende på lokala helgdagar, särskilda arrangemang mm.

När ni skickar in en förfrågan till oss så lägger vi in en preliminär bokning i våra system som vi skickar till er som offert och kostnadsförslag. Samtidigt skickar vi en förfrågan till hotellet för att boka upp er plats med dem. Vänta med att boka flyg, hyrbil eller andra tjänster på resmålet tills vi meddelar att hotellet har bekräftat er bokning. Notera att endast bekräftade bokningar gäller.

Flygresan

Playa Golf bokar inte flygresor - Vi tror att det ger dig mer flexibilitet när du fritt kan kombinera våra prisvärda golfpaket med en billig flygresa som du bokar själv.

Vi rekommenderar att du söker efter ett lämpligt flyg på Google Flights, eller en liknande tjänst, och sedan bokar flygresan som passar dig bäst direkt på flygbolagets egen hemsida. På det viset har flygbolaget ett direkt ansvar gentemot dig om flygresan mot all förmodan skulle bli ändrad eller inställd…

Lokala turistskatter

På vissa resmål förekommer det att myndigheterna tar ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. I dessa fall lägger hotellet till turistskatten på er hotellnota och den skall betalas direkt till hotellet vid utcheckningen. Lokala turistskatter betalas av resenären själv.

Prisinformation

Alla priser gäller per person om inget annat särskilt angivits. Flyg eller hyrbil ingår ej.

Allmän information & Resevillkor

Innan du bokar din resa är det viktigt att du tar del av vår allmänna information, våra resevillkor samt informationen på sidan om resmålet. Om du har fler frågor är du naturligtvis välkommen att kontakta oss.

Vi reserverar oss för eventuella skrivfel, ändringar av skatter, avgifter, moms och dylikt. Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra priser och kostnadsförslag innan avtal träffats.

KLIMAT & TEMPERATUR

Månad Dag Natt Regn
Januari 15° 11° 55mm
Februari 15° 11° 53mm
Mars 17° 12° 37mm
April 18° 14° 43mm
Maj 21° 16° 26mm
Juni 24° 19° 07mm
Juli 27° 20° 02mm
Augusti 27° 21° 02mm
September 25° 20° 17mm
Oktober 22° 18° 51mm
November 18° 15° 70mm
December 16° 13° 75mm
Carvoeiro
playagolf-se-logo